Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Kasiek 23:08, 02 gru 2017

Kasiek 23:09, 02 gru 2017

I tak na szybko i tak byle jak...

Wazne ze sniegowo Kocham zime i jej puszystosc
Magleska 23:13, 02 gru 2017

Kasiek napisał(a)

Pewnie juz musztarda po obiedzie...Mase susze w tem. pokojowej ale mozna i w piekarniku, 50 stopni przy otwartych drzwiczkach
Ksieciunio odwiedzil dzisiaj nowa sasiadke, jak na kulturalnego goscia przystalo, usiadl ( czytaj polozyl sie) na nowej sofie i grzecznie domownikow obserwowal. Byl zachwycony. Ja mniej. Nowa sasiadka przerazona.

Wysuszyłam w temp pokojowej
Ksieciunio niezły w sumie to przecież grzecznie się położył hihi ..... ale nie dziwię się przerażenia sąsiadki mojej psicy też wszyscy nieznajomi się boją
Ps. Pomidorków swoich zazdraszczam .... świetne to ostatnie zdjęcie z ksieciuniem w tle
ElzbietaFranka 23:42, 02 gru 2017

No to jednak masz trochę śniegu, ale u nas jak widziałaś mocno sypnęło i tak jak sypnęło tak juz znika mokry ten śnieg.
Teraz jest +2 stopnie więc raczej mrozu nad ranem nie będzie jest dosyć ładna bezwietrzna pogoda nawet dzisiaj słonko świeciło.

Też mam "grudniki" ale różowe jeszcze w pączkach. Moje kwitną 2 razy w roku zawsze na święta Bożego Narodzenia i później w marcu.-kwietniu.
Mam też amarylisa już ma 2 pąki ok. 20 cm.

Niech napada śnieg i mrozek złapie u Ciebie. Pozdrawiam
Kasiek 20:37, 04 gru 2017

Magleska napisał(a)

Wysuszyłam w temp pokojowej
Ksieciunio niezły w sumie to przecież grzecznie się położył hihi ..... ale nie dziwię się przerażenia sąsiadki mojej psicy też wszyscy nieznajomi się boją
Ps. Pomidorków swoich zazdraszczam .... świetne to ostatnie zdjęcie z ksieciuniem w tle

Sasiadka juz go koffa, juz sie zakochala Zawsze jak chlopaki zostana same w domu to cos nawywijaja... Moje piesy zna cala okolica i nikt sie ich nie boi, ale nowi sasiedzi lub przyjezdni, tak. I dobrze ze sie obcy boja, raz moj dog obronil nasz dom przed zlodziejami...Wystraszyl swoja postawa, wielkoscia i zachowaniem...Zlodzieje wlamali sie do domu obok ....
Pomidory w srodku zimy, jak dla mnie anomalia

Kasiek 20:44, 04 gru 2017

ElzbietaFranka napisał(a)
No to jednak masz trochę śniegu, ale u nas jak widziałaś mocno sypnęło i tak jak sypnęło tak juz znika mokry ten śnieg.
Teraz jest +2 stopnie więc raczej mrozu nad ranem nie będzie jest dosyć ładna bezwietrzna pogoda nawet dzisiaj słonko świeciło.

Też mam "grudniki" ale różowe jeszcze w pączkach. Moje kwitną 2 razy w roku zawsze na święta Bożego Narodzenia i później w marcu.-kwietniu.
Mam też amarylisa już ma 2 pąki ok. 20 cm.

Niech napada śnieg i mrozek złapie u Ciebie. Pozdrawiam

Tak nas zasypalo ze dzisiejszej nocy bylo 400 wypadkow samochodowych i 3 ofiary smiertelne. Rano mialam snieg prawie do kolan, pozniej troche sie stopil a teraz na wieczor zlapal mroz i mamy szklanke na jezdni. Jutro musze przejechac 300 km w calym kawalku
Kiedys, w domu rodzinnym bylo ich sporo, a ja ich nie lubialam...Teraz, patrzac sie na te piekne kwiaty, usmiecham sie do wspomnien i zapachow Amarylisy bardzo lubie, szczegolnie biale, piekne sa Tak probuje nimi pokierowac by kwiaty mialy na swieta
violka171 20:51, 04 gru 2017

Kasiek napisał(a)

Wiolus, nawet nie wiesz jak sie ciesze, bardzo, bardzo Ci dziekuje kochana dziewczyno Tego kleju nie znam, nie widzialam, moze nie we wszystkich sklepach jest? Mam kilka innych ale...Tylko wikol, nasz wikol jest de best Buziaki

bardziej ja się cieszę że mogłam Ci pomóc,wiem jak to jest z rękodziełem jak brakuję jednego składnika np.głupiego kleju a wszystko spada w nicość,
musze dodać ze cudownego masz grudnika i ten cudny biały snieg,nie omieszkam pomidorów-w szoku jestem że Ci rosną jeszcze,ale i dobrze chociaż tyle popatrzę sobie
pozdrawiam
Mixtoorka 09:53, 05 gru 2017

Kasiek napisał(a)

Nie lubie takiej gonitwy, narzekan, wyscigow....Wszystko ma swoj czas i porzadek ...

Kasiunia i to jest najmądrzejsze podejście. Ja od pewnego czasu przestawiam się z trybu marudzenia na działanie z radością i też mi lepiej. Przestałam też się obruszać, że dekoracje świąteczne pojawiają się już w listopadzie. I dobra organizacja to podstawa

A drapaki niezwykle pomysłowe mam nadzieję, że gościom i kici będą odpowiadać

Aha i Księciunia podrap za uszkiem,czy gdzie tam lubi, nochal ma boski
sylwia_slomc... 10:18, 05 gru 2017

Pierwszy raz widzę pomidorki w śniegu
Kawa 10:39, 05 gru 2017

Księciunio bossski!!!
fajnie że u Ciebie tak świątecznie może weny dostanę