Asienko, Twoja Tetrarosa bedzie ladniejsza od Rubensa, ma o wiele ladniejszy odcien rozuDokonalas dobrego wyboru, teraz tylko daj mu troche czasu
Rajskie jablonki kupilam ....Dwie Pierwsza, wczesniej pokazana na zdjeciu- to Liset.
Jeszcze mala, cos kolo 1.70 cm.
Druga przywiozlam do domu wczoraj. To Royal Raindrops. Ma cudne kwiaty Zdjecia pozniej, postaram sie wieczorem.
Jolu, oceniam ich wysokosc na cos okolo 6 metrow, te najstarsze, te najmlodsze na okolo 2 i 3 metry. Swoja pierwsza amanogawe kupilam przez pomylke, dlugo u mnie stala jako soliter i wiesz co? Wygladala i nadal wyglada dobrze. Nie boj sie miec takiej pieknej samotnicy w ogrodzie
Pamietam jej poczatki u mnie- tej najstarszej amanogawy... Ladnie wygladala rosnac sama, ladnie wygladala jak w jej nogi posadzilam rododendrony, pieknie wygladala z innymi roslinami.
I tak i siak, cieszy oczy, to piekne drzewo, u mnie, w moim ogrodzie, calkowicie bezproblemowe. Kwiaty? Tak. Setki, jest obsypana kwiatami. Kochaja ja pszczoly, wielokrotnie zasypialam w ogrodzie, pod amanogawami, usypiana brzeczeniem pszczol i innych bzyczkow...
Dobrze znosi ciecie.
Zarzuć do mnie okiem na te dwie moje bidy. Bo ja mam chyba przywidzenia mam wrażenie, że widzę pączek mając świadomość, że to niemożliwe przecież...
Nowa szklarnia to w sumie byl pomysl bardzo spontaniczny, nie planowany. Nagla mysl, bo przeciez przydaloby sie wiecej miejsca na warzywka kolo domu. I jest, i bardzo mnie to cieszy Tym bardziej ze Zon spod oltarza zrobil mi polki, tam to dopiero sobie szaleje
Paletowe marchewki... bo sie schylac nie moglam tz schylac jeszcze jako tako, ale podniesc sie .....To byl...Cyrk Dzisiaj posialam do gruntu, tak troszke, aby cos robic, i po kilku probach sama stanelam, to dopiero byl wyczyn
Te doniczusie sa obledne, szkoda ze sie rozbila.
Bidy widzialam, ale to juz wiesz
Madziulka Nieskromnie sie przyznam, ze mi tez sie ten moment w ogrodzie podoba, to polaczenie kolorow...Te sliczne tulipany, kwitnace drzewa, te kolory wspolgraja ze soba, nie ma krzykliwych akcentow, kolorow na hura i jeszcze troche. Rezygnuje z innych tulipanow, nie chce takich tu i takich tam, zostaje w tej tonacji bo dobrze sie w niej czuje
Szklarnia laduje dzisiaj na wysypisku. Szkoda ze tak daleko jestes;
Dziękuję za obszerną informację o amanogawie. Miałam ją już dzisiaj w wózku ale w końcu zrezygnowałam, stanęło na dębie błotnym Green Dwarf. Pewnie wzięłabym obydwa ale wyczerpałam kasę z talonu do sklepu ogrodniczego który dostałam od moich współpracowników gdy przechodziłam na emeryturę.
Kasiu nic nie szkodzi Tym bardziej, że Twoim magnoliom się dostało w tym roku, za to w Polsce wiosna łaskawa, żadnych przymrozków, żadnych niskich temperatur i strachu. I czy by nie mogło być tak zawsze?