Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

Magleska 21:34, 08 maj 2022

Kasiu jak u Ciebie kwitnąco czad -te wszystkie drzewka plus tulipany plus misy wodne -super to wygląda

szklarenkę z chęcią bym przytuliła ,ale za daleko mieszkasz

super fotki ,bo troszkę szersze kadry od Ciebie
nowa szklarenka świetna
daszum 21:39, 08 maj 2022

Śliczna wiosna
sylwia_slomc... 22:37, 08 maj 2022

Zarzuć do mnie okiem na te dwie moje bidy. Bo ja mam chyba przywidzenia mam wrażenie, że widzę pączek mając świadomość, że to niemożliwe przecież...
Kasiek 14:20, 10 maj 2022

galgAsia napisał(a)
Kasia, rubensy obłędne Ja posadziłam sobie w ub. roku tetrarose, dopiero zaczyna wspinaczkę, no i kwiatków będzie tylko kilka.
Jabłonki rajskie też uwielbiam. Jaką tym razem kupiłaś?
Miłego weekendu

Asienko, Twoja Tetrarosa bedzie ladniejsza od Rubensa, ma o wiele ladniejszy odcien rozuDokonalas dobrego wyboru, teraz tylko daj mu troche czasu

Rajskie jablonki kupilam ....Dwie Pierwsza, wczesniej pokazana na zdjeciu- to Liset.
Jeszcze mala, cos kolo 1.70 cm.
Druga przywiozlam do domu wczoraj. To Royal Raindrops. Ma cudne kwiaty Zdjecia pozniej, postaram sie wieczorem.
Kasiek 14:47, 10 maj 2022

Joku napisał(a)
Kasiu jakiego "wzrostu" są twoje amanogawy? Ostatnio gapiłam się na nie w ogrodniczym. Na szerokość do mojego areału by była ok. ale może wyglądać głupio taki samotny "wykrzyknik".

Jolu, oceniam ich wysokosc na cos okolo 6 metrow, te najstarsze, te najmlodsze na okolo 2 i 3 metry. Swoja pierwsza amanogawe kupilam przez pomylke, dlugo u mnie stala jako soliter i wiesz co? Wygladala i nadal wyglada dobrze. Nie boj sie miec takiej pieknej samotnicy w ogrodzie

Pamietam jej poczatki u mnie- tej najstarszej amanogawy... Ladnie wygladala rosnac sama, ladnie wygladala jak w jej nogi posadzilam rododendrony, pieknie wygladala z innymi roslinami.
I tak i siak, cieszy oczy, to piekne drzewo, u mnie, w moim ogrodzie, calkowicie bezproblemowe. Kwiaty? Tak. Setki, jest obsypana kwiatami. Kochaja ja pszczoly, wielokrotnie zasypialam w ogrodzie, pod amanogawami, usypiana brzeczeniem pszczol i innych bzyczkow...
Dobrze znosi ciecie.

Czy kupilabym ja jeszcze raz? Zdecydowanie tak.
Kasiek 14:55, 10 maj 2022

sylwia_slomczewska napisał(a)
u nas szklarnia w sferze marzeń póki co i chyba już w tym sezonie tak zostanie, może zimą uda się zrobić, bo teraz czasu już brak na wszystko
Fajne stoliki masz w niej ustawione
A czemu marchewki z palety? W grunt posiej, byle płytko, będziesz miała cały rządek
Zachwycające kwiecie

Zapomniałam, miałam taką jedną maleńką doniczuszkę i właśnie dzisiaj mi ją Emuś rozbił przy koszeniu

Zarzuć do mnie okiem na te dwie moje bidy. Bo ja mam chyba przywidzenia mam wrażenie, że widzę pączek mając świadomość, że to niemożliwe przecież...

Nowa szklarnia to w sumie byl pomysl bardzo spontaniczny, nie planowany. Nagla mysl, bo przeciez przydaloby sie wiecej miejsca na warzywka kolo domu. I jest, i bardzo mnie to cieszy Tym bardziej ze Zon spod oltarza zrobil mi polki, tam to dopiero sobie szaleje
Paletowe marchewki... bo sie schylac nie moglam tz schylac jeszcze jako tako, ale podniesc sie .....To byl...Cyrk Dzisiaj posialam do gruntu, tak troszke, aby cos robic, i po kilku probach sama stanelam, to dopiero byl wyczyn
Te doniczusie sa obledne, szkoda ze sie rozbila.
Bidy widzialam, ale to juz wiesz
Kasiek 15:43, 10 maj 2022

Magleska napisał(a)
Kasiu jak u Ciebie kwitnąco czad -te wszystkie drzewka plus tulipany plus misy wodne -super to wygląda

szklarenkę z chęcią bym przytuliła ,ale za daleko mieszkasz

super fotki ,bo troszkę szersze kadry od Ciebie
nowa szklarenka świetna

Madziulka Nieskromnie sie przyznam, ze mi tez sie ten moment w ogrodzie podoba, to polaczenie kolorow...Te sliczne tulipany, kwitnace drzewa, te kolory wspolgraja ze soba, nie ma krzykliwych akcentow, kolorow na hura i jeszcze troche. Rezygnuje z innych tulipanow, nie chce takich tu i takich tam, zostaje w tej tonacji bo dobrze sie w niej czuje

Szklarnia laduje dzisiaj na wysypisku. Szkoda ze tak daleko jestes;
Kasiek 15:43, 10 maj 2022

daszum napisał(a)
Śliczna wiosna

Dziekuje
Joku 21:15, 10 maj 2022

Dziękuję za obszerną informację o amanogawie. Miałam ją już dzisiaj w wózku ale w końcu zrezygnowałam, stanęło na dębie błotnym Green Dwarf. Pewnie wzięłabym obydwa ale wyczerpałam kasę z talonu do sklepu ogrodniczego który dostałam od moich współpracowników gdy przechodziłam na emeryturę.
SlonecznyOgrod 21:35, 11 maj 2022

Kasiek napisał(a)

Darciu, zapomnnialam, przepraszam...LM.

Kasiu nic nie szkodzi Tym bardziej, że Twoim magnoliom się dostało w tym roku, za to w Polsce wiosna łaskawa, żadnych przymrozków, żadnych niskich temperatur i strachu. I czy by nie mogło być tak zawsze?

Widzę, że ta twoja to wielkie drzewo