Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Bawarka » Edycja postu

Bawarka

galgAsia 16:20, 17 maj 2022

Kasiek napisał(a)

Asienko, Twoja Tetrarosa bedzie ladniejsza od Rubensa, ma o wiele ladniejszy odcien rozuDokonalas dobrego wyboru, teraz tylko daj mu troche czasu

Rajskie jablonki kupilam ....Dwie Pierwsza, wczesniej pokazana na zdjeciu- to Liset.
Jeszcze mala, cos kolo 1.70 cm.
Druga przywiozlam do domu wczoraj. To Royal Raindrops. Ma cudne kwiaty Zdjecia pozniej, postaram sie wieczorem.
Kasiu Tetrarose ma pierwsze 3 kwiatki Faktycznie, bardzo ładne są. Cierpliwie czekam, wiem, że wspinaczka na 3-4 m to nie w kij dmuchał Ma nieograniczony limit czasowy, wiem, że da radę.
Rajskie jabłonki cudne. U mnie, niestety, już obie przekwitły. A wybór w rajskich u nas jest kiepściutki, trzeba naprawdę polować. Nazwy zapamiętane, zapisane.
Wiosna piękna. A misy obłędne
Buziaki
Kasiek 21:56, 17 maj 2022

Kawa napisał(a)

prawda że jest coś w takim kojarzeniu ludzi z roślinami
mnie na razie zapach nie przeszkadza a wręcz bardzo go lubię
a i jeszcze jak na amanogawe powojnik wlazł to też o tobie myślę bo ty też miałaś amanogawe kwitnącą powojnikiem

Kawulciu, tak, mialam go na amanogawie i sciagnelam. Chociaz wygladalo to oblednie
Moja amanogawa byla za slaba zeby utrzymac tak duzy okaz. Ogolnie uwazam, ze bardziej by sie duze, silne drzewo sprawdzilo, amanogawa...raczej slabo.Rubens ja dusil. Ale, probuj, moze u Ciebie bedzie dobrze Napewno bedziesz musiala kontrolowac jego wzrost i checi zaduszenia drzewa.
Zapach tez juz lubie, na szczescie przeszla mi ta faza
To co? Ku pamieci?

Kasiek 21:57, 17 maj 2022

mrokasia napisał(a)
Przepiękne zdjęcia! Piękne rośliny, zakątki i detale, które umiesz pięknie pokazać .

Kasiula, dziekuje Amanogawy rowniez z mysla o Tobie
Kasiek 21:59, 17 maj 2022

April napisał(a)
Misy piękne
Zestaw tulipanów bardzo gustowny
Corteny świetnie zaaranżowane
Jabłonka- ech, dlaczego u mnie tak mało słońca
Nic dodać nic ująć

Aprilku, slicznie dziekuje Naprawde nie masz ani tyci tyci promyka?
Kasiek 22:10, 17 maj 2022

galgAsia napisał(a)
Kasiu Tetrarose ma pierwsze 3 kwiatki Faktycznie, bardzo ładne są. Cierpliwie czekam, wiem, że wspinaczka na 3-4 m to nie w kij dmuchał Ma nieograniczony limit czasowy, wiem, że da radę.
Rajskie jabłonki cudne. U mnie, niestety, już obie przekwitły. A wybór w rajskich u nas jest kiepściutki, trzeba naprawdę polować. Nazwy zapamiętane, zapisane.
Wiosna piękna. A misy obłędne
Buziaki

Asienko, montany ogolnie potrzebuja czasu, ale jak juz zaczna rosnac i kwitnac, to na calego.Wiem ze jestes dobra, cierpliwa ogrodniczka i doczekasz sie montanowego potwora
Ja swoje musialam podcinac, przeszkadzaly wrecz w przejsciu po ogrodzie i tarasie. Z wiekiem starsze galazki robia sie brzydkie( te pod spodem rosliny) ale je mozna obciac. Ja je w wiekszosci zostawialam, nowe przyrosly je zaslanialy, a w starym buszu, ptaki wily sobie gniazda.
Ciekawa jestem Twojej montany, pokazuj ja prosze

Ostatnio na innym forum, ogrodniczka opisywala jak rozmnaza swoje rajskie. Zaciekawilo mnie to, jesienia bede probowac Ot tak, z ciekawosci
Jak chcesz, moge wyslac Ci nasiona- fakt ze to dosc dluga droga, ale moze warto sprobowac?
Misy i wiosna fajne sooom
Buziaki

Kasiek 22:18, 17 maj 2022

W calym ogrodzie, mam poustawiane donice z roznymi odmianami miety, ot taki mam teraz ,,zapach chodzacy za mna,,
Sprawdzam je jednak, czy z doniczki nie przechodza dolem korzenie, te, gdy sie raz dostana do ogrodu...Jupi jej, bardzo szybko sie rozrastaja, bardzo ciezko jest je wytepic.

I nastepne pstryczki

Kasiek 22:27, 17 maj 2022

Siedzenie w domu zaowocowalo nie tylko nowa szklarnia, udaly mi sie rowniez jarzmianki Bardzo mnie to cieszy, kocham te malutkie kwiatki
Narazie sadzonki sa jeszcze malutkie, ale mam nadzieje ze wyrosna na piekne okazy.
Ciekawa jestem czy powtorza cechy ,, matki,,.

Kasiek 22:32, 17 maj 2022

Taoflory kwitly bardzo obficie, teraz czekam na owoce

I rowniz obficie rozowo, wygladal trawnik

Kolory ogrodu zachwycaja

I zapachy...

I kontrasty

I najmniejsze moje tulipanki

Kasiek 22:34, 17 maj 2022

Kasiek 22:38, 17 maj 2022