Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Blyxa i elipsa

Blyxa i elipsa

blyxa 22:25, 14 maj 2016

anbu. Kubo i Marga - cieszę się z Waszej wizyty

Informacje o tulipanach bardzo cenne - zgadzam się. pewnie wrócę do nich za rok żałując, ze nie podjęłam bardziej drastycznych kroków (dziś eksterminowałam te zarażone).

A odnośne inspiracji - lubię oglądać zdjęcia I desperacko szukam jak uatrakcyjnić dzieciom nieużywaną huśtawkę

Dziś pracowity dzień choć mało fotogeniczny.

Przycięłam berberysy (trochę późno ale najpierw nie mogłam się zdecydować na jaką wysokość a następnie nie miałam czasu).

Pierwszy kwiat piwonii

Miały być trzy białe kule na tle czerwieni. Pierwszy krzaczek kwitnie we wszystkie strony, tylko nie do obiektywu. Drugi ma pąki ale nie kwitnie. I weź tu człowieku coś zaplanuje

Dzisiejszy prezent

anbu 22:28, 14 maj 2016

Ależ boskie trzmielinki Ciekawe kiedy moje takie będą ech..
Madzenka 22:55, 14 maj 2016

Zniosę jajo z Tobą w oczekiwaniu na nią!

Jak to piwonia???
blyxa 15:44, 16 maj 2016

anbu - urosną, urosną. Moje też wbrew pozorom jeszcze małe

Madzenka - niestety nie wiem. Kupiona z opisem "drzewiasta, kwitnie na czerwono".

Mam nadzieję, ze już jutro pokaże się wszystkie pięć kwiatów

Mam trzy takie krzewy ale tylko nr 1 szaleje na bogato.
Pozostałe będą miały po dwa kwiaty. NRr 3 już kwitnie.

Lada moment powinny ruszyć pozostałe czerwone azalie

Białe chyba w tym roku nie zakwitną Strasznie oberwały od wiosennych przymrozków lub zimowego mrozu.

Za to w części niereprezentacyjnej: poziomki, truskawki, jagody - wszystko kwitnie.

Kuba 17:17, 16 maj 2016

Nawet Twoja niereperezentacyjna część bardzo prezentacyjna
oliwka 21:44, 16 maj 2016

blyxa napisał(a)
anbu. Kubo i Marga - cieszę się z Waszej wizyty

Informacje o tulipanach bardzo cenne - zgadzam się. pewnie wrócę do nich za rok żałując, ze nie podjęłam bardziej drastycznych kroków (dziś eksterminowałam te zarażone).

A odnośne inspiracji - lubię oglądać zdjęcia I desperacko szukam jak uatrakcyjnić dzieciom nieużywaną huśtawkę

Dziś pracowity dzień choć mało fotogeniczny.

Przycięłam berberysy (trochę późno ale najpierw nie mogłam się zdecydować na jaką wysokość a następnie nie miałam czasu).

Pierwszy kwiat piwonii

Miały być trzy białe kule na tle czerwieni. Pierwszy krzaczek kwitnie we wszystkie strony, tylko nie do obiektywu. Drugi ma pąki ale nie kwitnie. I weź tu człowieku coś zaplanuje

Dzisiejszy prezent

pięknie wszystko wygląda, nawet to co nazywasz nieprezentacyjnym cieszy oko

a te białe kwiatki to co to jest, bo jeśli osteospermum to ślicznie się rozrośnie i zrobi się ładną kulką
Fajnie masz te trzmielinki
blyxa 15:16, 23 maj 2016

Ewo i Oliwko - bardzo dziękuję za wizytę

Trochę aktualizacji - ku pamięci

blyxa 15:18, 23 maj 2016

Czerwona piwonia wreszcie kwitnie

blyxa 15:21, 23 maj 2016

I dwie które pewnego dnia będą tak czerwone jak ta powyżej (ten sam gatunek, razem kupowane, pierwsza kwitnie już na czerwono a te dwie wciąż różowe)

blyxa 15:26, 23 maj 2016

Uwaga, uwaga - teraz pokazuję inny ogród - mojej mamy

(bo chyba wcześniej nie dość jasno to zaznaczyłam)

A teraz mała zmiana - zamiast smętnych początków ogródkowania się u blyxy, ogród mojej mamy. W czasie kwitnienia różaneczników jest przepiękny