Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mój mały kawałeczek - proszę o radę

Mój mały kawałeczek - proszę o radę

agawi 07:51, 06 mar 2016

Witam, czytam Was od roku, ale dopiero dzisiaj się zarejestrowałam- potrzebuję porady. Mam taką tyci, tyci grządeczkę w kształcie kwadratu o bokach 1m.

Z jednej strony komórka, z drugiej plot, z trzeciej parkujemy samochód, na czwartą otwierają się drzwi komórki. Chciałabym coś tam posadzić, ale nie mam pomysłu co. Myślałam o czymś na pniu, np wierzba, ale obawiam się że korona się nie zmieści.

Myślałam też o jakimś iglaku, z tych niższych, do 2m, ale nie wiem czy nie bedzie zbyt szeroki na dole( utrudniło by to wyprowadzanie roweru, i dostęp do komórki).

Myślałam też o bukszpanie, wrzosach... ale mam wrażenie że lepiej wyglądało by tam coś wyższego (?) Obok tego kawałeczka ziemi mam postawiony drewniany stojak w kształcie litery A, a na nim zioła w doniczkach oraz drewniane donice z miniaturowymi drzewkami owocowymi.
Z góry dziękuję za pomoc.
Gardenarium 08:46, 06 mar 2016

Zamieść zdjęcie tego miejsca a pomoc na pewno nadejdzie.

Instagram Ogrodowiska
agawi 19:26, 07 mar 2016

Miejsca malutko, gleba kiepska, strona północna, ale słońca dość sporo nawet. Jesteśmy po gruntownym remoncie kamienicy i teraz bierzemy się za podwórko
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies