Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

eda 09:27, 14 kwi 2016

Milka napisał(a)

No, taka mi radosc sprawil, jesienia miejsce mu zmienilam, potem piwonia od Mariusza paki pokazala, potem dzieki dziewczynom mam super magnolie, dzieki Bawarce powojnikow od groma i zakwitna, inne rozami mnie kusily i tak ten ogrod zaczyna się kurczyc, ale radość rosnie

taaa oczy nacieszyć nosem poniuchać cóż więcej nic nic... buziam
Karolka 11:21, 14 kwi 2016

Milka napisał(a)

Ale śliczny avatarek Karola
To już macie zaklepany marchwiak stale ciesze się bardzo

a ja się cieszę magnolią
Pirouette
cudnie pachnie
i już posadzona
dziękuję mamie, Kasiu dzięki

Dziękuję, a magnolka niech rośnie i rozkwita
polinka 11:52, 14 kwi 2016

Irenko, u Ciebie jakby inna strefa klimatyczna. Wszystko już takie dorodne, rozkwitnięte, pełne kolorów. Od razu widać, że dojrzały masz ogród ale chyba też duża w tym zasługa szczelnego osłonięcia ogrodu.

Jak psiaki? Dalej dokazują w ogrodzie?
Milka 13:07, 14 kwi 2016

agnieszka_malysa napisał(a)
Irenko jestem zachwycona Twoimi magnoliami
ja narazie nie mam żadnej ale myślę że się to zmieni

Agnieszko dziękuję
Starsze lepszy pokaz dają, młode muszą podrosnąć
Koniecznie kupuj,a najlepiej jeszcze takie, aby
różne terminy kwitnienia były
Milka 13:13, 14 kwi 2016

Basilikum napisał(a)

ja w takich sytuacjach cofam stronke i wysylam jeszcze raz i za drugim razem zawsze sie udaje.

Irenko ale sliczne tulipany, moje jeszcze spia w pakach ale szalu nie bedzie 9 szt

Podobnie robię
ale ostatnio mi prąd zabierają
dziś znowu bez, netu nie ma
u mnie budzą się szybko tulipany, te są bukietowe, kilka kwiatów na jednej gałązce
sadziłam w 2014, 1 sezon extra i teraz kolejny też
polecam je, one świecą, jak neonki
a w środku jakby pająk takie wielkie czarne pająki włażą mi do domu
margaretka3 13:21, 14 kwi 2016

Irenko, siewki rozplenicy od Ciebie sie budzą

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5974-ogrod-od-nasionka-z-widokiem-na-lanckorone?page=247

Do tych czerwonych okiennic pasowałaby Ci magnolia Vulcan Czerwona
Milka 13:58, 14 kwi 2016

ZielonaAnia
Dzięki i gratuluję zakupu
Generalnie magnolie nawozimy od wiosny do lipca, ale nowe okazy dopiero pierwsze nawożenie stosuję pod koniec kwietnia i powtarzam przed końcem lipca. Co do piwonii, nigdy żadnej nie nawoziłam, nie ma takiej potrzeby. Zostaw ja na razie w spokoju, ona musi z 2 lata mieć czas, aby na dobre się zadomowić. Tylko nie sadź za głęboko, bo wtedy może nie kwitnąć.
magnolia Susan
zaczyna

Ogrodowy_Kal
Witaj Darku
Podejrzewam, że przyczyną nie jest nawożenie, a zmiany temperatur. Ociepliło się, młode przyrosty ruszyły, znowu zimno i nawet przymrozki i je po prostu zmroziło; u siebie też to zaobserwowałam i po prostu jeszcze bardziej skróciłam, usuwając w ten sposób te nowe;te róże, które nie zdążyłam przyciąć, ten problem ominął. Radziłabym poczekać, ściąć zawsze zdążysz. Muszę róże policzyć, naście mi doszłopozdrawiam
prowadzę Chopin w poziomie, niestety jedną gałąź musiałam skrócić, bo stało się tak, jak u ciebie.

ana_art
Anetko, buki mam w ilości 4 sztuki, od 5 lat; późno ruszają, ciąć można zanim soki, ja swoje tnę, bo chcę aby się zagęszczały, bo na wysokość ciut je ograniczam; kolory liści piękne, więc wybór doskonały.
Agata
Też ci minął ten szał początkowy dobrze robisz, ja też tak, tylko wybrane; a magnolii masz bardzo dużo! śliczna ta nowa, ale różni się od Piruette.
Mirka
Mirka, zetnij przy ziemi, to jest szansa, że wypuszczą z korzenia, na pewno coś wyjdzie.
Sylwia
No to już ilość, ale przy twoim areale cały szpaler bym zrobiła rosną w miarę szybko, nawet nie zauważysz kiedy
Ensata
Wiosennie jest, wczoraj było pięknie, zdążyłam oprysk rodków zrobić. A dziś buro i leje; zamiast cieszyć się zapachami i kolorami, kiblowanie w domu będzie.

Madżenka
jest piękna, jak róża lub piwonia i spora i zgrabna; porównywałam zapach gwiaździstej i Piruette, jednak gwiaździsta pachnie piękniej. Dokupię różową gwiaździstą, jak napatoczy mi się w ręce.
Katel
Jejku! Jaka szkoda!
To nie tylko wiatry, tylko pogoda, ta moja Sunrise też część pąków zgubiła; ale wiem, że za 2 lata już powinno być lepiej;
to szybko kwitła, czyli nie do końca wierzymy, co piszą w necie
Peppermint
Agnieszko nie znam, ale jak podałaś nazwę, od razu i ja ja sobie wygoglałam, powiem, że piękna bardzo i na dodatek później kwitnie, co jest ciekawe i bardziej bezpieczne dla pąków, no bo pogoda ciągle psoci.
Kupuj koniecznie, nawet 2 kupbuź
agnieszka_m 14:05, 14 kwi 2016

Irenko zakupiłam wczoraj żółtą magnolię Elizabeth czy jak sadzisz dajesz im jakąś specjalną ziemię ???
Milka 14:10, 14 kwi 2016

O, gratuluje Agnieszko! super
forum szał magnoliowy ogarnął
Piękna jest!!!
Tak, mieszam swoją ziemię z ziemią do rododendronów, czyli kwaśną, potem podlewam i tyle, nawóz dopiero końcem kwietnia i lipca, a na drugi rok można 3 razy nawóz dać, zalezy jaki będzie, płynny czy długo działający.
Jest zasada, że magnolie nawozimy od wiosny, najpóźniej do lipca.
Milka 14:21, 14 kwi 2016

Eda
Edytko, oj niuchałam ci ja wczoraj, zapach mahoni obłędny, normalnie aż nie mogłam nic robić, u mnie jej dużoTy tez chyba ją masz, bo na foci widziałam.

Karolka
Dzięki dostała dobry start, ale oczywiście eMuś o to zadbał, ja tylko sprawdziłam czy nie za głęboko posadził, bo ma ku temu skłonności i muszę wyciągać i na nowo sadzić
namawiamy mamę na gwiaździstą
oto ona, a jak pachnie!!!

Polinka
Pola, no nie uwierzę, że u ciebie gorzej, toż to rzut kamieniem, klimat macie tam fajny, tyle lasów w waszej dolinie
Mur dał mi bardzo dużo, ciepło i wilgoć lepiej się trzyma, on na metr głębokości wpuszczony w głąb ziemi.
Psy...kładą się na nowych różach, jakby u mnie miejsca nie było, mała róże skraca, wczoraj pięknego ptaszka ubiła, wyciągnęła patyki anabelek z listkami, odgryzła żonkile...no nudzić się z nią nie da

tulipany Trada...ulubione

Margaretka3
Aleś mnie skusiła tą magnolią!!! Zamówiłam!!!!będzie 13
Z siewek się cieszę, byłam, a z nasionami, czekaj, u mnie jeszcze nie wschodzą, a cieplej, dam ci znać, kiedy powinnaś coś zobaczyć

kolejne ulubione tulipany, od 4 lat wciąż takie same, bez zarzutu i wykopywania