ZielonaAnia
Dzięki i gratuluję zakupu

Generalnie magnolie nawozimy od wiosny do lipca, ale nowe okazy dopiero pierwsze nawożenie stosuję pod koniec kwietnia i powtarzam przed końcem lipca. Co do piwonii, nigdy żadnej nie nawoziłam, nie ma takiej potrzeby. Zostaw ja na razie w spokoju, ona musi z 2 lata mieć czas, aby na dobre się zadomowić. Tylko nie sadź za głęboko, bo wtedy może nie kwitnąć.
magnolia Susan
zaczyna
Ogrodowy_Kal
Witaj Darku

Podejrzewam, że przyczyną nie jest nawożenie, a zmiany temperatur. Ociepliło się, młode przyrosty ruszyły, znowu zimno i nawet przymrozki i je po prostu zmroziło; u siebie też to zaobserwowałam i po prostu jeszcze bardziej skróciłam, usuwając w ten sposób te nowe;te róże, które nie zdążyłam przyciąć, ten problem ominął. Radziłabym poczekać, ściąć zawsze zdążysz. Muszę róże policzyć, naście mi doszło

pozdrawiam
prowadzę Chopin w poziomie, niestety jedną gałąź musiałam skrócić, bo stało się tak, jak u ciebie.
ana_art
Anetko, buki mam w ilości 4 sztuki, od 5 lat; późno ruszają, ciąć można zanim soki, ja swoje tnę, bo chcę aby się zagęszczały, bo na wysokość ciut je ograniczam; kolory liści piękne, więc wybór doskonały.
Agata
Też ci minął ten szał początkowy

dobrze robisz, ja też tak, tylko wybrane; a magnolii masz bardzo dużo! śliczna ta nowa, ale różni się od Piruette.
Mirka
Mirka, zetnij przy ziemi, to jest szansa, że wypuszczą z korzenia, na pewno coś wyjdzie.
Sylwia
No to już ilość, ale przy twoim areale cały szpaler bym zrobiła

rosną w miarę szybko, nawet nie zauważysz kiedy
Ensata
Wiosennie jest, wczoraj było pięknie, zdążyłam oprysk rodków zrobić. A dziś buro i leje; zamiast cieszyć się zapachami i kolorami, kiblowanie w domu będzie.
Madżenka
jest piękna, jak róża lub piwonia i spora i zgrabna; porównywałam zapach gwiaździstej i Piruette, jednak gwiaździsta pachnie piękniej. Dokupię różową gwiaździstą, jak napatoczy mi się w ręce.
Katel
Jejku! Jaka szkoda!
To nie tylko wiatry, tylko pogoda, ta moja Sunrise też część pąków zgubiła; ale wiem, że za 2 lata już powinno być lepiej;
to szybko kwitła, czyli nie do końca wierzymy, co piszą w necie
Peppermint
Agnieszko nie znam, ale jak podałaś nazwę, od razu i ja ja sobie wygoglałam, powiem, że piękna bardzo i na dodatek później kwitnie, co jest ciekawe i bardziej bezpieczne dla pąków, no bo pogoda ciągle psoci.
Kupuj koniecznie, nawet 2 kup

buź