Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Miłkowo - sezon 2016-2022

Miłkowo - sezon 2016-2022

Milka 12:47, 14 kwi 2020

Katkak napisał(a)
Ale masz magnoliiiii, bomba. Ta jedna biała wygląda jak róża. Tyś jest Irciu prze aparatka - poważnie magnolie ukorzeniłaś???? Jesteś dla mnie mistrzem świata rozmnażania . Mi chyba uda się z bzem czarnym Eva. Gałązkę dałam do słoika z wodą i już korzonki wypuszcza. Obstawiam, że gnojówkę ze skórek banana ze dwa tygodnie się trzyma, ale o proporcjach pojęcia nie mam. Ja się przymierzam po nawozy wypuścić, bo nie mam ani grama. Rodki tylko dolistnie dostały i tyle. Ale teraz wyjście na zakupy nie kojarzy się z przyjemnością, tylko co najmniej z rosyjską ruletką. Echhhhh. Byle do przodu

Kasia, magnolie fajne i bezproblemowe, tylko zawsze z nimi ruletka, bo nie wiadomo kiedy mrozy przywalą, w tym roku gorzej i o dziwo z tymi późnymi.
Wszystko da się ukorzenić, tylko pewnie cierpliwość potrzebna, ja 2 róże Laguna mam z własnej hodowli. Bzy bez problemu, te Black, dostałam maciupką od Justyny i teraz już wielki krzaczor. Fajne to i taniej ma się roślinki.
Tez nie mam nawozów, może jak się ociepli i ja skoczę. Dzięki za radę z wywarem bananowym
Milka 12:49, 14 kwi 2020

paniprzyroda napisał(a)
U nas susza okropna. Spadło parę kropel. Magnolie cudne, trawy już ostro ruszyły. Jednak cieplej i szybciej wszytko u Ciebie.

Mariola, u mnie też. Wczoraj lało, a w ogrodzie śladu nie ma. Trawnik wyskubany z chwastów, gołe place i trawa żółta, co się ostała, mam kilka miejsc ładnych i pełno paskudnych z trawnikiem. Szybciej, ale też zimno. Tak się zastanawiam, co mnie o tej porze uczula, już mi leci z oczu i nosa
Milka 12:50, 14 kwi 2020

Ania111 napisał(a)

Piękniutko, kolorowo, wiosennie
I kilka tygodni przede mną
U mnie jeszcze większość śpi hihihi
To leniwe mam roślinki
A twoje , no proszę
Super

Aniu, wystarczyło parę dni ciepła i już mamy inne strefy ciepła, za to dłużej cieszymy się potem, najpierw u mnie, a potem u was, dzięki
Milka 12:51, 14 kwi 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Irenko, późno było, jak Cię odwiedzałam. dlatego bez wpisu, zawsze tu zaglądam.

To się cieszę jesteś miłym gościem
Milka 12:52, 14 kwi 2020

gogo napisał(a)
W Bolkowie cieplej i tak nie wieje jak u mnie przez Przełęcz Domanowską, dlatego magnolie dają radę.
Mój eM zmierzył różnicę w wysokości n.p.m.,jesteśmy ponad 400 metrów wyżej niż Bolków, a to dużo.
Cudna ta elata i molinia, mus kupić

Grażynko, ale mnie zaskoczyłaś, faktycznie spora różnica,dlatego rośliny różnie sobie radzą.
Obie polecam, obie jednakowo lubię. Elata do półcienia i dużo wody potrzebuje.
Milka 12:54, 14 kwi 2020

agata19762 napisał(a)
Irenko ja u siebie skórki z banana daję prosto pod róże. Nawet dzieci już wiedzą i po zjedzeniu prosto z łupkami do ogrodu idą

Ta trawka z czarnymi pędzelkami piękna. Muszę poszukać u siebie.
Bzy uwielbiam mam przeróżne. W tym roku wyjątkowo zapączkowane.
Pozdrawiam serdecznie

Na początku też je w kostkę kroiłam i pod rośliny, ale chcę nowy sposób przetestować, bo tych skórek dzieciaki tyle znoszą.
Pamiętam, że wybór bzów masz ogromny.
Elata jest wymagająca, lubi ciepło, może sobie u ciebie nie poradzić, ale warto sprawdzić, buziaki
Milka 12:58, 14 kwi 2020

ElzbietaFranka napisał(a)
Miluś dzięki za odwiedziny. Popatrz nawet życzeń świątecznych nikomu nie składałam tylko ogólnie na moim wątku. Mam też przerąbane. Urobiona, znerwowana o tej godzinie dopiero pisze.
Wczoraj pięknie dzisiaj byle jak chmury ciezkie goniły po niebie deszczu jak na lekarstwo. Susza,nigdy o tej porze nie miałam takiego byle jakiego trawnika.wiatr silny nie można nawozu rozsiać.

Święta już mijają,ludzie różnie ucztowali. Uśmiałam się wczoraj moi sąsiedzi z dołu wystawili stolik pod balkonem dla przyjezdnych dzieci. Słyszę głosy a tu gościna na calego pod balkonem a sąsiedzi siedzieli na balkonie bardzo fajni ale w grupie ryzyka.

Ogród nic nie pisze milcze tylko oglądam taki piękny.

Pozdrawiam jak zwykle życzę zdrowia

Ela
Ja też w tym roku się z życzeniami nie popisałam, bywa i tak, chyba pierwszy raz..
No wiem, ciężko, a pogoda wredota, u mnie zawieja ze śniegiem, wiatr ogłusza, zimno jak diabli, ale słonko jest.
Mój trawnik w łaty, w jednym miejscu super w innym, szkoda mówić. Ale jakoś się nie zamartwiam, najdzie mnie chęć, poprawię.
Zginęły mi takie fajne grabie metalowe Wolfa, szukamy i szukamy i nie ma, dziwne...
Fajnie sąsiedzi wymyślili, pogoda im pomogła.
Tobie wytchnienia i zdrówka
hankaandrus_44 12:59, 14 kwi 2020

Jeżeli nic go nie trafi po drodze, to moja sadzonka bzowa też będzie miała kwiatki. Nie omieszkam pochwalić się. Zastanawiam się co wyrzucić z ogrodu....może krzewuszki? Już się zestarzały, a cięcie ich co roku mnie zbyt męczy. U Ciebie, jak zwykle, ruch jak na Marszałkowskiej. Pozdrawiam.
Milka 13:36, 14 kwi 2020

kwiaty magnolii, widać jakie kiepskie po mrozie
cześć tylko ładna, póki w pąku
i to w takim osłoniętym i ciepłym miejscu

ta nowa Katte Brook
chyba wszystko opadnie i urody nie pokaże

płatki opadają
Milka 13:39, 14 kwi 2020

hankaandrus_44 napisał(a)
Jeżeli nic go nie trafi po drodze, to moja sadzonka bzowa też będzie miała kwiatki. Nie omieszkam pochwalić się. Zastanawiam się co wyrzucić z ogrodu....może krzewuszki? Już się zestarzały, a cięcie ich co roku mnie zbyt męczy. U Ciebie, jak zwykle, ruch jak na Marszałkowskiej. Pozdrawiam.

Czekam na twoje bzy.
Też coś u mnie wylatuje, to cięcie stałe, to udręka, coraz trudniej ogarnąć.
Ale krzewuszki chyba szkoda?
My podjęliśmy decyzję, skracamy paulownię, za dużo z nią pracy, jednak piękno jej najlepiej widać w Hiszpanii, jak są ogromnymi drzewami.
Patrzyłam na judaszowca, pełno pąków, ale czy nie przemrożone, nie wiem.
Haniu ruch, bo zamiast za robotę się zabrać, uprawiam dżoging forumowy