Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogródek Iwony II » Edycja postu

Ogródek Iwony II

Iwk4 22:46, 10 lip 2016

olga80 napisał(a)
Iwonko dobry pomysł z przesunięciem kompostownika nie będzie kuł Cię w oczy. Ławeczka w tym miejscu jak najbardziej się przyda można będziesz mogła sobie siedzieć i chrupać świeże marchewki

Z liliami tez mam przykre doświadczenia same żółte u mnie zła jestem a na dodatek różowe jeżówki też się żółtymi okazały Muszę wybrać się do szkółki i kupić już kwitnące.

Tereniu, na pewno kompostownik przesunę, choć tam niewiele miejsca zostało ...
Ale ławeczki nie będzie. Zrodził się inny pomysł na siedziska.
Zupełny przypadek.

Wczoraj byliśmy na balu z okazji 16-lecia istnienia firmy, w której Zbyszek pracuje. Połączenie zabawy, konkursów i pysznego jedzenia
W jednej z konkurencji panowie stolarze musieli bardzo długi gruby gwóźdź wbić w pionek bardzo malutkim młotkiem. Panie miały osobną konkurencję.
Było wesoło, mnóstwo szalonej zabawy ...

Trzy fajne kawałki pnia drzewa, które było trafione wcześniej przez pioruna i po części nosiło jego ślady, były miejscem, gdzie panowie wbijali gwoździe. Wyraziłam chęć zabrania tej pamiątki do swojego ogrodu i dziś zostałam posiadaczką tych pamiątkowych pionków. Znajdą się w strefie śliwy jako siedziska. Przywędrowały 70 km i wylądowały wczesnym rankiem na moim podwórku

Iwk4 22:49, 10 lip 2016

Ewa777 napisał(a)
Ładne masz te warzywka Może jakaś marchewka zostanie na przyszły tydzień do schrupania

Ewa, jeszcze nie zaglądałam, czy już jest. Ale pietruszka i buraczki są WIELKIE
Ogórki ze skrzyń wyłażą

Iwk4 22:53, 10 lip 2016

Dziś jestem padnięta, po balu o 3.30 poszliśmy spać ..
Więc tylko zostawię kilka fotek i idę spać, jak tylko mecz się skończy
łypię na TV jednym okiem Francja czy Portugalia? Wolałabym, by Portugalia wygrała. Zawsze by była świadomość, że o włos byliśmy od Zwycięstwa
koniec drugiej połowy: 0:0
Portugalia 1:0 !!!
Iwk4 23:07, 10 lip 2016

Wzdłuż domu:

Po dosadzeniu drugiej hortensji Anabell podoba mi się.

Iwk4 23:22, 10 lip 2016

Na niebiesko:

Iwk4 23:23, 10 lip 2016

Iwk4 23:29, 10 lip 2016

Rabata herbaciana...

Iwk4 23:36, 10 lip 2016

Wzdłuż tarasu:

LyraBea 23:37, 10 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Beatko, czytasz wnikliwie
Skutek był taki, że nie dokończyłam pielić i przyszła burza Trzeba było szybko chować narzędzia i do domu biec.
I sama byłam zdziwiona, jak szybko:
19.10:

19.12: Naprawdę nic nie robiłam z ustawieniami aparatu:
Tm zaraz wnikliwie...Wyłapałam najlepsze. "Głodnemu chleb na myśli". A pielenie? Co tam. Może poczekać. Zwłaszcza, że w 2 minuty a świat zmienił się nie do poznania. Takie chmury miałam u siebie, zanim mi trawniczek spłynął po raz drugi. Zjawiskowo.
LyraBea 23:39, 10 lip 2016

Iwk4 napisał(a)

Tereniu, na pewno kompostownik przesunę, choć tam niewiele miejsca zostało ...
Ale ławeczki nie będzie. Zrodził się inny pomysł na siedziska.
Zupełny przypadek.

Wczoraj byliśmy na balu z okazji 16-lecia istnienia firmy, w której Zbyszek pracuje. Połączenie zabawy, konkursów i pysznego jedzenia
W jednej z konkurencji panowie stolarze musieli bardzo długi gruby gwóźdź wbić w pionek bardzo malutkim młotkiem. Panie miały osobną konkurencję.
Było wesoło, mnóstwo szalonej zabawy ...

Trzy fajne kawałki pnia drzewa, które było trafione wcześniej przez pioruna i po części nosiło jego ślady, były miejscem, gdzie panowie wbijali gwoździe. Wyraziłam chęć zabrania tej pamiątki do swojego ogrodu i dziś zostałam posiadaczką tych pamiątkowych pionków. Znajdą się w strefie śliwy jako siedziska. Przywędrowały 70 km i wylądowały wczesnym rankiem na moim podwórku

Ciekawe łupy zgarnęłaś. Ciekawa jestem tych pieńków. Jak tu nie pokażesz, to sobie sama zobaczę. Już wkrótce. Nie mogę się doczekać.