Ania/Anbu - ja właśnie dzięki dyskusji Twojej u Mirki poszukałam na OLX

) Tylko eM niereformowalny, ech. Z zazdrością podpatruję jak faceci tu się wypowiadają i ile pomysłów ciekawych mają a moja druga połówka, no cóż ma inne zalety i na tym muszę się skupić.
Niestety w okolicy nikt za darmo nie oddawał a przynajmniej nie taki odstany bo ja nie mam gdzie tego składować przez pół roku. Stary by mnie zamordował gdyby mu g..o śmierdziało pod oknem. U mnie w sumie działka nieduża, blisko też do sąsiadów. Nawet kompostownik ciężko było tak umieścić, aby nie przeszkadzał.
A ogólnie to Ogrodowisko to skarbnica ciekawostek. Ciągle nie mogę się nadziwić gnojówce z bananów. Ale teraz jak będę sadzić Pilgrimkę to jej skórkę od banana dołożę. Jak Magda przy jej takich pięknych wymuskanych roślinach to robi to znaczy, że działa - trzeba zgapiać dobre rady.
Czosnki w sumie wyszły 8 sztuk ale ponieważ 4 były z podziału to trochę widać za małe aby zakwitnąć, wyszły tylko 4 sztuki takie olbrzymy. Muszę poszukać jednej informacji - Dziewczyny czy czosnki się wykopuje czy zostawia w ziemi? Mam na innej grządce wersję mini czosnków i te ciągle mi siedzą w ziemi a te nie mam pojęcia co zrobić.
A za czosnkami już mi pierwsze lilie drzewiaste wyszły. Wsadziłam 4 i okazuje się, że chyba nawet za dużo. Strasznie się rozgałęziają. Nie mogę się ich doczekać