Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

inka74 19:21, 18 lip 2016

Olga - wpadłam z tą twoją stroną, siedzę i coraz ładniejsze kompozycje znajduję. Na dodatek z roślin, które znam. Pani z Rosarium jeszcze mi nie odpisała w sprawie Grahama Thomasa ale jeżeli ty tam kupowałaś i jest to forma krzaczasta to ja tyle miejsca dla niej nie mam. Kto to widział, żeby pod jedną nazwą produkować dwie różne wersje. Bo tak mi z Austina potwierdzili. Wrrrr...

Anula - zgadnij skąd ten buks się wziął Na początku tutaj robiłam taką mocno kolorową rabatę z trzema małymi buksami i jeden z nich właśnie tu wylądował. Wiem, pamiętam że mówiłaś, że za ciasno będzie A miejsca ci jeszcze u mnie całkiem sporo. Okropnego trawnika z 250 metrów a rabat tylko ze 150 m. glediczja to tzw. Niewypał. Nie trzyma ta odmiana pionu, kładzie się, podwiązana gdzie tylko można. Góra zamiast sterczeć - zwisa. Wygląda dziwnie, przytnę ją trochę. Ale jak się nie poprawi wyleci. Szkoda bo kolor ładny i listki miękkie. Lubię ją.

Martuś - tło zielone, dziur nie widać. u ciebie przy tej wielkości działki później etap utykania jak ja już prawdopodobnie mam przyjdzie ale chyba każdego dotyka prędzej czy później. Chciejst dużo po drodze.
frezja 19:47, 18 lip 2016

Iwonko, wstawiłam foto kichawca
OlgaKol 20:42, 18 lip 2016

Musisz poczekać na odpowiedź. Co do majej grahamki - to są tylko przypuszczenia. Nie wiem jak by wyglądała gdybym jej nie przycięła. W każdym bądź razie po przycięciu ma pokrój jak Lady of Shalott.

Z tą stroną to odkrycie - już mam plany na najbliższą jesień i wiosnę - będę przerabiać niektóre rabaty
inka74 21:10, 18 lip 2016

kompostnik12 napisał(a)
Bardzo ładna różanka.

Dziękuję i witam u mnie na kawie. Różanka u mnie właśnie w polu widokowym z tarasu. Musiałam na chwilę przerwę na docięcie bukszpanu zrobić. Zbieram się z tym już z tydzień i ciągłe padało.
inka74 20:59, 19 lip 2016

Czy ktoś jest w stanie mi pomóc w identyfikacji tej odmiany szałwi? Zdjęcia z podobną na necie są podpisane jako szałwia błękitna ale bez większych szczegółów typu rozmiar czy zimowanie. Bo zakładam, że słońce lubi jak inne. Na pojemniku po prostu szałwia. Kupiłam ją do kompletu z moją księżniczką Aleksandrą. Listki ma sztywne zielone szorstkie z ciemną obwódką.
inka74 21:04, 19 lip 2016

Sister Elisabeth otworzyła pąki. Różanka dostała białe wypełniacze. Jeszcze nie wsadzone. Na razie przymiarki trwają. Hakone muszę rozdzielić bo ostatnią kupiłam ;(
frezja 21:08, 19 lip 2016

Fajne zakupy clematisa widzę ??

u mnie też zakupowo...foty jutro.
lindsay80 21:24, 19 lip 2016

Fajne zakupy.
Ja też jestem jeszcze przed cięciem buksów, pogoda ostatnio temu nie sprzyja.
OlgaKol 21:32, 19 lip 2016

Iwona, to jest najprawdopodobniej szałwia blue angel

Link z opisem

http://ogrodymarzeni.blogspot.com/2013/06/sza-na-szawie.html

Pozdrawiam
Makusia 22:21, 19 lip 2016

He he- nawet bym nie strzeliła w szałwię, gdyby nie to, że sama to napisałaś
Różanka boska!