Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Przerwa na kawę... » Edycja postu

Przerwa na kawę...

inka74 23:08, 30 lip 2019

mrokasia napisał(a)

Poproszę o poduszkę na ławkę i kawę
ależ wymagania )). Kawa bez problemu a poducha, hmmm, trzeba zakupić
tulucy 23:13, 30 lip 2019

To mój odwrotnie, 5 minut nie może nic postać na blacie, bo on już chodzi i stęka, że bałagan.
Gosiek33 06:29, 31 lip 2019

inka74 napisał(a)
Całego bałaganu nie pokażę bo wstyd ale tu bez korekty widok na tyły...

A tu 1 z 3 miejsc z doniczkami. Taki niewielki wycinek. Tylko 14 sztuk z małych.

Toż to normalny widok, nie bardzo wiem czego chcesz.
W końcu to Twój ogród, Twoja praca i kolejne rośliny - to bardzo cieszy

Po deszczu wyraźnie widać jak ładnie ułożyliście ścieżki, łącznie z wymyśleniem wzoru
inka74 07:47, 31 lip 2019

Lucy - nie wiem co jest łatwiejsze do strawienia dla drugiej odmiennej charakterem osoby - bałaganiarstwo czy pedantyzm

Gosiu - na większej powierzchni łatwiej omijać takie miejsca. Mniej rzucają się w oczy. Na małej - nie da rady. Dobrze, że ławeczka stoi tyłem bo lubię tam przykucnąć szczególnie wieczorem. Lampa święci łagodnym żółtawym światłem. Biel hortensji rozjaśnia to miejsce. Szarość ładnie wtapia się w mrok. Pewnie jakbym teraz robiła kostkę to po całości szara by była.
April 08:29, 31 lip 2019

Hej, i byłaś w tym Emilianowie? Coś ciekawego upatrzyłaś?
Wiesz jak fajnie ten żółty rdest od ciebie się pozbierał Zaczyna wypuszczać nowe listki, chyba mu się spodobało. Bardzo się cieszę bo ciągle jestem zachwycona jak on u ciebie świetnie wygląda z hakone.
jolanka 08:42, 31 lip 2019

Ćmę mam na bukszpanach
tulucy 08:59, 31 lip 2019

Uhhhh
inka74 09:59, 31 lip 2019

Aprilku - nie byłam bo nie mam kiedy. Po pracy za późno, dopiero w sobotę mogę a na najbliższą mam już inne plany fajnie, że rdest żyje, on bezobsługowy jest a kolor ładny daje, nawet w cieniu taki jaśniejszy zielony jest (limonkowo i biało liście w słońcu się wybarwiają). U mnie chyba jeszcze w jedno miejsce go na rabatach wrzucę.

Jolcia - współczuję, ja 2 dni temu przeglądałam, nie było ale widać, że następne pokolenie się wylęgło.
kwartet 10:12, 31 lip 2019

Iwonko staram się na bierząco podglądać,czasami taki wysyp postów że nie nadążam.
Z moich refleksji,prace brukarskie wyszły przepięknie i artystycznie i technicznie(panowie co ci kostkę przy domu kładli to się wstydzić będą,bijesz ich w przedbiegach)
Zaznaczone projekty poszerzeń bardzo mi się widzą,zatopienie krzesełe z stoliczkiem w rabatakach dobrze temu miejscu zrobi i ta rabata przy tarasie to moim zdaniem strzał w dziesiątkę.Trzeba nad małżonkiem popracować to może rozwodu nie będzie.
inka74 11:51, 31 lip 2019

Aniu - jak ty dokładnie wyczuwasz o co mi chodzi. Po pierwsze rośliny bardziej otuliłyby to miejsce, łatwiej by było nasadzenia zrobić bo teraz zawsze jakiegoś piętra brak a po drugie skróciłyby optycznie całą tę przestrzeń. A od strony tarasu to taką dużo większą rabatę bym chciała, nie tylko taki skrawek ale ten temat to dłuższa akcja. Może jakbym w jakiś sposób znalazła miejsce na stół pinpongowy bo Młody całkiem dobrze sobie radzi a eM lubi, nawet bardzo, to może akcja z rabatą by wyszła... temat trzeba przemyśleć i ew. rozwinąć w następnym roku lub na jesieni