Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Skromny ogród troszke użytkowy

Skromny ogród troszke użytkowy

elusial 10:48, 17 kwi 2016

Mam ogromną prośbę, bo jakoś nie za bardzo wiem co dalej. Zacznę od początku. Posiadam bardzo skromny ogród, w którym jest sporo tujek dookoła i trawa. Jest w nim też trochę drzewek i krzewów owocowych. Ogólnie jest już zagospodarowany tak jak ustaliliśmy z mężem. Ja chciałam rabaty, on chciał sam trawnik. Stanęło na wąskich geometrycznych rabatach dookoła.
Koło budynku gospodarczego mam trójkątną rabatę wysypaną kamieniem wapiennym. Długość ściany budynku to ok. 5m, długość drugiego boku trójkąta 4m. Po budynku pnie się winorośl i aktinidia. Jest tam też to co widać na zdjęciu. Były konwalniki ale przesadziłam bo większość zdechła. Chyba im środowisko nie odpowiadało. Chciałabym żeby rośliny były niskie i nie zasłaniały dojrzewających owoców a żeby coś tam się działo. Stanowisko jest nasłonecznione. Od trójkąta wzdłuż siatki idzie pas z tujami. Przed nimi też fajnie by było coś wsadzić. Na razie jest kilka wrzosów i tulipany. Tuje są posadzone 0,4m od siatki. Pas ma szerokość 1,2m.
Pomożecie?
elusial 15:02, 17 kwi 2016

Ups. Nie dodałam zdjęć.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies