Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Potrzebna pomoc do zagospodarowania mikroogródka w szeregowcu :)

Potrzebna pomoc do zagospodarowania mikroogródka w szeregowcu :)

Aniaaaa 19:10, 26 kwi 2016

Witajcie
Proszę o wsparcie, bo na ogrodnictwie jeszcze się nie poznałam
To mój mikroogródek w szeregówce. Po majówce mają zrobić elewację więc będę się mogła w nim wyżyć.
Z prawej strony chcę ułożyć drzewo do kominka - zrobić drewutnię. Nie jestem pewna czy na całej długości. Byłoby jednocześnie osłonięciem od sąsiada i elementem dekoracyjnym. Po lewej i na wprost jakiś parkan. Chciałabym posadzić tuje na wprost lub może jakimś zimozielonym bluszczem się osłonić. Nie wiem co by ładnie wyglądało? No i co innego jeszcze posadzić? Lubię kolorowe kwiaty. Myślałam o wiszących doniczkach na parkanie lub jakiś długich donicach.
Chciałabym jakieś miejsce na grilla, stolik. Myślałam o narożniku z palet z dużą ilością poduch.

Proszę o pomoc
ANNA1976 19:22, 26 kwi 2016

Witaj Aniu.
Wrzuć zdjęcia swojego ogródka a na pewno ktoś Ci doradzi.
Mi tez podobają się meble zrobione z palet z poduchami
Aniaaaa 14:29, 27 kwi 2016

hmm, coś musiałam pokręćić, bo byłam przekonana, że wrzuciłam

Wrzucam więc jeszcze raz

Aniaaaa 08:59, 01 maj 2016

Witajcie, zaczęłam przekopywać i oczyszczać ziemię z pozostałości budowlanych i kamieni. Zamówiłam ziemię do trawy. Jak już ją wysypię, to ile mam poczekać żeby trawę zasiać?
Rojodziejowa 10:32, 01 maj 2016

A może znalazłabyś miejsce na bambusa? Ja się zakochałam, ale z różnych względów muszę sobie go na razie darować. Co do mebli z palet to mam i polecam Poszukam fotki z poduchami
Rojodziejowa 10:35, 01 maj 2016

A może znalazłabyś miejsce na bambusa? Ja się zakochałam, ale z różnych względów muszę sobie go na razie darować. Co do mebli z palet to mam i polecam O! Znalazłam nawet fotki z poduchami
Aniaaaa 10:49, 01 maj 2016

Fajny żagiel super pomysł
Aniaaaa 10:55, 01 maj 2016

Z tym bambusem ciekawy pomysł
Rojodziejowa 12:53, 01 maj 2016

Bambus piękny Ślicznie wygląda z turzycą rzędową