Niestety też tak będę miała. U mnie masa się wysiała ale bardzo późno wzeszła i nie miała kłosów. Chyba sobie wysieje do doniczki żeby mieć co posadzić.
mialam malachitową, jest pyszna, bardzo slodka i warto ja miec pomimo tego ze owoce delikatne jak bawole serca i niestety lapie choroby
cudo ziemlii, pomidory giganty bardzo smaczne
ale jak dla mnie rewelacyjnym pomidorem jest jokato (żółty)
krzaczki niewysokie, ale maja tak niesamowitą ilosc owocow ze trzeba dobrze podeprzec, poza tym owoce przechowuja sie nawet do 2 tyg !
nie lapią zarazy ziemniaczanej, inne grzybowe owszem, ale i tak sa zdrowsze nic inne
moze troche malo soczyste ale za to bardzo miesiste
a z malutkich yellow pear to dla mnie must have bo zdrowe, smaczne i cienka skorka tak dlugo lezą ze jeszcze mam garstkę
Brandywine Red, Ananas Noir, Orange Strawberry, Anna Banana Russian, Roma, White Queen, Russo Sicilian Togetta, Hazel Mae, Black Beauty, Black From Tula, Bull's Heart, Carbon, Sugar Baby, Black Sea Man, Vintage Wine, Shyenne i Church
Pomidor Brandywine Red
Pomidor Blush
Pomidor Green Grape Cherry
Pomidor Indigo Apple
Pomidor Cherry Black Zebra
Pomidor Indigo Rose
Pomidor Ildi
Pomidor Cherokee Green Pear
Jakieś koktajlówki musze posadzić, choć ogólnie bardziej lubię normalne pomidory, bo jednak mniej tej skórki jest
mam jeszcze swoje nasiona z pomidora Malachitowa Szkatułka, i zostały mi z zeszłego roku Red Pear
Pisałam do Gosi makulki, czy nie chce kupić ze mną do podziału,bo po 10 nasionek nie jest mi potrzebnych, o Tobie tez myślałam, ale widzę, że już za późno.
Jeszcze do ogarnięcia mam dynie i papryki słodkie raczej
Carbon i Green Zebra kupiłam, więc mogę się podzielić połową
Brandywine Red polecili mi jako jeden z lepszych z rodziny Brandywine- też się podzielę jak się zdecydujesz
Green Grape mam z zeszłego roku 2 nasionka i wysieję je- są niezłe.
A Ildi mam na liście na przyszły rok już w tym roku chcę Yellow Pear.
Black Cherry z koktajlówek nas zachwyciły- też dokupiłam
Zdecydowanym nr1 jest Green Zebra!
Jeśli o papryki chodzi mam z zeszłego roku Yolo Wonder chyba się nazywa to coś wysieję.
A dynie- chcę Flat White Boer i Hokkaido. Będę zamawiała u Bellinghamów- moje nowe odkrycie
Poszukuję natomiast nasion ogórków do kiszenia. W zeszłym roku miałam Śremski i Polan ale nie przypadły mi do gustu.
Myślę o Julian F1 albo Cezar F1. Może ktoś coś?
Miałam w zeszłym roku Julana, Kraka,Octopusa F1, ale sadzonki mi się pomieszłąy, więc nie za bardzo wiedziałam co zbireałam. Octopusa F1 miałam kolejny rok, w tym roku chyba też będzie