Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Rabaty na terenie szkoły

Rabaty na terenie szkoły

Betka 20:47, 18 maj 2016

paula23 napisał(a)
Wcale nie są długie

Dając : wiśnie Umbraculifera, w nogach wiśni hortensje (tak jak Danusia poradziła) wejdzie Ci powiedzmy 6 hortensji i 3 wiśnie h-W-h-h-W-h-h-W-h w mniejszej na środku czerwony krzew np pęcherznica i obwódka z żurawek,lawendy czy berberysów...

Fajny pomysł dzieki
Zastanawiałam sie jeszcze nad tawułą u nas jest po 4 zl wiec cena b.dobra
paula23 20:58, 18 maj 2016

Czerwona pęcherznica z tawułą najlepiej żółtą będzie wyglądać bardzo ładnie
Toszka 23:00, 18 maj 2016

paula23 napisał(a)
Wcale nie są długie

Dając : wiśnie Umbraculifera, w nogach wiśni hortensje (tak jak Danusia poradziła) wejdzie Ci powiedzmy 6 hortensji i 3 wiśnie h-W-h-h-W-h-h-W-h w mniejszej na środku czerwony krzew np pęcherznica i obwódka z żurawek,lawendy czy berberysów...

Miało być tanio...
paula23 00:10, 19 maj 2016

Toszka napisał(a)

Miało być tanio...

Tylko podałam przykład ułożenia roślin które zaproponowała Danusia odnosząc się do tego: "Jakos nie potrafię takich długich rabat sobie w glowie ułożyć :/ "

Tanio to można w tym ułożeniu posadzić cokolwiek w zależności od tego co autorka tanio kupi u siebie - najtańsze 3 drzewka obsadzić najtańszymi krzewami i też będzie dobrze ja raczej skupiłam się na rozmieszczeniu a nie danym gatunku
Betka 07:23, 19 maj 2016

Wymyśliłam coś takiego .
Od lewej pęcherznica ,3 hortensje, azalia
na obrzeże od lewej tawuła goldmound żurawki o bordowych liściach i lawenda . Pomiędzy juki (które tam rosną a nie chciałabym wszystkiego wyrzucać) .
Na mniejszym prostokącie Wierzba całolistna 'Hakuro nishiki' a w nogach hosty które tam rosną ( podzielę i przesadzę )
Za rabatą jest już budynek szkoły odległośc to ok 1m( tyle co odwodnienie )