obejrzałam skrzynki ...rozwijasz się .....co masz zamiar w nich uprawiać ?
pleksa przeźroczysta nie wydaje mi się że się sprawdzi ... bo te skrzynie trzeba podlewać ....w sezonie nawet codziennie ....warzywa wody potrzebują sporo .....ja warzyw nie przykrywam ......dla warzyw nie ma brzydkiej pogody
zimowa wiosna ? w tym roku była)) .... zupełnie nie zaszkodziła moim wysiewom ...a pomidory papryka czy ogórki to i tak trzeba siedziec i śledzic pogodę ....bo juz musi byc pewne ze przymrozków nie bedzie ....chyba że w szklarni posadzisz ....najlepiej dogrzewanej ...wszelkie pleksy czy folie na skrzyniach sie nie sprawdzaja dla tych warzyw ( pomidor to owoc) ...w tym roku moi sąsiedzi do szklarni wkładali grzejniki i dogrzewali w nocy żeby pomidorów nie stracić
warzywnik u mnie to pracowity element w ogrodzie ...w sezonie wymaga najwięcej pracy ( codziennie cos w nim dłubie) ...no i ciągle sie uczę uprawiac warzywa ...od 10 lat mam warzywnik i zdarzają mi sie nadal porażki ... ....w tym roku kopru nie miałam ...dopiero teraz po sierpniowym 5 czy 6 sianiu udało mi sie zebrac zielony i zamrozić