Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 19:01, 11 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Fajna ta ławeczka
A nie chciałaś skrzyniom przykrócić te różki? Pewnie nie skoro zostawiłaś tylko nie mogę zgadnąć w jakim celu? Jaki jest plan na nie???

Po to by na nie plekse przeźroczysta połozyć na czas deszczowej aury lub zimnej wiosny.
kasiek 19:02, 11 paź 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Na front do ognistej dodaj trzmielinę oskrzydloną będzie płomień jesienią
Ognik szaleje kolorami

Miałam, oddałam bo tylko miesiąc ładna ... Tam kolejny jest ognik - pomarańczowy, dosadzone są też czerwone tawuły. Potrzebny jeszcze czas
kasiek 19:07, 11 paź 2017

kasiek 19:09, 11 paź 2017

Jestem bardzo zadowolona z metamorfozy

kasiek 19:12, 11 paź 2017

Słoneczka - magnolia parasolowata i judaszowiec

I razem
kasiek 19:16, 11 paź 2017

Przy pergoli też już jak trzeba

kasiek 19:18, 11 paź 2017

sylwia_slomc... 19:23, 11 paź 2017

kasiek napisał(a)

Po to by na nie plekse przeźroczysta połozyć na czas deszczowej aury lub zimnej wiosny.

O widzisz wiedziałam , że jakiś powód musi być. Nieźle wymyślone, będą się w szklarenki zamieniać , albo taki rodzaj inspektu bardziej.
07:56, 12 paź 2017
kasiek napisał(a)

obejrzałam skrzynki ...rozwijasz się .....co masz zamiar w nich uprawiać ?

pleksa przeźroczysta nie wydaje mi się że się sprawdzi ... bo te skrzynie trzeba podlewać ....w sezonie nawet codziennie ....warzywa wody potrzebują sporo .....ja warzyw nie przykrywam ......dla warzyw nie ma brzydkiej pogody

zimowa wiosna ? w tym roku była)) .... zupełnie nie zaszkodziła moim wysiewom ...a pomidory papryka czy ogórki to i tak trzeba siedziec i śledzic pogodę ....bo juz musi byc pewne ze przymrozków nie bedzie ....chyba że w szklarni posadzisz ....najlepiej dogrzewanej ...wszelkie pleksy czy folie na skrzyniach sie nie sprawdzaja dla tych warzyw ( pomidor to owoc) ...w tym roku moi sąsiedzi do szklarni wkładali grzejniki i dogrzewali w nocy żeby pomidorów nie stracić

warzywnik u mnie to pracowity element w ogrodzie ...w sezonie wymaga najwięcej pracy ( codziennie cos w nim dłubie) ...no i ciągle sie uczę uprawiac warzywa ...od 10 lat mam warzywnik i zdarzają mi sie nadal porażki ... ....w tym roku kopru nie miałam ...dopiero teraz po sierpniowym 5 czy 6 sianiu udało mi sie zebrac zielony i zamrozić

sukcesów życzę

kasiek 19:04, 12 paź 2017

eee_taam napisał(a)

obejrzałam skrzynki ...rozwijasz się .....co masz zamiar w nich uprawiać ?

pleksa przeźroczysta nie wydaje mi się że się sprawdzi ... bo te skrzynie trzeba podlewać ....w sezonie nawet codziennie ....warzywa wody potrzebują sporo .....ja warzyw nie przykrywam ......dla warzyw nie ma brzydkiej pogody

zimowa wiosna ? w tym roku była)) .... zupełnie nie zaszkodziła moim wysiewom ...a pomidory papryka czy ogórki to i tak trzeba siedziec i śledzic pogodę ....bo juz musi byc pewne ze przymrozków nie bedzie ....chyba że w szklarni posadzisz ....najlepiej dogrzewanej ...wszelkie pleksy czy folie na skrzyniach sie nie sprawdzaja dla tych warzyw ( pomidor to owoc) ...w tym roku moi sąsiedzi do szklarni wkładali grzejniki i dogrzewali w nocy żeby pomidorów nie stracić

warzywnik u mnie to pracowity element w ogrodzie ...w sezonie wymaga najwięcej pracy ( codziennie cos w nim dłubie) ...no i ciągle sie uczę uprawiac warzywa ...od 10 lat mam warzywnik i zdarzają mi sie nadal porażki ... ....w tym roku kopru nie miałam ...dopiero teraz po sierpniowym 5 czy 6 sianiu udało mi sie zebrac zielony i zamrozić

sukcesów życzę

Ooo dzięki Biore wskazówki do serca