Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

sylwia_slomc... 22:14, 03 gru 2017

Śliczne widoki
A planujesz kota?
mira 22:57, 03 gru 2017

Te mozaiki piękne. Jak to przywiozłaś kafle?
Fajna wycieczka. trzeba umieć celebrować ważne wydarzenia.
Muszę to przemyśleć .
Agania 23:09, 03 gru 2017

Chłonę każdą fotkę, bo ja wymiękam po naszych dzisiejszych szarżach po powrocie do domu ze Słowoacji, byliśmy na gorących termach, widoki żadne, ale dogrzałam każdą kostkę...zdrówka Ci życzę
kasiek 07:55, 04 gru 2017

sylwia_slomczewska napisał(a)
Śliczne widoki
A planujesz kota?

Nie no co Ty, mamy już tyle zwierzaków że ciężko się ruszyć, inspiracji jest całe mnóstwo, nie wszystkie są dla mnie
Ale koty tam były nieziemskie (Marokańczycy wierzą że przynoszą szczęście)

kasiek 07:58, 04 gru 2017

mira napisał(a)
Te mozaiki piękne. Jak to przywiozłaś kafle?
Fajna wycieczka. trzeba umieć celebrować ważne wydarzenia.
Muszę to przemyśleć .

Przywiozłam 3 dekory, motyw przewodni łazienki
Co do celebracji - obiecaliśmy sobie że co 5 lat wyjedziemy sami razem uczcić naszą rocznicę ślubu... Ze względów rodzinnych i finansowych częściej się nie da. Ale takie wspomnienia na 5 lat zdecydowanie wystarczają
kasiek 08:00, 04 gru 2017

Agania napisał(a)
Chłonę każdą fotkę, bo ja wymiękam po naszych dzisiejszych szarżach po powrocie do domu ze Słowoacji, byliśmy na gorących termach, widoki żadne, ale dogrzałam każdą kostkę...zdrówka Ci życzę

Kaszel mam jak u gruźlika, dzieki wielkie za życzonka
Wyeksploatowałam się ostatnio do dna i myślę że mnie tak siekło... Za godzinę mam lekarza, okaże się czy antybiotyk będzie potrzebny.
kasiek 09:09, 04 gru 2017

Marokańczycy mówią - ,, Wy macie zegarki..., my mamy czas"...
Na koniec roku to dobry punkt do przemyśleń...
My obecnie nie mamy czasu by celebrować upływające chwile... Czy dobrobyt jest błogosławieństwem czy przekleństwem cywilizacji? Jak znaleźć złoty środek by mieć tyle, by przeżyć życie zarówno w sensie fizycznym jak i duchowym, a nie bezustannie gonić za nim?
Dochodzę do wniosku że prawdziwe szczęście to dar jego poznania i umiejętności jego celebrowania, niby takie oczywiste,a jednak.... może dlatego że szczęście dla każdego znaczy coś innego...

Katkak 09:32, 04 gru 2017

Cudna wyprawa. Pięknie razem wygladacie . I przemyslenia też na czasie tak z końcem roku. Szczęście to rzecz względna i dla każdego znaczy coś innego. Dla mnoe to zdrowie, rodzina, miłość, wiara, przyjaźń, pasje. Mam wszystko, więc uważam się za szczęściare. Są rzeczy, których nigdy nie będę miała i miejsca, których nigdy nie zobaczę, ale póki umiem cieszyć się każdą chwilą jestem szczęśliwym człowiekiem. Mozna całe życie za czymś gonić, ale po co. .
kasiek 10:50, 04 gru 2017

Katkak napisał(a)
Cudna wyprawa. Pięknie razem wygladacie . I przemyslenia też na czasie tak z końcem roku. Szczęście to rzecz względna i dla każdego znaczy coś innego. Dla mnoe to zdrowie, rodzina, miłość, wiara, przyjaźń, pasje. Mam wszystko, więc uważam się za szczęściare. Są rzeczy, których nigdy nie będę miała i miejsca, których nigdy nie zobaczę, ale póki umiem cieszyć się każdą chwilą jestem szczęśliwym człowiekiem. Mozna całe życie za czymś gonić, ale po co. .

zdrowie, rodzina, miłość, wiara, przyjaźń, pasje - podzielam, dla mnie to też to filary szczęścia i tfu tfu też nie mogę narzekać.
Dodałabym jeszcze jedno - spokój i równowaga duchowa - i tu czasami nie jestem pewna ....
Chwile złapane w kadrze...

kasiek 11:32, 04 gru 2017

Takie widoki powodują że myslę ile ja wiem o życiu....