Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

Ogród złudzeń i niespodzianek cz.II

kasiek 20:42, 06 wrz 2018

abiko napisał(a)
ja tam nie wiem gdzie niby Agania nie fotogeniczna super zdjęcie
aaaallleee masz mooostek!
dopiero zobaczyłam.. rewelka

Pewnie że Laska z niej
Mostek w sumie jeden z tańszych na A. kupiony. Solidny to on nie jest ale ładny na pewno Przesiaduje na nim jak na ławce
sylwia_slomc... 20:46, 06 wrz 2018

Cudnie się ten kącik zmienił i powiem Ci mistrzowsko wykonany bo wcale nie widać, że dopiero co zrobione
kasiek 20:49, 06 wrz 2018

Katkak napisał(a)
Kasieńka to ja dziękuję za tak fantastyczny dzień z Wami. Ale fajnie się buszowało - i w klamotach i w szkółce . Cudnie mosteczek pobieliłaś, fajnie gra teraz z altanką i ławkami. I przy ławeczce dostrzegłam fantastyczny stoliczek z plastra drewna - bomba. Tanio, a funkcjonalnie i z pomysłem . Lubię bardzo takie nietuzinkowe rozwiązania . I ważna sprawa - Darka zostawiła i nas czapeczkę z daszkiem - wysłać pocztą?

Oj będzie ekipa programu zaoczona zmianami jakie zaszły bw ogrodzie w tak krótkim czasie . Dobrze, że oczko naprawiłaś, bo teraz bardzo dobrze je widać, a wcześniej jak poziom wody był niższy to trzeba było bliżej podejść żeby było widoczne. No cudo, chylę czoło żeś to wszystko sama zrobiła chudzinko .

Kasiu - z Tobą na koniec świata Świetnie nam dzień zorganizowałaś
Plaster znalazłam za zapuszczonej działce z domem do rozbiórki - pozwolili wziąć

Oczko mnie również ciesz, bo nie mogłam się zebrać do tej naprawy... Cieżkie to wszystko jak diabli ... Ale jest!

W oczku nowe karasie, i jesiotr - fajnie wyglądają

A zmiany są w ruchu ciągłym - w japońcu poprawiłam ciurkadło i wyszło kolejne mini oczko
sylwia_slomc... 20:54, 06 wrz 2018

Hi hi, a miało już zmian nie być, ale fajnie, że się dzieje
kasiek 20:56, 06 wrz 2018

sylwia_slomczewska napisał(a)
Cudnie się ten kącik zmienił i powiem Ci mistrzowsko wykonany bo wcale nie widać, że dopiero co zrobione

Dzięki Sylwuś, ramiona juz mi dają w znaki, dobrze że za miesiąc rehabilitacja, czas sie zregenerować. Poprawilam obrzeża, po raz trzeci pryskałam buksy, wszystko mam opielone, cebulowe posadzone, jest dobrze Weekend wyjazdowy to odpocznę
A to od Ciebie - cmokam mocno

Poprawiony kontur obrzeży
kasiek 21:05, 06 wrz 2018

Hi hi, a miało już zmian nie być, ale fajnie, że się dzieje

W zasadzie to była naprawa, tyle że kosmetyka poszła troche za daleko i z remontu wyszła przebudowa
Teraz został dach nad placykiem

Miejscówke zmieniła wiśnia Royality, już się przebarwia - ma za zadanie osłonić dom...

Iwonka 13:03, 10 wrz 2018

kasiek napisał(a)
W ciągu 4 dni wymieniłam folie w oczku... Dziś był ostatni dzień.. W deszczu... Wchodziłam do oczka by układać kamienie.
I niech mi ktoś powie że ogrodnictwo to miłość...
No może w moim wydaniu to szaleństwo

W końcu odrabiam ogrodowiskowe zaległości Jestem Kasiu pod ogromnym wrażeniem pracy, którą wykonałaś! Wiem co to znaczy wymieniać folię w oczku wodnym, u mnie ostatnio taka akcja była w 2011 roku, ponieważ stawek przeciekał. U ciebie zmiany wiążą się z powiększeniem i powiem ci, że jest to strzał w dziesiątkę! Stawek stał się gwiazdą tego zakątka, a pomysł z mostkiem rewelacyjny. Ma się wrażenie przechodzenia po wodzie, super. Całość wyglada tak, jakby ta sytuacja trwała już kilka lat, świetnie wyszła ci ta zmiana

Magleska 13:23, 10 wrz 2018

kasiek napisał(a)

dzięki Madziu, mam nadzieję że w końcu dane będzie na sie spotkać

Też mam taką nadzieję

A tak poza tym pięknie z tym mostkiem ,oczko też wygląda rewelacyjnie po powiększeniu ,zdjęcia Agani rewelacyjne też
Bardzo pięknie masz , tyle zakamarków ,zakątków .......ech aż mi się chce zmiany u siebie porobić
kasiek 18:36, 14 wrz 2018

Ja wczoraj posunęłam się dalej bo skoro w ogrodzie mam jesień ....i wiosnę naraz to posadziłam krokusy

U mnie też wariacje wiosennne
kasiek 18:38, 14 wrz 2018

Urszulla napisał(a)

Fantastyczne ujęcia z tym mostkiem. Tak ładnie masz wszystko zorganizowane. A brunera obłędna. Jak Ci się wysieje piszę się na siewkę... Kiedyś

Jasne
Mostek to moja ulubiona ławka w ogrodzie