Gabriella
10:15, 23 lis 2016
Witam ,wszystkich bardzo podoba mi się strona i porady wielu osób.posadziłam wokół ogrodzenia krotki rząd tui ,aby zachować trochę prywatności i zamierzałam pociągnąć dalej wzdłuż płotu jednak stwierdziłam ,że jest to pomysł zbyt nudny,banalny ,przyroda nie wymyśla takich tworów.Posadziłam świerka koło siatki,ale zanim urośnie dosadziłam kilka tui 1.70,żeby zachować prywatność ponieważ na sąsiedniej działce są dwa małe drzewa i trawa. Nie wiem na ile zdjęcia oddają mój kawałek ogrodu koło ogrodzenia,ale myślałam posadzić może 3 szt.cyprysika nukatajskiego pendula na przemian z wąską odmianą świerka lub może jakieś inne drzewa ,które będą rosły do góry ,a ich średnica nie jest duża .Chodzi mi o stworzenie coś na kształt żywopłotu ,ale niebanalnego, naturalnego ponieważ powyżej na wysokości 3 m mam taras i tam chciałabym swobodnie odpoczywać ,aby wzrok mógł spoczywać na zieleni drzew.Drzewa mogą dochodzić nawet do 10 m.
na innych zdjęciach pokazałam nasadzenia koło domu ,jestem zadowolona ,ale uważam ,że za dużo figur w kształcie ostrosłupa .Uważam ,żE trzeba przełamać je kulami .........?
czekam na wasze pomysły,z góry dziękuję,teraz pogoda jest sprzyjająca nasadzeniom ,że mogłabym posadzić drzewka,a na wiosną mogłyby startować w górę.
na innych zdjęciach pokazałam nasadzenia koło domu ,jestem zadowolona ,ale uważam ,że za dużo figur w kształcie ostrosłupa .Uważam ,żE trzeba przełamać je kulami .........?
czekam na wasze pomysły,z góry dziękuję,teraz pogoda jest sprzyjająca nasadzeniom ,że mogłabym posadzić drzewka,a na wiosną mogłyby startować w górę.