Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród bacowej » Edycja postu

Ogród bacowej

20:11, 18 cze 2017
bacowa napisał(a)

Lagune sadziłam jesienią 2015. W zeszłym roku urosła na 2m, dobrze kwitła i powtarzała.Tej wiosny zrobiłam błąd przy cięciu. Wydawało mi się że przemarzła, obcięłam prawie wszystkie pędy na wys ok. 0,5 m. Zostawione długie pędy na "próbę"są teraz ładnie zapączkowane. Wniosek jest taki że nie powinnam jej ciąć, bo wcale nie przemarzła.
Z różami jest tak , że jak nie kupisz i nie przetestujesz u siebie , nie będziesz wiedzieć jak rośnie u ciebie w ogrodzie.

dzieki

z tym testowaniem to masz racje ...to dotyczy wielu roslin a najlepsze jest to że te same rosliny na dwóch róznych rabatach zachowuja sie często inaczej

Johanka77 10:21, 19 cze 2017

Ależ u Ciebie pięknie!!! Będę fanem
malgol 14:06, 19 cze 2017

Wow, jaki piękny ogród! dziewczyny mnie tu przysłały po inspiracje na rabate bylinową i się nie mogę oderwać Nie wiem , który pomysł zgapić
Cudowne połączenia i zachwycające wszystkie rabaty.Będę regularnie zaglądać, musze się od Ciebie nauczyć komponowania bylin
Podejrzałam werbenę na jednej fotce...rosnie przed rudbekiami...nie zasłania ich? tez bym tak chciała, ale doradź proszę
sylwia_slomc... 14:44, 19 cze 2017

Szałwie cudnej urody
AgataP 09:36, 20 cze 2017

Tak, jednak się przekonam do kocimiętki ale tylko w odmianie polecanej
Walker`s low Mam jedną ale normalnie przypomina legowisko dla kota i ten pokrój mi stanowczo nie odpowiada. A niebieskości uwielbiam, teraz ich czas jest, za moment u mnie będą dominować pastelowe różowe odcienie
Malgo 11:22, 20 cze 2017

Ewo, zachwycił mnie Twój ogród, przepiękny z mnóstwem kolorów i uroczymi zakątkami.

Od roku marzy mi się posadzenie wiązu ale boję się, że za ciemno będzie mu w moim ogrodzie, w jakich warunkach rośnie u Ciebie? trudny jest w uprawie?
mirkaka 11:33, 20 cze 2017

Podziwiam Twój ogród zadbany, piękny, kocimiętka wspaniale rośnie, U siebie za kocimiętką posadziłam szałwie wysokie, perowskie, pegorzan, stipę, wszystko zagłuszone przez kocimiętkę Znów trzeba kombinować i przesadzać.
margaretka3 12:16, 20 cze 2017

Rozpoznaję szałwie
Ja mam też firletkę chalcedońską białą. Czekam na rozkwit także różowej.
Masz przepięknie.
bacowa 06:44, 21 cze 2017

malgol napisał(a)
Wow, jaki piękny ogród! dziewczyny mnie tu przysłały po inspiracje na rabate bylinową i się nie mogę oderwać Nie wiem , który pomysł zgapić
Cudowne połączenia i zachwycające wszystkie rabaty.Będę regularnie zaglądać, musze się od Ciebie nauczyć komponowania bylin
Podejrzałam werbenę na jednej fotce...rosnie przed rudbekiami...nie zasłania ich? tez bym tak chciała, ale doradź proszę

Gosia, jasne że posadż werbenę. Kilka sadzonek nawet przed niższymi roślinami niczego nie zasłoni, ona pasuje do wszystkiego .
bacowa 06:52, 21 cze 2017

Malgo napisał(a)

Od roku marzy mi się posadzenie wiązu ale boję się, że za ciemno będzie mu w moim ogrodzie, w jakich warunkach rośnie u Ciebie? trudny jest w uprawie?

U mnie rośnie na słońcu. Czy trudny w uprawie ?, posadziłam go i rośnie , czasem choruje to pryskam go. Nie widzę jakichś większych trudności w uprawie.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies