Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » ...uDany ogród

...uDany ogród

dana1s 19:45, 04 cze 2017

Maly_Bialy_Domek napisał(a)
Ja mam bodziszki ( i nie tylko) od Danusi te roślinki są śliczne

Brzozy wytargałabym i zaniosła do siebie na plecach, jakbym tylko miała możliwość, ale ich szkoda, takie piękne drzewa Ludzie wyrzucają, a ja mam deficyt

Basiu bodziszki są urocze. Też stale znoszę nowe
Niestety każdy ma inne potrzeby i wizje. M mnie postawił do pionu i tłumaczy, że przecież to już nie mój dom, ani ogród...

pestka56 22:04, 04 cze 2017

Tak już jest, że zal nam tego do czego się przywiążemy i włożymy sporo pracy.
A może nowi właściciele zrobią inny, ale tez piękny ogród

U mnie irysy skonczyły kwitnienie. Jeszcze tylko nasze rodzime żółte dzikuski kwitną. Mam za to festiwal łubinów niebieskich i różowych. Inne kolory jakoś zniknęły i muszę uzupełnić. Kwitną też maki wschodnie.
Bodziszki mam niestety tylko 4 odmiany: korzeniasty, himalajski, czerwony i chyba kantabryjski.
abiko 10:36, 05 cze 2017

Dana ależ masz piękne te bodziszki Ja się zapiszę na jakąś małą sadzoneczkę jakby Ci zbywało.

Trzeba iść do przodu.. inaczej nic nam nie zostanie.
Trzymam kciuki
BasiaLT 10:48, 05 cze 2017

Danusiu twój eMuś ma rację... to już nie twoje buty, niech nowi właściciele robią co chcą. Wiadomo że szkoda twojej pracy i pozostaje sentyment ale nie ma się co dodatkowo nakręcać. Cudownie w tym jest to że mniejszy ogród zamieniasz na większy a nie odwrotnie.
Makao_J 14:07, 05 cze 2017

Ty Danusia to masz po prostu ogrom odmian i gatunków wszystkiego. Żeby 20 odmian krzewuszek? Masz też olbrzymią gromadkę kalin, bodziszków i wieeele wieleee innych.
Coś cudownego
Phoebe 19:28, 05 cze 2017

Danusiu,tak mi przykro z powodu Taty....

Co nowi chcą zmieniać w Twoim pięknym domku????? Bolałoby mnie serce....i jeszcze te brzozy....
Em ma rację...teraz to ich miejsce....ale Wasz nowy dom będzie piękniejszy tysiąc razy....o ogrodzie nie wspominając
dana1s 19:40, 05 cze 2017

pestka56 napisał(a)
Tak już jest, że zal nam tego do czego się przywiążemy i włożymy sporo pracy.
A może nowi właściciele zrobią inny, ale tez piękny ogród

U mnie irysy skonczyły kwitnienie. Jeszcze tylko nasze rodzime żółte dzikuski kwitną. Mam za to festiwal łubinów niebieskich i różowych. Inne kolory jakoś zniknęły i muszę uzupełnić. Kwitną też maki wschodnie.
Bodziszki mam niestety tylko 4 odmiany: korzeniasty, himalajski, czerwony i chyba kantabryjski.

No niestety trochę żal, szczególnie jak ktoś ma takie podejście jak ja
Muszę przestać o tym myśleć.
U mnie irysy kwitną non stop. Pumile już skończyły, germanica kwitną, syberyjskie kolejno od zwykłych niebieskich przez gatunkowe.
Tu Cambridge

dana1s 19:43, 05 cze 2017

abiko napisał(a)
Dana ależ masz piękne te bodziszki Ja się zapiszę na jakąś małą sadzoneczkę jakby Ci zbywało.

Trzeba iść do przodu.. inaczej nic nam nie zostanie.
Trzymam kciuki

Agniesiu oczywiście , tylko przypomnij mi na jesień. Teraz mam za dużo na głowie i mogę zapomnieć.

Właśnie tak zamierzam , pierś do przodu i łeb do góry
Dziękuję za kciuki!

Bodziszek dla Ciebie

dana1s 19:46, 05 cze 2017

BasiaLT napisał(a)
Danusiu twój eMuś ma rację... to już nie twoje buty, niech nowi właściciele robią co chcą. Wiadomo że szkoda twojej pracy i pozostaje sentyment ale nie ma się co dodatkowo nakręcać. Cudownie w tym jest to że mniejszy ogród zamieniasz na większy a nie odwrotnie.

Basiu ja to wiem, tylko moje serce trochę szaleje...
Ze zmiany na większy bardzo się cieszę , żeby jeszcze dali mi zgodę na budowę to na Boże Narodzenie miałabym dom w stanie surowym zamkniętym...rozmarzyłam się

Serduszka
dana1s 19:53, 05 cze 2017

Makao_J napisał(a)
Ty Danusia to masz po prostu ogrom odmian i gatunków wszystkiego. Żeby 20 odmian krzewuszek? Masz też olbrzymią gromadkę kalin, bodziszków i wieeele wieleee innych.
Coś cudownego

Aniu, bo ja mam kolekcjonerską duszę
20 odmian bodziszków, krzewuszek mam 12 odmian
Cieszę się , że Ci się podobają moje zbiory!

Moje ukochane Caniny dają popis

Jakby Ktoś z Was miał pełną białą Caninę, to prosiłabym o kawałeczek. Choruję na nią od lat

Ĺ