mandryl
20:28, 02 kwi 2017
Witam serdecznie. Może ktoś pomoże mi w zaprojektowaniu rabaty, na zupełnej patelni i piaszczystej glebie.
Działka leży przy ruchliwej drodze, postanowiłam posadzić jako żywopłot tuje szmaragd. Rabata ma długość 9 m, z szerokością można poszaleć
W rogu marzy mi się coś bordowego- pęcherznica Lady in red lub perukowiec w formie drzewka. Reszta do zagospodarowania. Niestety, ogrodniczka ze mnie żadna, dlatego liczę na Wasze dobre rady. Myślałam o moich ulubionych berberysach, jakiejś trawce (może red baron), miniaturowych iglakach. Mam jakąś szczepioną sosenkę (prezent- rośnie w donicy), kosodrzewinę i szczepioną sosnę Winter Gold. Co do szmaragdów, bardzo podobają mi się złote ale chyba będzie zbyt żółto. Mieszać z normalnymi też wyjdzie zbyt pstrokato. Pięknie proszę, pomóżcie. Ja będę zajmować się pracami ziemnymi, żeby roślinki przeżyły na tym ugorze.
Działka leży przy ruchliwej drodze, postanowiłam posadzić jako żywopłot tuje szmaragd. Rabata ma długość 9 m, z szerokością można poszaleć