Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Nasadzenia przed cyprysami

Nasadzenia przed cyprysami

HelaT 11:37, 03 kwi 2017

Proszę Was bardzo o poradę. Planuje posadzenie szpaleru nasadzeń przed cyprysami. Jest to strona południowa wiec cyprysy skutecznie będą słońce zasłaniały.
Myślałam o lawendzie lub wrzosach Long White ale obie rośliny potrzebują stanowisko słoneczne. Optymalnie coś kwitnącego na biało z kolorem liści kontrastującym z cyprysami. I oczywiście wieloletnie Są to cyprysiki lawsona Yvonne.
W zal. Zdjęcie

Z góry dziękuje za poradę, mam nadzieje ze coś wymyślicie.
Betka 12:06, 03 kwi 2017

Witaj a jak szeroka może być rabata.?
Ja proponuje szpaler z hortensji bukietowych o kwiatach białych przebarwiający sie późnym latem na róż (pinki winki ) albo limonkowo bialy kwiat (limeliht) podsadzony np. Żurawkami , rozchodnikami . A może szpaler z derenia o białozielonych liściach co prawda kwiaty są nie zbyt okazale ale za to w zimie pędny aż się świecą od czerwoności
Mam nadzieje że choć trochę pomogłam
frezja 14:01, 03 kwi 2017

HelaT napisał(a)
Proszę Was bardzo o poradę. Planuje posadzenie szpaleru nasadzeń przed cyprysami. Jest to strona południowa wiec cyprysy skutecznie będą słońce zasłaniały.
Myślałam o lawendzie lub wrzosach Long White ale obie rośliny potrzebują stanowisko słoneczne. Optymalnie coś kwitnącego na biało z kolorem liści kontrastującym z cyprysami. I oczywiście wieloletnie Są to cyprysiki lawsona Yvonne.
W zal. Zdjęcie

Z góry dziękuje za poradę, mam nadzieje ze coś wymyślicie.

U mnie możesz zobaczyć nasadzenia przed cyprysami właśnie.

Gdzie to zdjęcie ??