Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Mini ogródek 10m2

Mini ogródek 10m2

Toszka 17:16, 08 kwi 2017

Jako posiadaczka duzych psów pozwalam sobie na dygresję, że musisz wyzbyć się złudzeń - nie ma takich roslin, których pies nie zabije moczem. Jest za to inna opcja - od początku korygować zachowanie psa i nie pozwalać mu sikać w ogrodku... wyprowadzać na spacer. Zazwyczaj dość szybko pies łapie, że ogródek to część domu, w którym się nie załatwiamy
Oczywiście wymaga to cierpliwości i kontroli, czyli wypuszczanie samopas psa do ogródka na początku nie wchodzi w rachubę. Inaczej będzie to zadeptane i zasikane klepisko.

A swoją drogą witam się
GosiaLab 10:31, 10 kwi 2017

Co do ogródka nie wiem jak to wyliczyłam bo ni cholerke mi nie pasuje oferta dewelopera pisze 75m2 a tam na pewno tyle nie ma odjęłam powierzchnie domku i tak mi wyszło...zrobiłam fot osiedla nie konkretnie mojego domku bo nie wiem który jeszcze kupię haha w tygodniu decyzja. Chcialam większy ogród ale już nie aktualne będzie mniejszy.

ee_taam nie będe nic nosić bo ja z tyłu nic nie mam ...wejście jest z przodu i tylko jest ten przód z trawy. Na początku tego ogródka chce dać domek do rowerów i z boku uliczę zrobic żeby nie nosić własnie rowerów poprzez mieszkanie tylko wejść uliczką zabrać rower i nią wyjść.
GosiaLab 10:34, 10 kwi 2017

Toszka myśle że to do ogarniecia bo teraz pies nie sika na osiedlu nie podsikuje drzewek dopiero pierwsze sie wysika za terenem osiedla. Choć myśle że jak bedzie mieć dostęp do ogrodu to samoczynnie sobie podsika...Ogladałam wczoraj małe drewniane płotki już mówiłam mężowi ze to kupimy i ograniczymy tym dostęp do roślin
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies