Toszka a gdzie tam, ja to raczej dłuuugi maraton przewiduję

a Edi to już ma chyba nawet jakąś trawę ;>
W każdym bądź razie moje przemyślenia i douzupełnienia z wieczoru spędzonego z winem ( może tak nazwę ogród, ogród z winem

)
uwaga
czego będę potrzebowała
kącik gospodarczy ( w miejscu budynku nr 2 którego nie będzie ) :
warzywniak, wędzarnia i sad z drzewkami owocowymi - czereśnie, jabłonie itd
miejsce na ognisko
grill
plac zabaw dla dzieci
szopa na narzędzia i takie tam
W związku z faktem, iż budowa w toku jeśli chodzi o zagospodarowanie chciałabym się skupić na ścianie najbardziej odległej od domu i też najbardziej wystawionej na pola naokoło ponieważ nie będzie ona wystawiona w żaden sposób na to co się będzie działo na budowie, a drzewa mogłyby już rosnąc
chciałabym stworzyć przytulny zakątek okolony drzewami, mogę sobie pozwolić na duże drzewa zdecydowanie
Styl ogrodu
czy można to nazwać uporządkowanym bałaganem? ;> lubię oddzielać strefy i mieć wszystko uporządkowane, ale w tych uporządkowanych miejscach już nie wszystko musi być pod linijkę, no i uwielbiam trawy, i purpurowe klony i krzaki, no lubię krzaki !

zdjęcie zapożyczone z internetu
wrzucę kilka zdjęć które mnie urzekły

trochę o domu

wyglądać będzie tak:
zdjęcia własność Archon
tylko bardziej w szarościach

( elewacja biała, okna szare, drewniana elewacja - ciemniejsza niż ta na zdjęciach, bardziej w ciepłych brązach ) ścieżki będą z dużych szarych płyt i chciałabym aby ogród w pewien sposób z tym współgrał
oczywiście moim pierwszym pomysłem było zakupić milion pięćset sadzonek szmaragdami heja banana, ale kiedy już tu weszłam do was...to koniec, no koniec całkowity
myślałam o świerkach serbskich uzupełnionych owymi szmaragdami i później piętrowo ( czy wspominałam że piętrowość tez kocham?

)
a jeszcze póżniej uległam całkowitemu zagubieniu i stąd moje pojawienie się tutaj