To pszne warzywo, w Ameryce ustawowo bedace owocem da sie wykorzystac nie talko do ciasta. Zaprawszam do wymiany przepisow

Tiramisu rabarbarowe

500g rabarbaru,
4 lyzki cukru waniliowego,
50g biszkoptow (takich podluznych)
50g ciasteczek amaretini,
2 lyzki cukru pudru,
250g serka mascarpone,
250g jogurtu waniliowego

1. Rabarbar wymys, obrac i pokroic na 5cm kawalki, zrolozyc na blaszce, posypac cukrem waniliowym i piec w 200°C przez 25 minut. Ostudzic.
2. Ciastka wlozyc do torebki fotliowej i pokruszyc walkiem. Wysypac na blache i posypac cukrem pudrem i wlozyc do goracego piekarnika na 5-10 minut. Wystudzic.
3. Jogurt wymieszac z serkiem. Do salaterek wylozyc na dno rabarbar, na to jogurt z mascarpone i na wierzch posypac kruszonka z ciastek.
Zjadac od razu(bo ciastka zmiekna)

Ja do rabarbaru dodalam jeszcze mojego ulubionego cynamonu.

Smacznego