Basilikum
11:38, 26 maj 2017
Dołączył: 14 cze 2015
Posty: 21758
To pszne warzywo, w Ameryce ustawowo bedace owocem
da sie wykorzystac nie talko do ciasta. Zaprawszam do wymiany przepisow
Tiramisu rabarbarowe
500g rabarbaru,
4 lyzki cukru waniliowego,
50g biszkoptow (takich podluznych)
50g ciasteczek amaretini,
2 lyzki cukru pudru,
250g serka mascarpone,
250g jogurtu waniliowego
1. Rabarbar wymys, obrac i pokroic na 5cm kawalki, zrolozyc na blaszce, posypac cukrem waniliowym i piec w 200°C przez 25 minut. Ostudzic.
2. Ciastka wlozyc do torebki fotliowej i pokruszyc walkiem. Wysypac na blache i posypac cukrem pudrem i wlozyc do goracego piekarnika na 5-10 minut. Wystudzic.
3. Jogurt wymieszac z serkiem. Do salaterek wylozyc na dno rabarbar, na to jogurt z mascarpone i na wierzch posypac kruszonka z ciastek.
Zjadac od razu(bo ciastka zmiekna)
Ja do rabarbaru dodalam jeszcze mojego ulubionego cynamonu.
Smacznego

Tiramisu rabarbarowe
500g rabarbaru,
4 lyzki cukru waniliowego,
50g biszkoptow (takich podluznych)
50g ciasteczek amaretini,
2 lyzki cukru pudru,
250g serka mascarpone,
250g jogurtu waniliowego
1. Rabarbar wymys, obrac i pokroic na 5cm kawalki, zrolozyc na blaszce, posypac cukrem waniliowym i piec w 200°C przez 25 minut. Ostudzic.
2. Ciastka wlozyc do torebki fotliowej i pokruszyc walkiem. Wysypac na blache i posypac cukrem pudrem i wlozyc do goracego piekarnika na 5-10 minut. Wystudzic.
3. Jogurt wymieszac z serkiem. Do salaterek wylozyc na dno rabarbar, na to jogurt z mascarpone i na wierzch posypac kruszonka z ciastek.
Zjadac od razu(bo ciastka zmiekna)
Ja do rabarbaru dodalam jeszcze mojego ulubionego cynamonu.
Smacznego
____________________
IzaBela Pod Bialo-Niebieska Chmurka***cz.I*** Wizytowka "Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"
IzaBela Pod Bialo-Niebieska Chmurka***cz.I*** Wizytowka "Nie moge na dluzej zostac" -wyszeptala Chwila Szczescia - "ale wloze w Twoje serce wspomnienia"