Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Wzgórze chaosu » Edycja postu

Wzgórze chaosu

MartaCho 07:25, 25 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Ołnoł, tyle pięknych fotek a ja lapka w robocie zostawiłam . Ale to nic, obejrzę sobie na spokojnie.
Tych jarzmianek to Ci bardzo zazdroszczę.
Ślicznie u Ciebie w każdym kątku.

Ja tak samo, dlatego dziś zaczynam dzień od przeglądu zdjęć
Miłego dnia Wszystkim przy okazji! Niech będzie tak piękny, jak ogród Iwonki
Iwonka 16:33, 26 cze 2025

mrokasia napisał(a)
Ołnoł, tyle pięknych fotek a ja lapka w robocie zostawiłam . Ale to nic, obejrzę sobie na spokojnie.
Tych jarzmianek to Ci bardzo zazdroszczę.
Ślicznie u Ciebie w każdym kątku.

Kasia u nas coraz większa susza, mam jeszcze resztkę soczystych fotek to wrzucę

Jarzmianki najlepiej kwitną mi na rabacie pod judaszowcem.
Mają tam cień w nogach, rozproszone słońce i wilgotniejszą glebę, tzw. mokry półcień.

Wiaan napisał(a)
O łał ja nawet nie wiem, które zdjęcie zacytować. Twój ogród jest tak zachwycający, że można oglądać bez końca ♥️
Anetka na moim wzgórzu fajnie światło operuje, ale nie mam dobrego sprzętu i oka do zdjęć.
Jedyny plus to znajomość własnej działki, wiem gdzie stanąć by kadr był lepszy

Monia81 napisał(a)
Iwonka śliczności pokazujesz lekko, zwiewnie, buszowato
Monia pogoda do tej pory sprzyjała buszowatości. Były idealne proporcje deszczu i słońca.

MartaCho napisał(a)
Ja tak samo, dlatego dziś zaczynam dzień od przeglądu zdjęć
Miłego dnia Wszystkim przy okazji! Niech będzie tak piękny, jak ogród Iwonki
Marta dziękuję za miłe słowa
Miewam też takie kadry Pogoda nie współpracuje żeby ogarnąć ten placyk. Sucho jak beton.

sylwia_slomc... 16:36, 26 cze 2025

Nigdy się Ciebie nie zapytałam, czy jak duża susza latasz z wężem i podlewasz czy z konewką. Czy nie podlewasz wcale....ale to raczej niemożliwe chyba
Iwonka 16:47, 26 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
Nigdy się Ciebie nie zapytałam, czy jak duża susza latasz z wężem i podlewasz czy z konewką. Czy nie podlewasz wcale....ale to raczej niemożliwe chyba
Sylwia w tym roku nie podlałam żadnej rabaty!!! Nie sadziłam nic nowego. A deszczu było w sam raz.
Ze zbiornika podlewam jedynie codziennie dwie skrzynie i ścieżki między nimi bo zasadziłam na nich pomidorki i papryki.
I podlewam nieliczne donice oraz poletko malin, w sumie 4 konewki schodzą, dwie 10 l i dwie 14l.

Cała reszta musi sobie poradzić. Może być ciężko, gdyż w prognozach deszczu nie widać a nawałnic nie chcemy!!!

sylwia_slomc... 17:03, 26 cze 2025

Iwonka napisał(a)
Sylwia w tym roku nie podlałam żadnej rabaty!!! Nie sadziłam nic nowego. A deszczu było w sam raz.
Ze zbiornika podlewam jedynie codziennie dwie skrzynie i ścieżki między nimi bo zasadziłam na nich pomidorki i papryki.
I podlewam nieliczne donice oraz poletko malin, w sumie 4 konewki schodzą, dwie 10 l i dwie 14l.

Cała reszta musi sobie poradzić. Może być ciężko, gdyż w prognozach deszczu nie widać a nawałnic nie chcemy!!!

To powiem Ci, że świetnie sobie rośliny radzą. My już w ubiegłym tygodniu musieliśmy podlewać wszystko, nawet liliowce mdlały. Ale u nas mniej padało niż u Was.
Iwonka 17:39, 26 cze 2025

sylwia_slomczewska napisał(a)
To powiem Ci, że świetnie sobie rośliny radzą. My już w ubiegłym tygodniu musieliśmy podlewać wszystko, nawet liliowce mdlały. Ale u nas mniej padało niż u Was.

Duży cień mam już od żywopłotu sąsiada. Wrzucę zaraz zdjęcia górki. Ma się świetnie, mimo że to południe.

U nas ostatni deszcz był chyba 9 czerwca.
Kilka dni temu nawałnica przeszła bokiem, popadało raptem 10 minut. Trzymamy kciuki za spokojne upały...
Iwonka 17:40, 26 cze 2025

Południowa górka osłonięta żywopłotem sąsiada. Po remoncie dobrze tu wszystko rośnie.
Foto spam