Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z plażą

Ogród z plażą

ajka 19:45, 16 maj 2026

U nas ostatnio dużo pada, więc nie ma za bardzo jak popracować. Nawet nawozu nie sypnęłam, tyle co na kwaśnoluby i na trawę. Teraz siedzę w domu, eM ogląda mecz, a ja zamawiam rośliny Jak mam zbyt dużo czasu, to zawsze się to tak kończy Sklepy ogrodnicze z hiszpańskim na zmianę

W tym roku mam dużo strat. Dwa judaszowce przy huśtawce spisałam już na straty. Nie widzę dla nich nadziei Straciłam jedną różę, hortensje też nie wszystkie odbijają

Joku zawsze wydawało mi się, że werbena jest jak chwast
Magara w tamtym roku faktycznie były łany, na razie nic.

ewsyg mi też gaura się podoba, ale jak mam ją kupować co roku, to trochę słabo. Rok temu też straciłam gaury innej odmiany
ajka 20:18, 16 maj 2026

Marcin89 napisał(a)
Bodziszki już kwitną, szok
Kolorowo i soczyście u Ciebie. Ciemnofioletowe czosnki i klon z ostatnich zdjęć są rewelacyjne!

Bodziszki przy tarasie z moich własnoręcznie zrobionych sadzonek Rosanne Dobrze im tam.
Judith 21:27, 16 maj 2026

Borze szumiący, jaki trawnik! Opad szczeny zaliczyłam .
LIDKA 22:09, 16 maj 2026

Przepięknie pełne rabaty. Kwiaty liscie kompozycje wszystko zgrane i idealne. Pospacerowałabym chętnie z kubkiem kawki po Twoich ścieżkach Ania.
Magara 22:43, 16 maj 2026

Ania, ależ Ci ładnie wszystko rośnie
Zawciągu zazdroszczę - to taka fajna roślinka, a u mnie nie chce być.

Czytałam u Mrokaśki, że myślisz o białym wielosile. Mam takowy, nazwy niestety nie pamiętam. Szybko przekwita, szału z kwitnieniem nie ma, a sieje się niemiłosiernie. Siewki mocno się korzenia, trudno się je karczuje z innych roślin.
To tak do przemyślenia
Z innymi wielosilami takich doświadczeń nie mam
ajka 22:53, 16 maj 2026

Judith napisał(a)
Borze szumiący, jaki trawnik! Opad szczeny zaliczyłam .

Judith nie pomyślałabym, że komuś spodoba się moja trawa Z bliska już nie jest tak dobrze, pełno chwastów i trochę wypalonych placków
ajka 22:57, 16 maj 2026

LIDKA napisał(a)
Przepięknie pełne rabaty. Kwiaty liscie kompozycje wszystko zgrane i idealne. Pospacerowałabym chętnie z kubkiem kawki po Twoich ścieżkach Ania.

Dziękuję Lidka. Jak będziesz kiedy w pobliżu, to zapraszam. Kiedyś miały mnie odwiedzić dziewczyny przy okazji jazdy do Wojsławic, ale nie wypaliło, widzę że w te strony mało kto zagląda, a szkoda.

Moje rabaty powoli się wypełniające coraz bardziej mi się podobają. Jedyne co mnie denerwuje to tulipany, a raczej ich liście. Mam ochotę się ich pozbyć na amen.
ajka 23:00, 16 maj 2026

Magara napisał(a)
Ania, ależ Ci ładnie wszystko rośnie
Zawciągu zazdroszczę - to taka fajna roślinka, a u mnie nie chce być.

Czytałam u Mrokaśki, że myślisz o białym wielosile. Mam takowy, nazwy niestety nie pamiętam. Szybko przekwita, szału z kwitnieniem nie ma, a sieje się niemiłosiernie. Siewki mocno się korzenia, trudno się je karczuje z innych roślin.
To tak do przemyślenia
Z innymi wielosilami takich doświadczeń nie mam

Magara dziękuję za tą informację. Mam wrażenie, że już o tym czytałam, ale zapomniałam. Dziękuję za odświeżenie wiedzy, bo już się napaliłam.

Zawciąg jak widać, nie w każdym miejscu sobie radzi. Jak pod tujami się nie rozrośnie to znów będą przesadzanki.
ajka 23:03, 16 maj 2026

Czy ktoś ma u siebie czerwone rozchodniki, w sensie z czerwonymi liśćmi, które mu przybierają na masie? Moje sobie kompletnie nie radzą. Może ktoś byłby chętny na jakąś wymianke? Jutro poszukam nazwy, to małe sadzoneczki, które są u mnie od paru lat, ale wyglądają mizernie i tylko zajmują mi miejsce
Polon 08:08, 17 maj 2026

Ania, prześlicznie

Bardzo proszę przeszkolić mnie z rozmnażania bodziszków, bo mi dwa nie wylazły po zimie u mam dziury do zatkania.

Moja biała gaura ładnie kolejną zimę przetrwała. Ona jest dość wysoka, więc może mniej atrakcyjna niż takie zwarte kępy, może trzeba ją ciąć. Zmierzam do tego, że jeśli chcesz, to mogę spróbować ukorzenić kilka (naście) pędów dla Ciebie. W zeszłym roku ukorzeniałam sposobem Lidki z sukcesem, to może w tym też mi się uda.
Daj znać