Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Pod Biało-Niebieską Chmurką moj Bawarski ogrod na wsi

Magleska 21:44, 27 sty 2018

Stadko zacne i jakie wianki robisz piękne szkoła Mirelki
ElzbietaFranka 11:35, 29 sty 2018

Basilikum napisał(a)
Wlasnie skonczylam i musze sie pochwalic
Mirellko dziekuje za pomysl
Poniewaz zima juz powoli sie konczy zabieram sie jutro za dzierganie wiosennego

Witam. Jaka u ciebie zima. Słabo prosiłaś o zimę. U nas raz odchodzi raz przychodzi na dzisiaj 10 na plusie tylko wody dużo. Zima ma przyjść znowu pod koniec tygodnia.

Wianek bardzo ładny typowo letni. Czas na świąteczny zielono żółty.
Pozdrawiam.
Basilikum 12:48, 29 sty 2018

Elu wianek mial byc jeszzce zimowy, czyli niebiesko bialy
u nas tez 9 na plusie tylko wiatr troche zimny. na najblizsze dwa tygonie zapowiadaja plusowe temperatury. Ta pora roku tylko z nazwy Wlasnie mam w planie zielony wianek z zajacami i marchewkami na swieta.
15:59, 29 sty 2018
Potrafisz filcować na sucho? Przestrzenne detale możnaby "wyfilcować" , też ładnie się prezentują na wełnianym wianku.

Moja córka, hobbystycznie przędzie wełnę, ostatnio taki motek sobie na kołowrotku uprzędła.

Basilikum 18:11, 29 sty 2018

Iwo nie potrafie nigdy nie probowalam. Mam dwie torby na szydleku z welny do filcowania. Wiecej nie probowalam, choc czasami mnie ciagnie.

Twoja corka ma zdolnosci w paluszkach piekna welna

moja filcowa torba przed sfilcowaniem, nie moge znalezc fotki po a duzo lepiej wyglada

yolka 19:52, 29 sty 2018

Iwa napisał(a)
Potrafisz filcować na sucho? Przestrzenne detale możnaby "wyfilcować" , też ładnie się prezentują na wełnianym wianku.

Moja córka, hobbystycznie przędzie wełnę, ostatnio taki motek sobie na kołowrotku uprzędła.

Dostałam taką w prezencie, ale Twoja ma przecudne kolory.
Izo, twoja torebka mnie przerasta, obce mi jest szydełko

Basilikum 19:57, 29 sty 2018

Yola szydelko jest latwe, ja czesto w podrozy szydelkuje. Choc ostatnio zrobilamna drutach wianek.

Ale piekne kolory pokazujecie
20:54, 29 sty 2018
Motek Yoli to taki profesjonalny jest, równiutki.
Izabela, torbę filcowałaś na mokro? Filcowanie na sucho robi się specjalną igłą, masz zdolności i głowę pełną pomysłów,coś fajnego może z tego wyjść , można robić maskotki, a właściwie wszystko, co tylko się wymyśli, też kwatki .Ja mam zdjęcie pierwszego filcowania (córki).

Krokusy u mnie kwitną

Basilikum 07:30, 30 sty 2018

Iwa ja tylko na szydelku robilam z welny do filcowania i po wypraniu te rzeczy sie kurczyly- filcowaly. Innych Technik nie probowalam. Narazie u mnie na topie szycie

Krokusy u nie juz lby wystawily ale jeszcze platkow chyba nie otwarly. Wczoraj wrocilam po ciemku do domu i nic nie widzialam juz a dzis leje od rana.
patrycja 14:10, 30 sty 2018

Kolejny wianek dzisiaj, najpierw u Mirellki a teraz u Ciebie
Śliczny