Dziewczyny nie tak prędko w większości są szczepione więc odrosty mogą być ale raczej inne
a tak mi właśnie padła po 4latach czekania na kwiaty
a teraz idę sprawdzić czym tu pachnie
Witaj Ewo, masz oczywiście rację to jest bez koralowy, corocznie pod koniec zimy lub na początku wiosny przycinam go bardzo radykalnie , nie kwitnie i nie ma czerwonych owoców ale ma wtedy ładniejszy pokrój i jest dłużej efektowny.
Czy to "zwykły" oliwnik wąskolistny? Chcę kupić do dużej donicy. Bardzo proszę o radę, czy to dobry pomysł i na co zwrócić uwagę (drzewko żeńskie/męskie, wszystko jedno)?
Trafiłam na Pani ogród przez przypadek - właśnie szukając informacji o oliwnikach (bardzo mnie ujmują wyglądem typu śródziemnomorskiego, a jeśli do tego pachną... to koniecznie chcę takie . Ogród FANTASTYCZNY! Taki, jak lubię. Bujny, kipiący życiem, barwami, zapachem. Trochę nieokiełznany. Romantyczny. Angielski. Anielski. Kompozycje urzekające, niestandardowe, wpisane w klimat zabudowań. Warzywnik z płotkiem wiklinowym - jak marzenie! Nie dziwię się, że Pani mama podziwia to założenie. Ja również.
Jestem zachwycona całością. Gratuluję smaku i ... zmysłu powonienia No i setki na liczniku!