Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród zapachów u Jasi » Edycja postu

Ogród zapachów u Jasi

ZbigniewG 16:56, 04 cze 2013

Dziewczyny nie tak prędko w większości są szczepione więc odrosty mogą być ale raczej inne
a tak mi właśnie padła po 4latach czekania na kwiaty
a teraz idę sprawdzić czym tu pachnie
Poziomka 17:07, 04 cze 2013

monteverde napisał(a)

Napisałaś, żeby powojniki jak nie jesteśmy pewni przycinać, na 0,5 m, a nie szkodzi to tym, którexmusimy zostawić na 1,5 m?

Aniu nie sądzę żeby zaszkodziło Nie dotyczy to ty których ciąć nie należy.

Pszczelarnia 17:08, 04 cze 2013

Jasiu, a których nie należy ciąć?
Poziomka 17:22, 04 cze 2013

ewsyg napisał(a)

Czy to jest bez koralowy ?

Witaj Ewo, masz oczywiście rację to jest bez koralowy, corocznie pod koniec zimy lub na początku wiosny przycinam go bardzo radykalnie , nie kwitnie i nie ma czerwonych owoców ale ma wtedy ładniejszy pokrój i jest dłużej efektowny.

Poziomka 17:37, 04 cze 2013

Bogdzia napisał(a)
JJa też pokażę moje piwonie krzaczaste.Kwitną trzy .

Bogdziu oczywiście byłam i podziwiałam. Chętnie zaprosiłabym je do swego ogrodu.

Moja koleżanka Magda lubi eksperymentować z nasionami , wysiała nasiona azalii i trzy młode roślinki zasiliły mój ogród.

Poziomka 17:42, 04 cze 2013

danuta_szwajcer napisał(a)

Bardzo klimatyczny ogród Pozdrawiam

Danusiu dziękuję , uwielbiam to określenie

gierczusia 17:45, 04 cze 2013

Jasiu ... Jakie Ty tu masz cudeńka ....
gierczusia 17:46, 04 cze 2013

Wybierasz się na spotkanie do Kapiasów 8 czerwca ??
Poziomka 17:49, 04 cze 2013

Monic napisał(a)

Jestem też pod wrazeniem krzyżówki sasanek - ja mam rózne od wielu lat, ale nie chcą wydawać takiego ślicznego potomstwa ...

A ja je namawiałam różowy, różowy

i widziałaś co z tego wyszło
agatanowa 01:38, 10 cze 2013

Poziomka napisał(a)

Agnieszko poczuj teraz zapach , który unosi się w całym ogrodzie ciężki, słodki - drzewko może niepozorne , wąskie srebrzyste listki a kwiatki drobniutkie,żółte gwiazdki , ale zapach ...

Czy to "zwykły" oliwnik wąskolistny? Chcę kupić do dużej donicy. Bardzo proszę o radę, czy to dobry pomysł i na co zwrócić uwagę (drzewko żeńskie/męskie, wszystko jedno)?

Trafiłam na Pani ogród przez przypadek - właśnie szukając informacji o oliwnikach (bardzo mnie ujmują wyglądem typu śródziemnomorskiego, a jeśli do tego pachną... to koniecznie chcę takie . Ogród FANTASTYCZNY! Taki, jak lubię. Bujny, kipiący życiem, barwami, zapachem. Trochę nieokiełznany. Romantyczny. Angielski. Anielski. Kompozycje urzekające, niestandardowe, wpisane w klimat zabudowań. Warzywnik z płotkiem wiklinowym - jak marzenie! Nie dziwię się, że Pani mama podziwia to założenie. Ja również.
Jestem zachwycona całością. Gratuluję smaku i ... zmysłu powonienia No i setki na liczniku!