Aniu żeleźniak rośnie w przeciętnej ziemi , ale ... pierwsza kępa żeleźniaka jaką widziałam rosła w bardzo piaszczystej ziemi i była ogromna. Daj mu trochę czasu.
Vivo z tymi plagami to masz rację, teraz jest atak mszyc i wszelkiego paskudztwo zjadającego rośliny i zaczynają się choroby grzybowe.
Weroniko też miałam inne budleje, ale nie przeżyły przymrozków wiosennych, które miały miejsce kilkalat temu i już ich nie sadziłam ponownie.
Witaj Małgosiu, miło że zagościłaś w moim ogrodzie, budleja nadal kwitnie i pachnie,dołączył do niej subtelnie pachnący powojnik 'Betty Corning' .
Bogdziu co roku zachwycam się kwitnącą budleją, a ona z roku na rok jest coraz piękniejsza.Ten typ tak ma
Witaj Leno, mnie budleja przypomina wierzbę, duże ilości cieniutkich gałązek
Wczoraj widziałam taką budleję w jednej z pobliskich szkółek. Nie prezentowała się zbyt okazale "zwinięta w snopek" ale pachniała obłędnie.
Jolu to wyobraź sobie jaki intensywny zapach wydaję drzewko o średnicy kilku metrów
Budleja z wiekiem zyskuje na urodzie, początkowo jej pokrój nie jest ładny.
(10 czerwiec 2012)
Jasiu, przybiegłam ze rewizytą
ta budleja skrętnolista powaliła mnie na kolana! moja w tym roku padła po mrozach i zaledwie kilkoma kwiatkami cieszyłam się w ubiegłym roku, no cudo; wszystkie inne odmiany też pomarzły
cieszę się, że u ciebie można się nią delektować