Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Proszę o pomoc i radę rabaty przy skromnym domu

Proszę o pomoc i radę rabaty przy skromnym domu

Paulinazasada 10:33, 08 maj 2018

Witam proszę o porady doświadczonych tu osób jak i gdzie zrobić rabatę na ppdworku.

Totalnie nie mam pomysłu poniewaz taras jest nisko i wszedzie ma stopień do zejścia na trawnik, nie mam wyobraźni a chciałabym zrobić małą ozdobę podwórka jakaś rabatę z czymś na pniu, trawami plus kwiaty żeby dodać koloru, całość obsypana kora? Może coś wymurować przy tarasie w formie donic?

Doraddcie proszę. Nie chcę żeby było tego dużo poniewaz oboje z mężem pracujemy dużo i mamy małe dziecko więc mierze siły na zamiary. Wklejam zdjęcie rzutu działki robione na szybko i zdjęcia samego podwórka i domu. Wejscie domu jest na południowy zachod. Za wszystkie rady dziekuje

Betka 11:03, 08 maj 2018

Witaj. Zrób zdjęcia będzie nam łatwiej Ci pomóc i coś zaproponować
Paulinazasada 16:14, 08 maj 2018

Zdjecia

Paulinazasada 09:34, 12 maj 2018

Halo kochani nikt nic nie doradzi?
Toszka 13:21, 12 maj 2018

Witaj
Paulinazasada napisał(a)

Niezbyt mozna cokolwiek doradzić, bo po pierwsze plan zrobiony na "kolanie" i proporcji nie trzyma (pomijam, że zdjęcie duże, kartka też, a plan malusi, nieczytelny i źle zeskalowany. Oczywiście nie krytykuję - żebyśmy się dobrze zrozumiały - uświadamiam tylko, że nie ma jak pomóc, bo za mało danych i nic nie wiadomo o twoim guście i pragnieniach.
To tak jak by próbować ciebie ubrać nie wiedząc nic o tobie i twoim guście.

Zerknij na sąsiednie wątki "projektowania". Zawsze zaczyna się tak samo - gust, typ ogrodu, jakieś inspiracje watkodajca pokazuje, przygotowanie gleby, planowanie.
Do dzieła Kochana, nie krępuj się