guadalahara
16:30, 04 sty 2015

Kiedy w 2011 roku zdecydowaliśmy się na zakup domu w stanie surowym wiedzieliśmy, że ogród to nie jest trawa i kilka iglaków... Zdawaliśmy sobie sprawę, że tak musimy gospodarować budżetem, żeby wystarczyło na wykończenie domu, kostkę, ogrodzenie i że ma nam jeszcze zostać kilka tysięcy na ogród. Dlatego też gdy dom został już kupiony i prace ruszyły z kopyta, spokojnie usiedliśmy nad planem działki i zaczęliśmy komponować nasz przyszły ogród. Wytyczyliśmy linie rabat, zaplanowaliśmy rośliny, a w pobliskich szkółkach zrobiliśmy rekonesans, żeby mieć pojęcie z jakimi kosztami musimy się liczyć. Po zakończeniu budowy prace w ogrodzie ruszyły z kopyta.
Żartowałam!
Wybierając dom mieliśmy do dyspozycji dwa: jeden z działką ok 900 m., a drugi z działką 1380 m. Zgadnijcie który wybraliśmy? Oczywiście jak prawdziwi blokersi rzuciliśmy się na ziemię jak szczerbaci na suchary. Gdybym ja wtedy wiedziała, że dla laika duża działka to duży kłopot...
Zamieszkaliśmy wreszcie w naszym niedokończonym domu, a nasz ogród wyglądał z grubsza rzecz biorąc tak:
Obejrzeliśmy teren, fachowym okiem oceniliśmy że jest za nisko i zabrałam się za szukanie ziemi. Znalazłam. "Och jak tanio" pomyślałam i w duchu naigrawałam się z naiwnych, do których przyjeżdżały wywrotki z koszmarnie drogą ziemią... cdn
Żartowałam!
Wybierając dom mieliśmy do dyspozycji dwa: jeden z działką ok 900 m., a drugi z działką 1380 m. Zgadnijcie który wybraliśmy? Oczywiście jak prawdziwi blokersi rzuciliśmy się na ziemię jak szczerbaci na suchary. Gdybym ja wtedy wiedziała, że dla laika duża działka to duży kłopot...
Zamieszkaliśmy wreszcie w naszym niedokończonym domu, a nasz ogród wyglądał z grubsza rzecz biorąc tak:

Obejrzeliśmy teren, fachowym okiem oceniliśmy że jest za nisko i zabrałam się za szukanie ziemi. Znalazłam. "Och jak tanio" pomyślałam i w duchu naigrawałam się z naiwnych, do których przyjeżdżały wywrotki z koszmarnie drogą ziemią... cdn