Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Madżenie ogrodnika cz. aktualna

Pokaż wątki Pokaż posty

Madżenie ogrodnika cz. aktualna

nawigatorka 21:03, 11 maj 2015

Marzenko od nispełna roku mam kostrzewy sine i wreszcie zaczynaja kwitnąć i tu prośba o radę - czy pozwolic im zakwitnąć? i co po kwitnieniu? pozdrawiam

PS. spotkałam dziś w szkółce twoje Tojeści
Agatan24 22:51, 11 maj 2015

Marzenko przyszlam po ratunek, nie wiem co jest z moimi trzmielinami na pniu, zajrzyj do mnie proszę.
tusiawka 00:01, 12 maj 2015

Wszystko nadrobiłam, ogród jak zwykle prezentuje się świetnie.
Moje stipy zeszłoroczne wysokość mają podobną ale objętość, znacznie mniejszą.

Kiedy kwitną przetaczniki?
Mam je pierwszy raz i wyglądają na gotowe do kwitnięcia na dniach, a liczyłam, że zastąpią tulipany.
Bogdzia 05:11, 12 maj 2015

Fajne spotkanie. Ogród jak zawsze śliczny.Rośliny maja już dobre rozmiary i wyglądają świetnie.
nicol21 07:56, 12 maj 2015

Madzenka napisał(a)

Nie zazdrość bo mi wszystko padnie

To taka pozytywna zazdrość motywująca do dalszej pracy i poszukiwania lepszego ogrodu
Ogród tworzący się: Okiełznać swoje setki pomysłów - ogród ze spadkiem na północ ************ Pozdrawiam i zapraszam - Ewelina ************ ***Booskop https://goo.gl/photos/jpY3wG37U7c9ALAf9 *** *** De tuinen van Appeltern https://goo.gl/photos/WrF6PWtCn53Gzswp6 *** *** *** formowanie cisów: https://photos.app.goo.gl/y72my2AfOaf4XKNq1 **** ***** Rotary Garden - Belgia - https://photos.app.goo.gl/iErs4Fi1dOEJ6Jls1 **** Stary ogródek: Mały ogródek, za i przed zabudową szeregową - Nicol21
lojalna_ 08:10, 12 maj 2015

Marzenko chciałam Cie zapytac jak pierwszy raz pociacham graby to jak długie najlepiej zostawic gałazki , w zasadzie jak krótkie? buziolki pieknie u Ciebie ja czekam na trawe
Joaska 11:31, 12 maj 2015

Madzenka napisał(a)

.....

Joasiu jeszcze dwa lata i będziesz szczęśliwa w Twym ogrodzie. Pamiętasz moje początki i wiesz jak się zmienia gust ogrodowy pod wpływem forum

Oj wiem wiem, bo jak sobie pomyślę jaki ja ogród "planowałam" na początku w erze przedogrodowiskowej, ajkie początkowo miałam tutaj pomysły,a jaki ogórd tworze docelowo teraz to mnie aż ciarki przechodzą, no i okazuje się że spora część z moich nagromadzonych roślin nie ma się na razie gdzie podziać ..... bo minimalizm który chce mieć ograniczył gatunki i różnorodność do prawie minimum...
Aska 12:35, 12 maj 2015

Cześć Marzenko Mam na imię Aśka i miło Cię poznać. Odesłano mnie do Twojego wątku, ponieważ jak stwierdzono jesteś specjalistą od oprysków Proszę podpowiedz mi jakie środki są skuteczne na mszyce, przędziorki,tarczki i inne dziadostwo...i czy profilatycznie robisz opryski /czytałam,że maj jest takim miesiącem/. Ostatnio też jakiś grzyb zaatakował mi hosty-posadzone w gruncie, możesz mi coś polecić. Hosty chcę przesadzić do donic,bo są na wystawie słonecznej, która im nie służy i chciałabym je "podleczyć' a później przesadzić,zastanawiam się też czy aby ta kolejność jest prawidłowa.Wiem ,że nie można reklamować tutaj konkretnych środków na grzyba i szkodniki,to proszę odpisz mi na priv. Z góry dziękuję...
Milka 13:17, 12 maj 2015

Macham, trawy żyją
Gabisia 15:17, 12 maj 2015

Kamajla napisał(a)

Kasia z małego ogrodu obok Wieloszki i Lamaze z puzzlowgo koło Gabisi. Gabisiu, faktycznie nerwa miałaś na coś??

Nie
Ja nie wiem ło co mi chodziło….
Wyglądam jak 70-siątka tutaj
Jak się uśmiecham to mam zmarszczki pod oczami, jak nie to zapadnięte policzki i lwią,
jak żyć???