Gdzie jesteś » Forum » Projektowanie ogrodów » Tajemniczy Ogród

Pokaż wątki Pokaż posty

Tajemniczy Ogród

Mgduska 08:55, 09 cze 2021

Ja też poproszę jakąś ładną fotkę z dedykacją Na miły początek dnia pracy
Brzozowadzie... 09:15, 09 cze 2021

Catalinasdiary napisał(a)
Agato, mają masę te Twoje rabaty, rośliny pięknie się rozrastają, misa fajnie wkomponowana. Jak April mówi że odstaje to ja bym z depresją od Ciebie chyba wróciła.

April w niczym nie odstaje. Gdybym miała tak wymagający teren do zagospodarowania jak Jola i zrobiła tyle co Ona to już bym się dawno poddała. A Ona walczy jak lew o swoje miejsce na ziemi. Naprawdę Ją podziwiam.
Brzozowadzie... 09:20, 09 cze 2021

Kokesz napisał(a)
Też patrzyłam na to zestawienie
To żurawka? Jaka odmiana?

Renatko, nie wiem, kupiłam w pobliskim ogrodniczym jako żurawkę w odmianach Ale ponieważ świetnie się dzieli i przyrasta próbowałam ustalić jej odmianę i z katalogu roślin najbardziej z opisu i zdjęcia pasuje mi żurawkotenella (krzyżówka żurawki i tiarelli) Brass Lantern.
Brzozowadzie... 09:32, 09 cze 2021

Kokesz napisał(a)

Twój ogród jest dla mnie wielką inspiracją
Podglądam co chwilę różne zestawienia, raz mi się wydaje, że masz busz na rabatach, raz że rośliny z luzikiem posadzone.
Jakoś nie umiem na mojej leśnej tak skomponować rabat.

Co masz posadzone pod zielonym klonem palmowym?

Bo ja mam różnie w różnych miejscach Jest zwłaszcza różnica między starą częścią a nową. Na nowej są jeszcze placki ziemi, ale dzielę wszystko na potęgę, żeby jak najmniej było gołej ziemi, chodzę i przymierzam te podziały i jakoś tak leci zauważyłam, że np. żurawki najlepiej mi się dzielą jesienią, z każdej kępy uzyskałam z 9-12 sadzonek i wszystkie już się pięknie bujnęły w tym roku. Wiosną jak dzielę to bardzo długo słabo wyglądają.
Czy masz na mysli tą rabatę z sesleriami pod klonem Princeton Gold? Bo ja na każdej rabacie mam klona

Czy tą? Bo tu za obeliskiem też jest zielony klon

Johanka77 09:34, 09 cze 2021

Sielankowo u ciebie Agatko
Brzozowadzie... 09:37, 09 cze 2021

Mgduska napisał(a)
Ja też poproszę jakąś ładną fotkę z dedykacją Na miły początek dnia pracy

Pani sobie życzy, Pani ma Miłego dnia!

Wiolka5_7 10:01, 09 cze 2021

Prześliczne fotki jak ja uwielbiam Twój ogród
Dragonka 10:38, 09 cze 2021

Ależ pięknie u Ciebie! szukam jakiegoś bardziej odpowiedniego słowa, ale upał mi mózg spalił Prześlicznie, podziwiam Twoją umiejętność tworzenia takich dzieł.
mrokasia 10:59, 09 cze 2021

Oooo, od razu lepiej, taką porcję fotek poproszę co najmniej ze trzy razy w tygodniu!

Brzozowadziewczyna napisał(a)

Czy to Rozanne?
Brzozowadzie... 11:01, 09 cze 2021

mrokasia napisał(a)
Oooo, od razu lepiej, taka porcje fotek poproszę co najmnniej trzy razy w tygodniu!

Czy to Rozanne?

To bodziszek wspaniały Rosemoor, rzeczywiście ma podobny kolor i wielkość do Rozanne ale kwitnie tylko wiosną, zanim Rozanne się rozkręci.