The fairy ma na skarpie moja mama od maja tego roku, faktycznie szybko rośnie, długo i obficie kwitnie, tylko jak przekwita to jej kolor robi się taki wypłowiały.
Jeśli nie masz jeszcze dokładnej koncepcji to może wstrzymaj się z tym zakupem, wiem że cena kusi, ale może nie ma co się napalać, żeby potem nie narobić chaosu.
dokładnie, pogoda idealna do działania. jak tylko ustalę czym obsadzic trawiasto-różaną to lece do ciepłuchy po róże
Renata zajrzyj do mnie i mi pomóż cio...bo mi jakoś dziwnie u mnie bez Ciebie
a myslisz ze tylko brac czerwone? bo kurcze the fairy tak tu polecana jest rozowa
a z tych co ma ciepłucha nie ma żadnych okrywowych czerwonych..
może kupiłabym gdzie indziej okrywową czerwoną Scarlet Meillandecor - zna ktoś?
na rabate burgunda i chopina- tylko duze są..1-1,2m
witam
planuję założyć rabatę trawiasto-różaną. czy dobierając kolorystycznie róze powinny (z punktu widzenia teorii projektowania) pasować do czerwonych wstawek w elewacji? czy mogę skomponować róże czerwone, rózowe i białe razem na jednej rabacie?
okrywowe najlepsze na skarpę, tylko mam teraz dylemat czy trzymac sie koloru wstawek elewacji czyli czerwień czy nie muszę.
na rabate trawiastą chciałabym dołozyc tez pare krzaczków aby nawiazywały do skarpy bo to obok siebie przecież to tam jakies rabatowe, wielkokwiatowe bym chciała. i też jaki kolor?
a pnace kupiłam new dawn puszcze na wiosne na altane.
Monika ja tez generalnie boję się róż, gdyby nie nasze sobotnie spotkanie i pare chwil z rozark to pewnie nigdy bym nie wymyśliła róż w moim ogrodzie ja tez sie boje ze sobie z nimi nie poradzę..
i masz rację, skoro jest cos po 2zł. to czemu by nie spróbowac
ładnie tylko czy na tej skarpie?bo w tle mój dom z czerwonymi wstawkami w elewacji, nie będzie sie to gryść? bo moge zrobić w innym miejscu jeszcze rabate rózaną..