Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W moim małym ogródeczku - Dorota 07:48, 27 kwi 2020

Do góry
Dorota123 napisał(a)
Mój dzisiejszy ogród.
W dzisiejszym ogrodzie urzekła mnie ta kompozycja Co to za białe kwiatuszki?
Obejrzałam zdjęcia które mi zacytowałaś, ilość kwiecia oszałamiająca, dziewczyny były u ciebie w pięknym okresie. Oprócz anabelek spodobały mi się pomarańczowe lilie z niebieskimi akcentami. Zmieniają mi się preferencje kolorystyczne
Choroby i szkodniki cisów, cis - Taxus - misecznik cisowiec 07:47, 27 kwi 2020

Do góry
Posadziłem jesienią cis pośredni hicksii. Sadzonki posadzone w dość przepuszczalnej ziemi. Dołki w momencie sadzenia zaprawiono ziemią uniwersalna mieszając z gruntem rodzimym. Dodano również hydrozel. Niestety drzewka od kilku tygodniu nie wyglądają dobrze. Podlewane są regularnie. Bytowania miś misecznikow również nie widać. Proszę o pomoc.

Ogród prawie romantyczny 07:42, 27 kwi 2020

Do góry
Napia napisał(a)

cudne,I te tulipanowe widoczki też piekne.
Świetne Ciurkadełko
A sadzoneczki rosną i urosną .Najważniejsze,że swoje
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:40, 27 kwi 2020

Do góry
ubiorek, nawet nie wiedziałam, że mam

tu miałam pełno tych, w tym roku mało

i o tej porze niezmiennie mnie zachwycają, ta świeżość przyrostów, 2 różne odmiany
świerk conica
Dębowe zakątki 07:38, 27 kwi 2020

Do góry
Napia napisał(a)
Piękne widoki! Pięknie i kolorowo Aniu! A pomidory wymiatają. Też siałam, ale moje przy Twoich to jakieś mikrusy

Dziękuję Agnieszko
Kolorowo i zielono dopiero nam się robi.
Pomidorki ładnie rosną.I papryczki. Oby tak dalej.
Hartowanie roślin doniczkowych też jest

Ogród Małej Mi 2017 07:36, 27 kwi 2020

Do góry
Mala_Mi napisał(a)

Poczekaj aż skończymy... z odpadów może i z odpadów, ale koronowirusowy domek będzie zajefajny Chłopaki dziś pojechały pierwszy raz od daaaaaawna poza najpierw ich mieszkanie w bloku a od miesiaca u mnie.. i stwierdzili, ze ledwo weszli do auta to już tęsknili by wracać . Lepszego komelementa nie mogłam się spodziewać

Zwariowani, charakterni, ale genów nie oszuka... poza tym są kochani.. czym są dłużej tym bardziej ich kocham.. z ich wadami i zaletami. Muszę trochę pokrzyczeć ,bo inaczej by mi na głowę weszli a z ogrodu nic by nie było Jak to powiedziała sąsiadka... latanie tam gdzie nie wolno to jak jazda na nartach poza trasami.. Cholerka.. ten argument do mnie przemawia.. ... żeby tylko te rosłiny nie kosztowały trochei nie wymagały czasu na urośniecie.. to bym dał latać gdzie chcą.. Niestety muszę trzymać dyscyplinę
Jak Igusia? Zapraszamy,,

Super
moje też wiedzą juz, na co uważać w ogrodzie

Miłkowo - sezon 2016-2022 07:34, 27 kwi 2020

Do góry
te żółte się rozwinęły, też polubiłam

Gienka
w tym roku z powodu mrozu słabiej, ale coś jest i cieszy

zaczynają Yellow River
do dołka 2 sztuki wsadzone
System automatycznego nawadniania 07:34, 27 kwi 2020

Do góry
11stokrotka napisał(a)
"Nie da się jakoś obejść tych miejsc bez cięcia rury? Dając ją dalej wzdłuż obrzeża które masz na zdjęciach a zraszacze podłączając złączem ze zdjęcia poniżej?
"

Problem polega na tym, że mój ogród jest już wykończony i nie da się wkopać rury głównej pod tarasem - albo ją położę na ziemi pod tarasem (nie będzie zakopana) albo będę musiała ciąć.
Chyba zrobię próbę - poskładam wszystko, położę rurę pod tarasem a zakopię tylko końcówki rur z korpusami.

Stokrotko
w tamtym tygodniu przyszli do mojego ogródka panowie i ze względu na montaż uziemienia rozkopali mi z 10 m trawnika..... Zwertykulowałem ten teren podsypałem ziemi, uwałowałem posiałem trawę, przegrabiłem i podlałem. Teraz czekam na odnowę trawnika...
Mój wywód był po to że lepiej zrobić coś teraz porządnie, a nie potem patrzeć całe życie na prowizorkę....
Jak odetniesz trawę "kęsami" i położysz obok to po wkopaniu rury z powrotem umieścisz tą pociętą trawę. Zanim się obejrzysz trawa szybko się zregeneruje.
Za drzwiami do ogrodu... 07:31, 27 kwi 2020

Do góry
anpi napisał(a)

Dzięki Ewuś za zainteresowanie i opinię
Dziewczyny też piszą o podobnych objawach na swoich różach, więc to pewnie przemrożenie. Pryskałam niektóre miedzianem w lutym, ale ostatnio niczym.
W styczniu obłożone podłożem popieczarkowym. Nawożenie florowitem do róż zaczęłam w tamtym tygodniu, ale te róże już tak wyglądały, więc nie ma to związku.
Mam tylko nadziej,że się pozbierają i latem pięknie zakwitną

U mnie Aniu też przymrozek jedną różę mocno czerknął
W końcu znalazłam miejsce na te nowe róze. Już posadzone.
Na nowej poszerzonej rabacie za huśtawką
I rabatę kołową ukończyłam.
Czytam,że już florowitem róże podlewasz.
To i ja zacznę.tylko jeszcze muszę go kupić.
A dużo dajesz go na konewkę ??
Ogród bez reguł 07:29, 27 kwi 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
o niebo lepiej już teraz to wygląda niż ten biały mur. Rośliny zyskały dobre tło. Wystarczy popatrzeć na jabłonkę. I klimacik jest fajny z rdzawymi dodatkami
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:27, 27 kwi 2020

Do góry
wilczomlecze

kolejny klon, zgrywa się z okiennicami, chyba Sheridan

Golden Globe
macham z okienka

w końcu doczekam nowych żonkili, sporo innych jeszcze czeka, tak samo jak i tulipany
Nowoczesny ogród ze skarpami 07:26, 27 kwi 2020

Do góry
amatorodniczka napisał(a)
i jeszcze graby na tzw. grabowej wczorajszym wieczorem
Dziewczyny dzięki Ogrodowisku i waszym pięknym ogrodom zakochałam się w tych drzewach

Od strony skarpy (jak widać na zdj, skarpy to dosłownie!! nieprosty temat w ogrodzie, trochę kora z ziemią obsypały się na dół skarpy muszę dosypać ziemi i kory przy górnej krawędzi..):

z drugiej (tutaj ta rabata pod ogrodzeniem w tle aż prosi się już o obsadzenie ):

Graby muszę jeszcze wyprostować bo niektóre krzywo stoją, po zimie mocowania się poluzowały..

I te cudowne blaszki na listkach uwielbiam je!! szczególnie takie wiosenne nieskazitelne, świeżutkie
mam nadzieję, że będą dobrze rosły bo niczym nie pryskałam:

Piękne graby!
A nie myślałąś im w skarpety jeszcze jakieś trawy dać?
Coś lekkiego, np. Molinie ED, żeby za bardzo nie zapchać tam?

Ogródek pachnący -> moje miejsce na ziemi w budowie nieustającej ;) 07:23, 27 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

O, wiosna ruszyła z kopytaElata ładnie ci rośnie
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:20, 27 kwi 2020

Do góry
taka surfinia przy pergoli, w różowym zakątku, jak nazywamy

a druga mocno różowa w donicy z hostą
chyba donicę muszę wyszorować

W ogródku emerytki 07:19, 27 kwi 2020

Do góry
gogo napisał(a)
Robiliśmy Tuptusiowi pedicure, z sukcesem
Jestem pokłuta, ale lepiej mu się chodzi
Tu widać obcięte pazurki w przedniej łapce

Pieszczoty

Tu łypnął okiem, zadowolony

Jesteście niesamowici, szczerze podziwiam
Przerwa na kawę... 07:18, 27 kwi 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Kasiu - te na przodzie za srebrnymi kulami? To Flaming Purissima. 2-letnie. Idealnie się z Exotic zgrywają i kolorem i czasem kwitnienia.

Tak dokładnie
Mam jakieś podobne trochę, muszę dokupić bo ładne są
Daleki od ideału..... 07:15, 27 kwi 2020

Do góry
agapant napisał(a)
I ku pamięci.

Aguś, całą twoja wiosna bardzo podoba mi się
I hiacynty, i puchate sasanki.
U mmnie te fioletowe gdzieś przepadły.Zostały tylko białe.
Dekoracje , kompozycje wiosenne -Śliczne.

Zrobiłam tą kołową rabatę, po ognisku.
Ogród bez reguł 07:13, 27 kwi 2020

Do góry
Wani napisał(a)
Mi też się mur podoba ale jak zobaczyłam zbliżenia jego chropowatości to zalała mnie fala współczucia dla Ciebie : ależ to musiała być robota z malowaniem.. Najważniejsze że efekt jak trzeba a jak zmienią się proporcje mur-rośliny to już w ogóle będzie bajka.
Czy ja dobrze pamiętam że ktoś kiedyś wspominał o lustrze na ten mur? Czy pomysł upadł?
Nieee, lustro się tutaj nie sprawdzi, musiałoby mieć fajny coś fajnego do odbicia. Na razie nie ma...
Na własnej skórze się przekonuję, że ogród to nie tylko rabaty Musi być oprawa, ot co

Przerwa na kawę... 07:08, 27 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

Nie... te smietankowo malinowe
Druga fotka na 1004
Kasiu - te na przodzie za srebrnymi kulami? To Flaming Purissima. 2-letnie. Idealnie się z Exotic zgrywają i kolorem i czasem kwitnienia.
Miłkowo - sezon 2016-2022 07:04, 27 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Po roślinach niektorych widać jak bardzo brak wody, późno startują

Kasia u mnie też

znalazłam minus w magnolii Sunsation
nie rozwija do końca kwiatu i szybko płatki opadają, ale i tak jest super
największa uroda, jak są pąki
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies