to tak jak w modzie róz z czerwienia zawsze był passe
mi ze stipa tez sie wszsytko podoba mam apel błagam o nasionka stipy!! Trzęślica jest trawą występująca w naturze w miejscach wilgotnych i słonecznych i takie siedlisko preferuje.
myślisz ze na skarpie utrzymam odpowiednia dla niej wilgotność?
bo róże to dam chyba jednak okrywowe na dół skarpy..
chryste ale mam metlik..
a chciałabym zamówić te róże u ciepłuchy bo cena jest rewelacyjna nooo
oj przepadłam. jestem na 291 str. początkowo przegladałam watek głównie obrazkowo ale teraz od kiedy zaczął sie casting na róze to czytam tocka w tocke i wklejam do notatnika pełno informacji.
Ja też jestem zielona w kwestii róż - sądzę, że jesteśmy na takim samym poziomie
Te róże co napisałam muszą się po czymś wspinać, u mnie przy tarasie jest pergola, a Ty jednak chyba na okrywowych się skupiasz, tak?
znam to, mam wklejone do mojego notesika na kompie "polecane odmiany"
może mogłabym Cie kiedyś odwiedzić, zobaczyć na żywo te wszystkie piękne róże?czesto jeżdzę do łodzi do starego domu
słuchajcie dzwoniłam do ciepłuchy. mozna wejsć na ich strone zobaczyć jakie mają róże z gołym korzeniem i zamówić jeszcze paczki po 10szt po 20zł/paczka i odebrac na wiosnę. jakby ktos był zainteresowany to proszę pisać, mam do tej Pani z która rozmawiałam dzwonić.
ciesze się że się poznałyśmy, jednak osobiste spotkanie to zupełnie co innego i ciesze się, że grupa łódzka powiększyła się o nowego członka z bakcylem ogrodowym
P.S. a chorobą zwaną różyczką to zarażam wszystkich
A mi czerwony kolor nie widzi się z różowym ... ja dałabym same czerwone ... ze stipą wszystko mi się podoba ... a z tyłu jakąś wyższą trawę ... może zachwalana przez Olę molinia
Czerwone róże będą trochę wyższe niż różowe. Jako, że to przy tarasie, a obok masz trawiastą rabatę to tu może poprzeplatasz trochę bukszpanu? jest zimozielony i nada trochę zieleni zimą.
Na okrywowe to nadadzą się "The Ferry", mają ją u Ciepłuchy.
Róże mają kolce to je trochę odsuń od schodów, żeby ci się dzieci nie poraniły.
Z różowymi to nie ma problemu- najintensywniej wybarwia się Diamant Rouge, zaraz za nią Vanille i Sundae Fraise oraz Pinky Winky,delikatniejszy ale wyraźnie różowy Phantom i Magical Candle (tylko, że bardzo późno), Summer Sweet jasnoróżowa problem z kolorem białym- najmniej się zmienia jednak Magical Moonlight, chyba , że postawić na krzewiastą Hayes Starburst
Ale myślę, że pstrokacizna jest fajna
A to "różowe potęgi" Pierwsze 3 fotki na pierwszym planie Diamant Rouge