Co to jest za roślina po prawej stronie ta zwisająca? PO lewej zresztą też jest chyba ta sama tylko sporo mniejsza? Co to za cudo? Bardzo mnie się podoba i chętnie bym też sobie taką roślinkę sprawiła
Bożenko a ja mam do ciebie takie pytanie. co sadzisz o szpalerze z hortensji np. 10szt ustawionych kolorystycznie od białych do ciemno różowych?takie cieniowanie udało by ci sie moze podpowiedzieć z Twojego ogromnego doświadczenia jakie to mogłby byc odmiany?
To po prawej to modrzew wersja pendula, bardzo szeroko się rozrasta, kilkakrotnie już go z tego powodu podcinałam, dzisiaj wygląda tak:
Po lewej to forma pienna Thuja Whipcord, na ostatniej fotce to samo tylko forma zwykła,rośnie powoli
Serdecznie pozdrawiam
Z różowymi to nie ma problemu- najintensywniej wybarwia się Diamant Rouge, zaraz za nią Vanille i Sundae Fraise oraz Pinky Winky,delikatniejszy ale wyraźnie różowy Phantom i Magical Candle (tylko, że bardzo późno), Summer Sweet jasnoróżowa problem z kolorem białym- najmniej się zmienia jednak Magical Moonlight, chyba , że postawić na krzewiastą Hayes Starburst
Ale myślę, że pstrokacizna jest fajna
A to "różowe potęgi" Pierwsze 3 fotki na pierwszym planie Diamant Rouge
A u mnie wszystko po staremu- nowych zakupów jeszcze nie zadołowałam a nawet nie wyciągnęłam z paczki tylko zaniosłam do altanki,pampasowej nadal nie schowałam i stoi przed garażem a tulipany jak nic zakwitną w torebkach
Dobrze, że jest zima bo ten brak czasu mógłby wykończyć mój ogródek
Pozdrawiam serdecznie