Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Hortensjada

Hortensjada

deszczowymaj 20:54, 25 lis 2015

Bożenuś Pozdrowionka gorące zostawiam
Krzaczki śliczne
Kuba 21:23, 25 lis 2015

jeszcze zakupy ale radość też mnie rączka świeżbi ale ogródek mi się skurczył
AGDULA 21:41, 25 lis 2015

bozga napisał(a)

Co to jest za roślina po prawej stronie ta zwisająca? PO lewej zresztą też jest chyba ta sama tylko sporo mniejsza? Co to za cudo? Bardzo mnie się podoba i chętnie bym też sobie taką roślinkę sprawiła
Filemon24 08:00, 26 lis 2015

Ewa777 napisał(a)
Wszyscy już myślą o opatuleniu roślin, a u Ciebie nowe zakupy Niech Ci zdrowo rosną
Na Diamantino zdecydowałam się po oglądaniu zdjęć u Ciebie, ale niestety nie znalazłam w szkółkach.

u Szmitów w Pęchcinie mają w ofercie wiosna 2016
Jana 22:48, 04 gru 2015

Zakupy super
anna_t 20:34, 05 gru 2015

Bożenko a ja mam do ciebie takie pytanie. co sadzisz o szpalerze z hortensji np. 10szt ustawionych kolorystycznie od białych do ciemno różowych?takie cieniowanie udało by ci sie moze podpowiedzieć z Twojego ogromnego doświadczenia jakie to mogłby byc odmiany?
bozga 17:32, 06 gru 2015

AGDULA napisał(a)

Co to jest za roślina po prawej stronie ta zwisająca? PO lewej zresztą też jest chyba ta sama tylko sporo mniejsza? Co to za cudo? Bardzo mnie się podoba i chętnie bym też sobie taką roślinkę sprawiła

To po prawej to modrzew wersja pendula, bardzo szeroko się rozrasta, kilkakrotnie już go z tego powodu podcinałam, dzisiaj wygląda tak:

Po lewej to forma pienna Thuja Whipcord, na ostatniej fotce to samo tylko forma zwykła,rośnie powoli

Serdecznie pozdrawiam
bozga 17:56, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)
Bożenko a ja mam do ciebie takie pytanie. co sadzisz o szpalerze z hortensji np. 10szt ustawionych kolorystycznie od białych do ciemno różowych?takie cieniowanie udało by ci sie moze podpowiedzieć z Twojego ogromnego doświadczenia jakie to mogłby byc odmiany?

Z różowymi to nie ma problemu- najintensywniej wybarwia się Diamant Rouge, zaraz za nią Vanille i Sundae Fraise oraz Pinky Winky,delikatniejszy ale wyraźnie różowy Phantom i Magical Candle (tylko, że bardzo późno), Summer Sweet jasnoróżowa problem z kolorem białym- najmniej się zmienia jednak Magical Moonlight, chyba , że postawić na krzewiastą Hayes Starburst
Ale myślę, że pstrokacizna jest fajna

A to "różowe potęgi" Pierwsze 3 fotki na pierwszym planie Diamant Rouge

Pierwszy Phantom dalej Vanilki

Pinky Vinky
bozga 18:07, 06 gru 2015

A u mnie wszystko po staremu- nowych zakupów jeszcze nie zadołowałam a nawet nie wyciągnęłam z paczki tylko zaniosłam do altanki,pampasowej nadal nie schowałam i stoi przed garażem a tulipany jak nic zakwitną w torebkach

Dobrze, że jest zima bo ten brak czasu mógłby wykończyć mój ogródek
Pozdrawiam serdecznie
Flower1 19:23, 06 gru 2015

Bozenko wiem co masz na mysli ,u mnie tez ostatnio czasu brak mysle ze spokojnie mozesz wsadzac tulipany,zima słabiutka chyba bedzie.Pozdrowionka!