Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Ogród z pergolą

Ogród z pergolą

anna_t 09:46, 06 gru 2015

lindsay80 napisał(a)
No proszę, następna zapadła na różyczkę. Ja mam przy tarasie Eden Rose i Giardine, a pomiędzy gracki.

piękne masz te róże!!! myślisz ze poradziłabym sobie z takimi odmianami jako totalnie zielona?
ren133 10:01, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)

narazie w doniczki i zadołuję a na wiosne przesadze wokół altany. znów sie napaliłam na robote i mam zamiar jutro zadzwonic do naszego brukarza (notabene ze zdunskiej) czy mi w tym roku by nie połozył płyt pod przyszła altanę już mam nowe rosliny to mnie nosi

Wysłałabyś mi namiar na tego brukarza?
A swoją drogą to podziwiam Cię za taki zapał i energię do działania w ogrodzie o tej porze roku ... Młodość
A prezenty dla córci już masz?
Ja przez ostatnich kilka lat kupowałam mojej TVNowskie misie Już są tegoroczne
anna_t 10:17, 06 gru 2015

prześlę Ci na priv później.
nie mam jeszcze prezentów.. w poniedziałek jedziemy od rana do manufaktury odbębnić to szaleństwo
to musisz mieć konkretną kolekcję misiaków
nosi mnie mówie Ci własnie zgłębiam ogród Zielonej, akurat róż na rabaty poszukuje. siedze z notesem i czytam
anna_t 10:26, 06 gru 2015

bonica82 musze ją miec
rozark 19:53, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)
znasz się, znasz
a tu taka wizualka, czerwone to hanna, rózowe okrywowe chopin, i wokół nich trawy (jakie?stipy?)

Aniu,

Czerwone róże będą trochę wyższe niż różowe. Jako, że to przy tarasie, a obok masz trawiastą rabatę to tu może poprzeplatasz trochę bukszpanu? jest zimozielony i nada trochę zieleni zimą.
Na okrywowe to nadadzą się "The Ferry", mają ją u Ciepłuchy.

Róże mają kolce to je trochę odsuń od schodów, żeby ci się dzieci nie poraniły.
rozark 20:27, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)
tak sobie maluje, wiem plastyczka ze mnie tragiczna
rabata trawiasta po różanej zajawce, tylko potrzebuje pomysłów na białe róże rabatowe nie wysokie

zerknij sobie tutaj:

https://www.ogrodowisko.pl/watek/5194-ogrod-maly-w-cieniu-i-na-ciezkiej-glebie?page=207
ren133 21:44, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)
prześlę Ci na priv później.
nie mam jeszcze prezentów.. w poniedziałek jedziemy od rana do manufaktury odbębnić to szaleństwo
to musisz mieć konkretną kolekcję misiaków
nosi mnie mówie Ci własnie zgłębiam ogród Zielonej, akurat róż na rabaty poszukuje. siedze z notesem i czytam

No to przepadłaś jak jesteś u Zielonej:
ren133 22:00, 06 gru 2015

anna_t napisał(a)
znasz się, znasz
a tu taka wizualka, czerwone to hanna, rózowe okrywowe chopin, i wokół nich trawy (jakie?stipy?)

A mi czerwony kolor nie widzi się z różowym ... ja dałabym same czerwone ... ze stipą wszystko mi się podoba ... a z tyłu jakąś wyższą trawę ... może zachwalana przez Olę molinia
Filemon24 07:15, 07 gru 2015

róże i trawy super połączenie chopin uwielbiam mają piękne śmietanowe kwiaty, mam trzy i na wiosnę mam zamiar dokupić 7
ja mam idealną białą różę niską zdrową i pięknie kwitnącą szkoda tylko że nikt nie jest jej w stanie zidentyfikować kupiłam w markecie za grosze jedną sztukę

polecam ci też piękną artemis
a z różami można by było połączyć turzyce buchanana
rozark 09:49, 07 gru 2015

zerknij sobie tutaj http://www.roses.webhost.pl/wp-content/gallery/roznosci/new-dawn.jpg
http://www.roses.webhost.pl/wp-content/gallery/brooklyn/new-dawn.jpg
http://www.roses.webhost.pl/2008/03/new-dawn/