W sprawie oczarów (top Ogrodowiska w lutym), dzielę się tym co mam: ten nadaje się na pokazanie, widać, jak chce być wachlarzem, wazą i czymś tam jeszcze. Za nim jest irga błyszcząca ale lada moment wysadzę, bo "ma się nijak".
Ma niesamowicie wielkie kwiaty na krótkiej łodydze. Czy ktoś widział na żywo ciemiernika czerwonawego? - bo mam podejrzenie, że to on (kiedyś kupiłam). Raczej na pewno on?
Ten drugi to Pallida, kwitnie najwcześniej? Pachnie ponoć cytrynowo i wyraźnie? Bo A. Promisse też pachnie cytrynowo ale słabiej i kwitnie później niż Pallida.
Trochę poświętowaliśmy,teraz trzeba brać się do roboty
Ponieważ nie mam jeszcze doświadczenia w cięciu róż,proszę Was o radę.
Mam np. Pastellę ,która na wysokości +-50cm rozgałęzia się . Chyba ją w tamtym roku za wysoko przycięłam. I teraz nie wiem ,czy te główne pędy skrócić,np .na ok.30 cm i czekać na nowe rozgałęzienia.Czy tak zostawić, a ona i tak rozgałęzi się z dolnych oczek? Ale czy te rozgałęzienia,które już są nie są za wiotkie. Przy jakim cięciu jest szansa na lepsze kwitnienie?
Taras jest od północy więc i tak trochę ciemnawo. Gdyby nie było tych okien to pewnie byłoby jeszcze ciemniej.
Sonko, dla panów od dachów to pewnie żaden problem. Osadzają okna nad tarasem jak każde inne okno dachowe np w pokoju.
Ale się wstrzeliłam w dzisiejszy dzień....+12 w cieniu ,plus słoneczko
więc spędziłam go w ogrodzie...
Dokończyłam ciąć żywopłot i wzięłam się za trawy...do nocy cięłam i sprzątałam...
Zostały tylko hortki i derenie do cięcia
W przyszłym roku koniecznie muszę zakupić 2 sprzęty ogrodowe....nożyce do żywopłotu i odkurzacz...
Niestety nie było mnie na Gardenii.... żałuję okrutnie. Spotkanie mnie ominęło ale za to szukałam wiosny, w tzw międzyczasie, na północy - w Kołobrzegu. Nie samą pracą człowiek żyje, i znalazłam to......
Madzia witam po zimie nie zimie Widzę, że na tych samych falach nadajemy Najpierw podczytywanie forum i leń na pisanie, w weekend pierwszy tegoroczny zryw i milion dylematów!
Wiesz, że to zdjęcie "nic nie ogarnięte" mnie się najbardziej podoba Bo te ogarnięte ogromną pustką straszą. U mnie też
Super kwitnie ci oczar. Gdzie go posadziłaś? Mój wyrzuciłam 3 lata temu za płot i kurde w tym roku taki ładny, że chyba go przywrócę
Te czerwone gałązki niedaleko brzóz przy jarząbkach to dereń? Pikna czerwień psze Pani