Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

W samym słońcu 18:16, 16 lut 2020

Do góry
Dziś nie zdążyłam skoczyć zdjęcia zrobić, a tymczasem pąki jagody kamczackiej
Casa Verde..W Leśnym Ogrodzie 17:57, 16 lut 2020

Do góry
Jestem szczęśliwą posiadaczka dwóch przecudnych ciemierników zakupionych w Nowych Ogrodach. Baaardzo dziękuję TAR ))
Mój ogród ciągle w budowie 17:27, 16 lut 2020

Do góry
Basiu dziękuję za odwiedziny cieszę się że podoba Ci się w moim ogrodzie. Oczywiście wszystko co betonowe jest zrobione moimi rękami. Bardzo lubię robić z betonu dekoracje ale nie tylko
dama zrobiona jest z trawy, która rosła w ogrodzie.
Ogród z wilkiem zamkn. 17:06, 16 lut 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
Ja jeszcze nosa nie wystawiam, wieje strasznie.
Aleś wysprzątała... Twój skalniak nawet w zimę jest bujny i pełen życia.

Madzia czy ty masz może buka? Szukam informacji co się robi z ich listkami. Mój buk wygląda tak jakby miał przyklejone uschnięte liście. Nie da się ich otrzepać. Normalnie jak przyklejone na super glue. Czy one potem same opadają jak tylko młode pączki zaczną się rozwijać? Strasznie to dla mnie dziwne zjawisko...

Iwonka na razie posprzątane tylko 2 rabaty i skalniak faktycznie nawet w zimie nie jest pusty

co do buków -mam 3 szt David gold -moje są u mnie 3 lata -przesadzane chyba ze 4 razy i na szczęście żyją a co do liści ….
szczerze ,to nie zwróciłam uwagi czy tak się mocno trzymają ….u mnie jest wygwizdów ,z każdej strony pola ,więc raczej szybko tracą liście -przynajmniej teraz ich już nie mają ….tu za wiśniami widać trochę jednego łysego

za to te klony mają liście jak przyklejone i bardzo powoli spadają

nie pomogłam ,wiem
Ja i mój ogródek, a może ogród 17:00, 16 lut 2020

Do góry
Znalaslam wczesną wiosnę u siebie

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:58, 16 lut 2020

Do góry
Variegatusy już puszczają

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:55, 16 lut 2020

Do góry
Rabata skończona, gotowa do odbioru

Po środku jest klon czerwony, wko niego rozplenice, a pomiędzy nimi irysy, a przed trawami okrag z liliowców. Na razie nic nie widać, bo dopiero będą rosły

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:53, 16 lut 2020

Do góry
Tak było z nieprzycietymi rozplenicami, klona prawie nie widać, bo jesszcze maly, ale jakieś tam galazki widać

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:49, 16 lut 2020

Do góry
Oczywiście nue byłoby roboty bez pomocników

Ja i mój ogródek, a może ogród 16:47, 16 lut 2020

Do góry
Środkowy okrąg został podniesiony do góry - jeszcze będzie obkładany cegła ozdobna, ale najpierw musi zjechać z fabryki, ale żeby nie marnować czasu eM oblozyl jakąś tam deska i wzmocnił palikami, zasypał ziemia i kolej na mnie...

Ogród z wilkiem zamkn. 16:46, 16 lut 2020

Do góry
anpi napisał(a)
Super gadżet Walentynkowy.Ja planowałam zakup nowych ręcznych nożyc,bo ostrzenie starych nie pomaga.ale zaciekawiłaś mnie tymi elektrycznymi,jak nie są takie ciężkie.Jak możesz to wrzuć jakiś symbol na priv.
U mnie na razie trawy młodziutkie ,ale przecież się rozrosną. Pozdrawiam Madziu.

Aniu zaraz Ci wyślę jakie ja mam jak dla mnie są wystarczające
tu na nowej części jest tak.....nie powiem ,że taki widok mnie raduje ….raczej wkurza ,ale obiecałam sobie ,że najpierw porządkuję zrobioną część ,a dopiero wtedy przechodzę na nową

mam nadzieję ,że niedługo będzie tak jak tu a nawet ładniej

buziaki
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:46, 16 lut 2020

Do góry
Miałam w planach uporządkowanie tego bałaganu.

Może jutro. Oprócz cięcia traw i bylin trzeba też podkrzesać tamaryszka. Cięcie wrzosów zrobię później.

Uporządkowane miejsca robią się miłe w oglądzie. Warto się napracować.Na froncie trzeba jeszcze zebrać odkurzaczem sucholce plątające się w opasce wokół domu, przy schodach i murkach.

Już rośnie zastępstwo.

Siewka dobrze rokuje.

Ogród z wilkiem zamkn. 16:42, 16 lut 2020

Do góry
Monia81 napisał(a)
Madzia to sezon rozpoczęty ja jak co roku wczoraj rozpoczęłam czyszczeniem thuj...
nie cięłam jeszcze nic, dziś rano przymrozek lekki był... no to eMuś ładny prezencik ci sprawił na walentynki buziol

Monia ten prezencik to tak wyszedł sam z siebie przy płaceniu wcześniej nie było o nim mowy …...więc raczej można powiedzieć ,że dostałam przez przypadek taki prezent

teraz przynajmniej to co miałam wydać na nożyce ,to wydam na korę i tak mój bilans finansowy wyjdzie na zero hihi

dzisiaj u mnie też zimniej niż wczoraj ,tylko 2 godzinki czyściłam kolejną rabatę …
a podobno w czwartek ma śnieg padać ….ja już nie chcę zimy
buziaki
nie wiem czy już nie powtarzam się z fotkami hmmm

W Dolinie Muminków 16:41, 16 lut 2020

Do góry
Pozdrawiam niedzielnie ....
To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:37, 16 lut 2020

Do góry
galgAsia napisał(a)
No nie mów, ze miałaś dzisiaj słońce... U mnie cały dzień padał deszcz. W zasadzie nic nie zrobiłam...

Niebo miało dziwny kolor, ale nie padało. Dość mocno wiało.
Na termometrze było 12 stopni. Zrobiłam oprysk promanalem cisom, grabom, żywotnikowym kulkom, drzewkom w sadzie i różom. Widać, że ogród dorasta. Dawniej wystarczył mi jeden 5 l pojemnik. dzisiaj zużyłam trzy.
Teraz świeci słońce, ale wiatr mnie skutecznie zniechęcił. Jeszcze pokasłuję, więc profilaktycznie zostałam w domowych pieleszach.

Ściętolistny wydoroślał.

Jej "wysokość" magnolia.

Kalina angielska

Myślałam, że po ścięciu traw będzie łyso, ale widok wciąż jest OK.

Uporządkowana skarpa- cisów i bukszpanów jeszcze nie ruszam. Czekam na marzec.

Zegar trzeba będzie natłuścić. To żeliwo pod wpływem wilgoci zaczyna rdzewieć. Posmarowałam kefirem beton w misie- czekam na glony.
Ogród z wilkiem zamkn. 16:36, 16 lut 2020

Do góry
inka74 napisał(a)
To teraz zamiast czekoladek takie prezenty się kupuje, popieram czekoladki w biodra idą

Iwonka dokładnie ja wolę takie praktyczne prezenty ,czekoladki też lubię ,ale muszę ograniczyć -waga po zimie mocno nadwyrężona
zostawiam moją wilczycę ,bo coś mało fotek zrobiłam ,a raczej wszystkie podobne ….wszędzie połamane trawy i inne bałagany

Miłego popołudnia i wieczorku

Chwasty w trawniku 16:32, 16 lut 2020

Do góry
Witam wszystkich

W zeszłym roku w październiku zasiałem trawę.
Trawa rośnie, ale wraz z nią coś.
Pomożecie co to za coś?

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:23, 16 lut 2020

Do góry
Zakrecona napisał(a)
Haniu masa pracy wykonana

U mnie krokusów nie widać, może cebulki były przesuszone

A zapytam jeszcze skoro masz sryliony cebulek, to wykopujesz je po przekwitnięciu i sadzisz ponownie jesienią?

Daj im czas. W pierwszym sezonie po posadzeniu potrzebują trochę czasu.
Podążam raczej w kierunku ograniczania prac. Cebulek nie wykopuję każdego roku.
Kiedy zauważam, w przypadku czosnków ozdobnych, czy kęp tulipanów, że zaczynają słabiej kwitnąć, to wykopuję. Te współczesne odmiany tulipanów raczej nie są długowieczne. Prościej jest chyba co jakiś czas dosadzać nowe.

To tu- to tam- łopatkę mam ! 16:18, 16 lut 2020

Do góry
sarenka napisał(a)
A propos natury- żurawie już widać i słychać to już oznaka wiosny. Jakies ptaki wróciły już?
O, i wrony gniazda zakładają- to chyba też oznacza wiosnę
Dziwna była ta zima. Chciałam ptaki dokarmiać, ale pogoda taka, że nie było potrzeby. Może kupię ziarenka i jednak wystawie stołówkę dla ptaszków.

U mnie poszło już 50 kg słonecznika. Mnóstwo ptaków korzysta z 3 karmników. Systematycznie uzupełniam wodę w poidełku. Skowronki z pewnością już wróciły.

Podczas porządkowania wygrabiłam spod karmnika dwa wiadra łusek. To jedyny mankament obecności ptaków w ogrodzie.

Ogród Cioci cz. 3 15:26, 16 lut 2020

Do góry
malgorzata_szewczyk napisał(a)
Wszystko się budzi. Najbardziej zdziwiła mnie piwonia która ma liście a jest delikatna. Co będzie jak mróz przyjdzie jeszcze?

mrozy todo polowy maja moga byc, piwonie sie obronia

sliczne widoczki ale mnie ta wiosna cieszy
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies