Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Wzgórze chaosu 07:34, 16 lut 2020

Do góry
Od kilku lat do koła z lampkami przyczepiam żywą choinę i trochę ozdób. W ten sposób powstaje szybka ozdoba na górny korytarz. Fajnie ją widać wychodząc po schodach. W tym roku oświetlenie na obręczy nieco się zbuntowało, ale symetrycznie, więc jeszcze dało radę

I na koniec ozdoby z pozostałych miejsc. Jak widać trochę ich było, ale myślę, że nie przytłaczały mieszkania

Wzgórze chaosu 07:33, 16 lut 2020

Do góry
Świąteczne dekoracje sfociłam na początku lutego, większość w dniu ich rozbierania i chowania. Lepiej późno niż wcale

Nasza choinka ma 25 lat Kupiliśmy ją zaraz po ślubie. Wtedy taka amerykańska choinka to było coś! Po latach mimo, że igły coraz mniej puchate, mam do niej jakiś sentyment. Co roku obiecuję sobie, że to już ostatni raz... po czym nie mam sumienia jej wyrzucić.
Jest jak członek rodziny i jak tu się z nim rozstać, no jak

Dekoracja w oknie jadalni to orzechowy patyk na którym powiesiłam lampki, bombki na tasiemkach i szydełkowe ozdoby zrobione przez koleżankę.

Szyszki na choinkę zbieraliśmy lata temu pod słowackim parlamentem Obkleiłam nimi styropianowy stożek, który wcześniej pomalowałam brązową farbą. Myślę, że i ta ozdoba zostanie z nami na lata

Kolejne ozdobione okno, lubię takie drobne, świąteczne akcenty.

Mam też sentyment do szklanych kul, dziadka do orzechów i ozdób zrobionych przez siostrę ze wstążek i cekinów.

Wzgórze chaosu 06:04, 16 lut 2020

Do góry
Były piękne zachody słońca...
Wzgórze chaosu 05:58, 16 lut 2020

Do góry
Zimowy "sofing" - no uwielbiam Z drutami, książką, filmami mówię sobie zimo trwaj bo tak przyjemnie
Ale natury nie oszukasz! Przychodzi moment, że nawet taki leniwiec jak ja, zaczyna czuć to coś. Rusza dupsko i po sobotnim styraniu w ogrodzie myśli sobie: jak mogłam nie tęsknić za wiosną!!!
Roboty mnóstwo, ale jeśli tylko organizm będzie w formie to damy radę! Na razie lędźwie obudziły mnie o 5 rano i wołają: wolniej kobieto, wolniej

Zima minęła nawet nie wiem kiedy. Ostatnie fotki na forum zamieściłam 8 grudnia. Bardziej jesienne niż zimowe. Tych prawdziwie zimowych dosłownie brak, ponieważ w mojej okolicy śniegu w tym sezonie nie było
Coś tam próbował padać, ale znikał tak błyskawicznie, jak cukier puder z ciasta
Dzięki takiej pogodzie mam trawy i hortensje w fantastycznej formie. Puchate i nie zgniecione. Cały czas pięknie zdobiły ogród jesiennymi barwami.

Kilka grudniowych kadrów... Aż trudno uwierzyć, że to ten miesiąc.

Za drzwiami do ogrodu... 01:50, 16 lut 2020

Do góry
Taki klimacik jeszcze nam towarzyszy...,na serduszka załapały się dorosłe dzieci...!
Za drzwiami do ogrodu... 01:37, 16 lut 2020

Do góry
W piątek przy okazji Walentynek postanowiłam trochę umilić wieczór moim kochanym wnukom i oczywiście mojemu Najmilszemu! Poszperałam trochę w szpargałkach córki i skomponowałam taki oto wystrój...
Na kolacje były kopytka w kształcie serduszek i deser w postaci gofra z bitą śmietana ozdobioną wyciętymi serduszkami z galaretki
Przerwa na kawę... 23:41, 15 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć Iwonka,

Moje zdanie na temat tego kąta znasz

znam, wiem i nie mówię nie. Kiedyś się nad tym zastanawiałam ale to wiązałoby się ze zmianą i tu

A tego to eM chyba by mi nie darował. Znasz ten klimat. Muszę temat powoli drążyć bo tu jeszcze taras wchodzi w rachubę. Ciężki temat...
Ogród Basi i Romka 23:04, 15 lut 2020

Do góry
Nasza Diana ma 11 lat, pierwszą naszą forsycje pokazała nam jak się przycina, odbiła i rośnie do teraz, najgorsza jest wiosna, myśli że jak mało roślin to można deptać szczególnie po świeżo wysianym warzywniku

Ogrodowo zakręcona. 22:12, 15 lut 2020

Do góry
Tak mi się podoba, ale się nie zmieści

I co, by tu teraz wymyślić ?

Lecę jutro z miareczką dokładnie oblukać teren

Będę pisać z nadzieją na porady od Was, sobotnie buziaki przesyłam

Mało tego na wizualizacji jabłonki z klonem nie wyglądają najlepiej, ehh...

Trzeba myśleć dalej.
Jeżówkowe-Love 22:06, 15 lut 2020

Do góry
deszczowymaj napisał(a)
Dzisiaj w Casto...udało mi się ustrzelić korę
Kora podkładowa..taka drobna..na moją kartonowo darniową rabatę
Mam nadzieję że taka kora się nadaje?

A najlepsza jest cena 5,49 za 50L

Do mnie przyjechało w piątek 80 worków 80 litrowych
Ogród w remoncie 21:44, 15 lut 2020

Do góry
Dziś rozprawiłam się z hakonkami na rondzie bo już mnie wkurzały. Ich źdźbła zaczynały się walać tu i tam.
Zdziwiłam się bo po wycięciu wcale nie miałam wrażenia, że nagle łyso się zrobiło. Kulki Danica, bergenia robią swoją robotę

Tu jak tylko jedna część ronda była ogarnięta. Chciałam uchwycić bergenie w słoneczku

Mam tam dużo szafirków ale chyba jesienią dosadzę jeszcze krokusy, duuużo krokusów na czas przed szafirkami. Do wieczora uporałam się z całym rondem. Jeszcze sprzątanie zostało tam ale już szaro się robiło.
Z radością zauważyłam pączki kwiatowe na kousach, na tych dosadzanych też. Będą kwitły wszystkie w tym roku

Stipy na razie zostawiam, małe jeszcze ale fajnie teraz wyglądają. Zetnę je później.

Danica chyba w tym roku do cięcia pierwszego.
Mój ogrodowy pamiętnik 21:10, 15 lut 2020

Do góry
Żurawki niektóre jakby zimy nie było.

I dorwałam bez Black Lace Eve i go skróciłam o 2/3. Nie wiem jak przeżyje tę operację .

Hortki ogrodowe, powojniki, obiela i tawuła śliwolistna już są bardzo do przodu. Powojniki ścięłam.
Przerwa na kawę... 21:05, 15 lut 2020

Do góry
makadamia napisał(a)
Cześć Iwonka,

Moje zdanie na temat tego kąta znasz

Ulalala, łaaadnie .
Mój ogrodowy pamiętnik 21:04, 15 lut 2020

Do góry
Słońce od rana nie pozwoliło siedzieć w domu. Miałam dzisiaj tylko kostrzewy ściąć. Yhm... A skończyło się tak:

Ale się łyso zrobiło.

Tak się "rozhulałam" że wszystkie trawy ścięłam. Oprócz kostrzew. Bo już nie zdążyłam . Ale jutro też jest dzień.
Ma być 12 stopni. Hortek i róż jeszcze nie ruszę ale są jeszcze tuje, cisy do postrzyżyn . Obym tylko nie zaszalała za bardzo .
Ogrodowisko- ogrody pokazowe Nasza Anglia 20:59, 15 lut 2020

Do góry
Gardenarium napisał(a)

Bardzo mi sie te oczary podobaja, czkoda tylko, ze na jesien tak szybko liscie gubia.

Danusiu, mogla bys mi powiedziec, czy da sie takiego piektrowego cisa jak po prawej stronie, na jeszcze jedno pietro wyprawadzic, czyli powyzszyc?

Jesli tak to w jaki sposob?

Gardenia 2020 20:52, 15 lut 2020

Do góry
Nasze spotkanie w moim obiektywie
Gardenia 2020 20:47, 15 lut 2020

Do góry
40
Gardenia 2020 20:45, 15 lut 2020

Do góry
Gardenia 2020 20:42, 15 lut 2020

Do góry
Ogrodowe marzenie Mrokasi 20:42, 15 lut 2020

Do góry
Kasya napisał(a)
Ta druga bardziej mi się podoba ale i tak zdjęcie miejsca by się przydało

Ta wydaje mi się też wygodniejsza .
Ze zdjęciem miejsca jest pewien kłopot... Tam na razie nie za dużo jest .
W skrócie - to narożnik, w plecach są serby, przed nimi rosną trzy brzozy, reszty jeszcze nie ma . Przed ławkami w trawniku będzie ognisko.
Na razie mogę wstawić takie zdjęcie - miejsca na ławki zaznaczone na czerwono.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies