Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "gardenarium"

Szybkie przygotowanie ziemi pod warzywa 10:49, 06 mar 2017

Do góry
W ogrodnictwie nic nie ma na szybko, co nagle to po diable i byle jak. A warzywa potrzebują. W tym rzepie z korzeni łąkowych nic nie urośnie. Postawić skrzynie z byle desek i nasypać ziemi świeżej. Pod skrzynie czarną folią budowlaną, to zagotuje wszystko pod sobą. Na folię nasypać kory, żeby w stopy nie parzyło.

Ale smród będzie jak nie wiem co.

Nie jestem pewna że taki watek tutaj powinien być a nie w ekologicznej uprawie?
Kordylina australijska - Cordyline australis 08:01, 06 mar 2017

Do góry
Wyglądają lepiej niż moje, silne liście. U mnie w środku wydelikacone, bo rosły w słabym świetle zimą. Ja bym przesadziła w ziemię bo tutaj widać, że sucho i korzenie aż odstają od doniczki.
Oberwij suche, delikatnie po jednym liściu po kolei. Potem podlej. Potem przesadź. I wystaw na zewnątrz.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:58, 06 mar 2017

Do góry
https://www.ogrodowisko.pl/artykuly/503-altany-dodatkowe-pokoje-ogrodowe

Komentujcie pod art. czy macie altanę, a jeśli tak, to do jakich celów wam służy? Muszę jakieś ranking - podsumowanie altan zrobić.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 07:57, 06 mar 2017

Do góry
U mnie w zeszłym roku po wielkim cięciu miała miliony kwiatów, a nosków teraz zatrzęsienie.

Magnolie (Magnolia) różne gatunki i odmiany 07:55, 06 mar 2017

Do góry
Nie ma znaczenia, możesz zdjąć i możesz zostawić. Idzie zimno, a ona i tak niewiele daje więc bez znaczenia.
Sterownik cyfrowy podłączany pod kran 07:45, 06 mar 2017

Do góry
Nieświadomie zrobiłeś pozycjonowanie a ja stwierdziłam fakt. Jako właściciel portalu mam swoje prawa tak stwierdzić

A propos sterowników, nie mam zdania bo takich nie stosuję. Kup byle który albo poczytaj w necie opinie. A ja się nie znam na amatorskich więc co mam pisać.

Nie prowadzę badań nad psuciem się sterowników albo ich działaniem więc po prostu nie znam odpowiedzi

Trzeba poczytać instrukcję działania, zobaczyć jakie mają funkcje i wybrać taki, jaki spełnia najwięcej Twoich oczekiwań.
Np. przy świeżo sianym trawniku ma znaczenie funkcja wielokrotnego podlewania w ciągu dnia. Krótkie czasy ale np. pięciokrotnie.

Zaś w przypadku ogrodu istniejącego, co innego ma znaczenie. Ile sekcji może mieć, jakie zasilanie sterownika itp. Z czym współpracuje, czy z czujnikiem wilgotności gleby czy z czujnikiem deszczu?
Ogród w remoncie 07:25, 06 mar 2017

Do góry
Zrób plan całego ogrodu z tym co rośnie. Wklej kluczowe zdjęcia przeglądając wątek, najgorsze miejsca.
Ogród w remoncie 07:23, 06 mar 2017

Do góry
Margerytka40 napisał(a)
Nie mam śmiałości prosić Danusi. Mój ogród to grajdoł w porównaniu z jej projektami.

Ja bym chciała pomóc każdemu Tylko nie mam już zdrowia Chodzi o sprawy ortopedyczne. Jak tu wpadłam i patrzę, to można to porównać jakby kogoś rzucić w wielki wodospad i w sekundzie musisz się odnaleźć żeby sie nie utopić Więc nie mam umysłu komputera, aby w sekundę przetworzyć tutaj cały wątek i wszystkie uwarunkowania. I odnaleźć od razu rozwiązanie a chaos okiełznać to jest trudniej niż pusty ogród zaplanować. A znowu siedzieć i analizować wszystko po kolei nie da się, bo muszę też pracować. Sezon się zaczyna Asiu.

Konkretnie poproszę jakiś plan całego ogrodu, bo od tego trzeba zacząć
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 23:02, 05 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Podcięłam tulipanowca znowu

ja też ale wielki Danusiu u Ciebie mój taki jak widać na witrażu i w zimie złamała mi się gałąź i mało tego jedna cienka wdzierała się w drugą zdzierając korę pierwszy raz mi zakwitł 2016 r wyczytaliśmy jak ciąć bałagan to tylko w lutym ...ciekawa jestem czy po takim cięciu zakwitnie ...buziaki

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 19:36, 05 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Z trzmieliną Emerald'n Gold.

Dziękuję.
Trzmielinę posadzić przed kosodrzewiną celem zadarnienia czy pomieszać od lewej 2 trzmieliny + 3 kosodrzewiny + 2 trzmieliny + 3 kosodrzewiny + 2 trzmieliny + 3 kosodrzewiny?

Mam jeszcze 7 jałowców blue star. Czy za nim może rosnąć trawa typu miskant zebrinus na tle żywopłotu z brabanta?
Sterownik cyfrowy podłączany pod kran 19:29, 05 mar 2017

Do góry
Niestety nie stać mnie na profesjonalne . Trochę nie rozumiem tych zdań
Gardenarium napisał(a)
Super pozycjonowanie im zrobiłeś u nas. Za darmo. w poczytnym portalu takie linki na wagę złota są

Chodzi o reklamę?
Ogródkowe rewolucje 18:54, 05 mar 2017

Do góry

Są za wąskie albo za rzadko posadzone, gdybyś dosadziła, wtedy przycięcie byłoby mniej radykalne. Tutaj to się gną zamiast rosnąć i żeby je ustabilizowac w pionie jako tako to trzeba faktycznie połowę uciąć. Szkoda. Dosadź pomiędzy.

Widać że pędzone w wysokość a nie w jakość.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:41, 05 mar 2017

Do góry
Gardenarium napisał(a)
Przepiękna jest po prostu.

A jak pachnie
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:37, 05 mar 2017

Do góry
Przepiękna jest po prostu.
Choina kanadyjska - Tsuga canadensis 18:25, 05 mar 2017

Do góry
No ależ oczywiście, nie tyle efektywne, co normalne i oparte na konkretnym egzemplarzu.

Tak w poziomie i lekko w pionie równą płaszczyzną

Rozpoznawanie drzew i krzewów liściastych 18:21, 05 mar 2017

Do góry
Liść topoli. Najgorsze dziadostwo jeśli chodzi o drzewa. A drugie to wierzba.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:20, 05 mar 2017

Do góry
Basilikum napisał(a)
moim skromnym zdaniem, masz takie piekne donice teraz, ze szkoda ich wymieniac ale rozumiem potrzebe zmian i juz je widze, coraz wiecej kolorkow u Ciebie

Donice powoli się sypią, mam dziury.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:20, 05 mar 2017

Do góry
Kasya napisał(a)

o wlasnie, ja tez musze, jak tylko mi sie polepszy
a ten ile ma lat ?

Mój z 20 lat.
Ogród nie tylko bukszpanowy - część III 18:19, 05 mar 2017

Do góry
Jana napisał(a)
Zdrowie ważniejsze niż donice, ale pewnie Danusiu znajdziesz optymalne rozwiązanie mam na liście tulipanowca, ale straszą mnie, że u mnie prawie w klimacie górskim nie zakwitnie, czy faktycznie Danusiu może tak być?

Nie może, musi kwitnąć.
Sterownik cyfrowy podłączany pod kran 18:17, 05 mar 2017

Do góry
Nie, ja używam tylko jednej firmy, dla profesjonalistów, na tych się nie wyznaję. Super pozycjonowanie im zrobiłeś u nas. Za darmo. w poczytnym portalu takie linki na wagę złota są
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies