Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ElzbietaFranka"

Ogrodowy spektakl trwa ... 22:06, 24 mar 2017

Do góry
Witam u mnie dopiero wychodza kwiaty te czesniejsze. Dzisiaj byla piekna pogoda wkec mozna bylo cos zrobic, ale wody jeszcze duzo.

Wracajac do przyjemnieszych spraw. W dziecinstwie zawsze sie zastanawialam jak to jest, ze bratki sa tak kolorowe. Obecnie co roku wchodza na rynek coraz to rozniejsze mieszańce piekne kolory. Oj genetyka.
Chyba zadne kwiaty nie maja takiej gamy kolorow (moze jeszcze roze) jak bratki.

Czy ktos widzial czerwone bratki?
Ptasi gaj 21:57, 24 mar 2017

Do góry
Disiaj byla piekna pogoda. Mozna bylo poszalec w ogrodzie.

Ścielam suche trawy, irgi, biale derenie i pieciokrotki. Trawa przemielona juz w komposcie w przyszlym roku bedzie nawoz pod drzewa i krzaki.

Tak sie dzisiaj narobilam, ze ledwo sie ruszam. Juz coraz to wiecej krokusow,pokazuje swoje kwiaty. Bergenia tez ma zalazki kwiatowe.
Komary lataja, ptaki sie za nimi uganiaja.

Po wczorajsze ulewie jeszcze wiecej wody niz bylo.

Ptactwo spiewa bez przerwy. Jaki bylby świat bez slońca.
Anna i Ogród 13:06, 24 mar 2017

Do góry
ElzbietaFranka napisał(a)
Kobitki o czym wy piszecie, jestescie malolatami wiekowymi.

Jak zadbasz o siebie to i wieku nie widac.
Po 4dziestce dzieciaka urodzilam to jest fajne kilka lat odjelo.
Po czterdziestce to sie dopiero zaczelo dziac piekne lata do tej pory.

Wiek nie wazny, hart ducha i radosc zycia to jest wazne. Zawsze z usmiechem, zyczliwoscia i optymizmem, modny ubior odpowiedni kolor, siwizne pokryc, chociaz teraz modna i do przodu.

Trzymajcie sie, przestancie sie dolowac,
Kazdy wiek jest fajny, ma swoje uroki.

Zgadzam się. Hart ducha najważniejszy
Co i jak? Nowicjuszka 23:00, 23 mar 2017

Do góry
Witam Mira. Przyszlam z watku gdzie anbu gdzie pytalas o choiny kanadyjskie (tsugi). Mam ich dosyc sporo na dzialce.

Tsugi sadzimy w zaleznosci na co maja byc przeznaczone. Jest to drzewko bardzo ładne lubiacd wilgotny grunt. Jak sie przyjmnie to dosyc szybko rosnie.

Jak chcesz zrobic źywoplot to sadzisz gesciej od 80-90c. Od plotu wystarczy 1 m bedziesz raz w roku przycinac wtedy sie ladnie zagęszcza. Lepiej rosna w cieniu, polcieniu. Trzeba je podlewac jak sucha gleba. Warto sadzic.

Wstawie jedno zdjecie dla checi kupna.

Anna i Ogród 22:40, 23 mar 2017

Do góry
Kobitki o czym wy piszecie, jestescie malolatami wiekowymi.

Jak zadbasz o siebie to i wieku nie widac.
Po 4dziestce dzieciaka urodzilam to jest fajne kilka lat odjelo.
Po czterdziestce to sie dopiero zaczelo dziac piekne lata do tej pory.

Wiek nie wazny, hart ducha i radosc zycia to jest wazne. Zawsze z usmiechem, zyczliwoscia i optymizmem, modny ubior odpowiedni kolor, siwizne pokryc, chociaz teraz modna i do przodu.

Trzymajcie sie, przestancie sie dolowac,
Kazdy wiek jest fajny, ma swoje uroki.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 22:10, 23 mar 2017

Do góry
Obejrzalam, te plantacje krokusow to sie w glowie nie miesci cos pieknego.
Czy te planty to podgrzewane?
U nas ledwo z ziemi wychodza.

Takie narcyzy.
Chyba przestane ogladac jestem zalamana ta pogoda u nas.
Działeczka, moje małe miejsce na ziemi 21:59, 23 mar 2017

Do góry
violka171 napisał(a)

Iza
Jana
Dam Wam już dziś fotunie na jutrzejsze przegonienie zimy

Witam. Ale fota, na razie przegladam co u ciebie nowego.
Sezon 2017 u Hanusi 21:48, 23 mar 2017

Do góry
Witam Haniu z mokrej, deszczowej W-wy. Zwariowac mozna z tym deszczem. Rano piekne slonce cieplo 14 na plusie po poludniu luneło i znowu pelno wody.
U was prace pelna para, a moje prace ciagle w zawieszeniu przez te deszcze.

Masakra z ta,pogoda, kiedy jamto wszystko zrobie.

Jeszcze ogladne troche u ciebie i ide dalej.
Chatka Baby Jagi 13:23, 23 mar 2017

Do góry
Witam Tarnina. Przyszlam nie wiem skad. Zakonczylam moje dzisiejsze ogladanie na 5 stronie lacznje z twoja opowiescia. Bede dalej czytac bo watek bardzo ciekawy. Wieczorem wroce.

Przecudne miejsce. Mialam i mam wielkie klopoty z droga. Mam 10 lat wyjete z kalendarza przez sady.

Poxdrawiam
Ptasi gaj 12:53, 23 mar 2017

Do góry
U nas dzisiaj dosyc ladna pogoda nawet sloneczna i wietrzna. To dobrze bo troche osuszy ziemie, woda szybciej zejdzie i bedzie mozna popracowac.

Wczoraj otrzymalam paczke z roslinami albamar. Dosyc dobrze wygladaja jak na marzec. Jestem bardzo zadowolona z hortensji vanilki ktore sa ladnie rozkrzewione za taka cene.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 23:43, 22 mar 2017

Do góry
Dzięki za odpowiedź, ale chciałam się jeszcze zapytać, czy twoja pysznogłówka nie jest atakowana przez szarą pleśń. Mam bordową bardzo ładną, ale co z tego, jak każdy rok zaatakowana szarą pleśnia.
Ogród dla moich synków 23:35, 22 mar 2017

Do góry
Chciałam zapytać ile hektarów ma twoja posiadłość ogrodowa?
Ogród dla moich synków 19:37, 22 mar 2017

Do góry
Witaj Margo KROLOWO. Jestem z rewizyta, przejrzalam i zobaczylam piekny wielgachny ogrod. Sielsko i anielsko u Ciebie. Trawa piekna koszona w esy floresy.
Poniewaz tez taki trawnik mam i tez ciety roznie w szachownice i esy floresy wiec czesto paralotniarze bo ich jest wielu w sasiedztwie kraza nad moja dzialka. Nawet awionetką to sie zdarza tyle o mnie.

Malomkto na tym forum odziedziczyl dzialke w idealnym stanie wiec wszyscy czynimy cyda aby siegnac idealu wg siebie.
Musze konczyc jeszcze zajrze.
Ptasi gaj 18:32, 22 mar 2017

Do góry
Widzisz Mira nie wszyscy wiedza, co oznaczaja te skroty a co dopiero jak to zrobic.

Kopiujcie kto sobie źyczy.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 13:13, 22 mar 2017

Do góry
Doszlam do konca Lukasz. Jak masz takie problemy z woda to zrob drenarz i odprowadzenie tej wody np do rowu jak jest albo zrob studzienke odprowadzajaca. Wystarczy rury (źolte) 20 cm pod ziemia puscic. Mozesz przez kilka lat nie miec wody a przyjda ulewy, mokre wiosny i nasadzenia sie zmarnuja.

Znam ten bol. Ja tyle roslin potracilam ze mozna by bylo jeszcze jeden grod obsadzic.
Wszystko sadze na podwyzszeniach i mam zrobiony drenaz i dwie studnie zbierajace wode.

Teraz mam spokoj, wszystkiemu mozna zaradzic.
Ogrodowa przygoda Łukasza II 12:58, 22 mar 2017

Do góry
Witam Lukasz. Jestem pierwszy raz. Przerobki nie z tej ziemi. Chopie co ty wyprowiosz w ty logrodzie. Mosz piykny logrod - to tyle.

Teraz powaznie Łukasz piekny ogrod taki finezyjny. Nowe rabaty dopracowane bardzo szczegolowo, do perfekcji - widac, ze znasz sie na tym.
Bukszpany, beliny, i jednoroczne maja swoje miejsce i stwarzaja bardzo ladny efekt kolorystyczny.

Jestem dopiero na str 4 bede ogladala dalej, ale chcialam zapytac jak juz tutaj widze (ostatnie zdjecie) co to za roslina pod drzewkami bordowymi, nizsza rozowa i wyzsza lila-fiolet bardzo ladna kompozycja.

Napisze jeszcze na wp jak dojde do konca.
Ptasi gaj 20:36, 21 mar 2017

Do góry
pestka56 napisał(a)
No, patrz, a ja mam do Ciebie rzut kamieniem, a u nas tylko +11, pochmurno i wiatr

Kasiu ja pisze o Warszawie, tutaj zawsze jest o 3-4 stopnie cieplej. Betony o asfalt oddaja cieplo.
Kasiu tez przechodzily ciezkie chmury ale nie padalo. Ja jestem zmarzluchem wychodzac z domu bylam zaskoczona przyjemnym powietrzem.
Jakies ulewy maja przechodzic w nocy.

Kasia czy ty wiesz o spotkaniu 3 czerwa u Szmitow? Czy ty jestes kierowca?
Co i jak? Nowicjuszka 13:04, 21 mar 2017

Do góry
Mirka prześlij na wp lub na mój wątek może ktoś inny też skopuje.
U nas +16 na termometrze ale pochmurnie bez wiatru.
Ptasi gaj 13:02, 21 mar 2017

Do góry
Mirka to prześlij przynajmniej będę wiedziała z czym to się je.
Prześlij na wp. to sobie skopiuję i wydrukuję, albo tutaj może jeszcze ktoś skopiuje.
Patrzę na termometr oczom nie wierzę a tu 16 na plusie w cieniu bo słońca nie ma ani wiatru.
Spotkanie u Szmitów w Pęchcinie 3.06.2017 23:06, 20 mar 2017

Do góry
Kasiu miałam na myśli, że właśnie termin uzgodniony i przez te 2,5 mca każdy sobie jakoś przez ten czas zarezerwuje.
To nie jest wyjazd z Krakowa do Warszawy Pendolino tylko wiesz gdzie bez samochodu ani rusz. Chyba, że się myle.

Ktoś napisał, że mało chętnych, trzeba każdemu wysłać ogłoszenie wiesz jak to jest jak nie napiszesz to.....
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies