Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "ana_art"

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:21, 19 sty 2013

Do góry
Bogda nie wiem czy nie zapóźno... przepis na pączki mojej mamy
ona mówi na oko
1,2kg mąki
10-12 żółtek
3łyżki cukru
13dag drożdży
1/2 masła
3/4 szklanki piwa lub kieliszek spirytusu
1/2l mleka (jak dajesz spirytus to mleka trochę więcej)
cukier waniliowy i zapach arakowy lub rumowy
1/4 szkl oleju
mleko, cukier, cukier waniliowy rozetrzeć z drożdżami odstawic do urośnięcia. mąke przesiać dodać żółtka, zapach, procenty, drożdze i zagnieść potem dodać roztopione masło, wyrobić, na koniec olej i jeszcze wyrabiać. Odstawić aż wyrośnie. Potem klecić pączki odłożyć do podrośnięcia. W głębokim rondlu rozgrzać smalec i smażyć. Ja robię to na oko, nie potrafię powiedzieć ile czasu i w jakiej temperaturze
Trudne pięknego początki - ogródek KasiWB 12:12, 19 sty 2013

Do góry
Kasiu widziałam że pytałaś u Danusi o picea omornika aurea. mam dwie picea omornika aurea nana i one troszkę inaczej wyglądają niż zwykłe. Mają troszke ciemniejszy kolor krótszą igłęi faktycznie wiosną przyrost jest żółtawy, fajnie to wygląda, ale to przez krótki czas później wyglądają normalnie. Niestety dużo droższe niż zwykłe świerki
Ogród nad Rozlewiskiem 23:41, 18 sty 2013

Do góry
oj będzie Hanuś magia
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:39, 18 sty 2013

Do góry
no właśnie miałam spytać o to samo co Danusia. Jaka reakcja jest teraz? nie tylko teściowej, bo rozumiem że mieszkasz na wsi a społeczność ta czasami z politowaniem patrzy na takie innowcyjne działania
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 23:32, 18 sty 2013

Do góry
Tess napisał(a)

Aniu po Jaśku tej mojej starości jeszcze nie widać, po Maćku niestety już tak ;( ale cóż take życie póki co zapylam za Janem, a on ma motorek w tyłku

Że tam zapytam a ile Jasiek ma tych wiosen, hę? Że taka starość Cię ogarnia już, hę?

hahaha Jasiek 2, Maciej 16 Pamiętam gdy byłam małym pacholątkiem a moja mama była w moim obecnym wieku to myślałam, ależ ona stara teraz widzę że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia
Ogród nad Rozlewiskiem 23:27, 18 sty 2013

Do góry
a ja tam wole letnie fotki zimy mam już dość !
Ogródek z widokiem na stodołę, stajnię, wiatę z maszynami i....wychodek 23:25, 18 sty 2013

Do góry
witaj Marto. Nazwa wątku intrygująca, mnóstwo ślicznych zdjęć pokazujesz
Zielony Punkt - ogród Finki 23:17, 18 sty 2013

Do góry
oj to jak ja swoje wszystkie wezmę i jadaczki rozedrą to gwarantuję, że będę pierwsza przy ladzie
Marta powiedz mi jakie żurawki na słońce będziesz miała?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:56, 18 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu po Jaśku tej mojej starości jeszcze nie widać, po Maćku niestety już tak ;( ale cóż take życie póki co zapylam za Janem, a on ma motorek w tyłku

Że tam zapytam a ile Jasiek ma tych wiosen, hę? Że taka starość Cię ogarnia już, hę?
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:49, 18 sty 2013

Do góry
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:30, 18 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
Aniu Jasiek to już 'kawał chłopa'
chciałam dodać aktualną fotę ale coś się nie ładuje....
tadam udało się dzisiejszy Jasiek

A pamiętam smyka jak u mamuni na rączkach siedział ..... To było nasze pierwsze spotkanie u Danusi ale ten czas ucieka .......
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 22:10, 18 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)
Ania a może zmienisz avatarek na pączkowy?

eeee wolę truskawy niż pączki
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:59, 18 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

o nie kochana....donice będą w poniedziałek....to wstawisz je do domu i obfocisz. My tu za długo na nie czekamy aby wytrzymać psychicznie i emocjonalnie do nastepnego weekendu...Już dość znęcania się nad nami!

Tak jest!!! Ale ponegocjujmy może we wtorek? W poniedziałek mam ortopedę
uuu też mam ortopedę w poniedziałek... czekam na opinie o donicach bo wypatrzyłam u nich kwadraciaki i protsokąty

Nie mogłam się zdecydować, które kupić prostokąty też będą
Ogród Sylwii od początku cz.II 21:52, 18 sty 2013

Do góry
u mnie też -10 w tej chwili
Kiedyś tu..... cz II - Madżenie ogrodnika 21:46, 18 sty 2013

Do góry
Marzena2007 napisał(a)

o nie kochana....donice będą w poniedziałek....to wstawisz je do domu i obfocisz. My tu za długo na nie czekamy aby wytrzymać psychicznie i emocjonalnie do nastepnego weekendu...Już dość znęcania się nad nami!

Tak jest!!! Ale ponegocjujmy może we wtorek? W poniedziałek mam ortopedę
uuu też mam ortopedę w poniedziałek... czekam na opinie o donicach bo wypatrzyłam u nich kwadraciaki i protsokąty
Ogród Sylwii od początku cz.II 19:47, 18 sty 2013

Do góry
trampolina u nas też cieszy się powodzeniem u wszystkich wszyscy brykają, nawet siostra mojej mamy brykała. U nas malo miejsca jest i nie wygląda fajnie, zajmuje połowe placu zabaw... ale warto
Ogród nie tylko bukszpanowy - część II 14:50, 18 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)
a ja trzymam się wersji jaką podeslała mi Madżenka, że na początku marca będzie już czuć wiosnę w powietrzu i już! nie ma innej opcji. Dzisiaj jak wracala do domu kupiłam czasopisma branżowe z wiosennymi kwiatami na okladce, zaraz zabieam się za ich czytanie... Choinkę nakażę w weekend rozebraći będę wyglądać wiosny

Ja tez wersji marcowej się trzymam i już,
dłużej zimy nie chcę,
ma być wiosna, kwiatki, trawa i zakupy roślinne - właśnie tego chcę od marca - i już!
Pozdrawiam
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 13:01, 18 sty 2013

Do góry
ana_art napisał(a)

Hmm..witaj Aniu...
Weszłam sobie właśnie na Twój wątek (jeny na ilu jeszcze nie byłam....) i tak patrze i myślę, że już to widziałam ha! byłam tu kiedyś...wirtualnie oczywiście... kiedyś jak nie byłam zalogowana...
Więc witaj oficjalnie

Madzia witaj, ciężko ogarnąć całe forum chociaż coś mi się wydaje że pisałaś już u mnie...

aaa być może, kiedyś wcięło mi wątki obserwowane....to może dlatego ...
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:58, 18 sty 2013

Do góry
Aniu Jasiek to już 'kawał chłopa'
chciałam dodać aktualną fotę ale coś się nie ładuje....
tadam udało się dzisiejszy Jasiek
Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem 12:29, 18 sty 2013

Do góry
Ewciu, skoro piszesz 'nieskromnie mówiąć' to znaczy że są pyszne najlepsze na świecie pączki robiła kiedyś babcia, niestety gdy żyła ja bylam 'za młoda' hahaha i przepisu nie wziełam... teraz eksperymentuję więc proszę o przepis coprada w karnawale już penie nie uda mi się zrobić bo mi się ręka zepsuła ale na przyszłość będzie
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies