ja tam też nie lubię tego zapachu wentylator zawsze chodzi na maksa
A co Maciek nie wygląda na 16? jest wyższy odemnie o pół głowy zazwyczaj dają mu więcej lat, wydaje mi się że wygląda poważniej niż jego pozostali koledzy z klasy (sztuk cztery )
resztę przemilczę
Bogda nie wiem czy nie zapóźno... przepis na pączki mojej mamy
ona mówi na oko
1,2kg mąki
10-12 żółtek
3łyżki cukru
13dag drożdży
1/2 masła
3/4 szklanki piwa lub kieliszek spirytusu
1/2l mleka (jak dajesz spirytus to mleka trochę więcej)
cukier waniliowy i zapach arakowy lub rumowy
1/4 szkl oleju
mleko, cukier, cukier waniliowy rozetrzeć z drożdżami odstawic do urośnięcia. mąke przesiać dodać żółtka, zapach, procenty, drożdze i zagnieść potem dodać roztopione masło, wyrobić, na koniec olej i jeszcze wyrabiać. Odstawić aż wyrośnie. Potem klecić pączki odłożyć do podrośnięcia. W głębokim rondlu rozgrzać smalec i smażyć. Ja robię to na oko, nie potrafię powiedzieć ile czasu i w jakiej temperaturze
Kasiu widziałam że pytałaś u Danusi o picea omornika aurea. mam dwie picea omornika aurea nana i one troszkę inaczej wyglądają niż zwykłe. Mają troszke ciemniejszy kolor krótszą igłęi faktycznie wiosną przyrost jest żółtawy, fajnie to wygląda, ale to przez krótki czas później wyglądają normalnie. Niestety dużo droższe niż zwykłe świerki
no właśnie miałam spytać o to samo co Danusia. Jaka reakcja jest teraz? nie tylko teściowej, bo rozumiem że mieszkasz na wsi a społeczność ta czasami z politowaniem patrzy na takie innowcyjne działania
hahaha Jasiek 2, Maciej 16 Pamiętam gdy byłam małym pacholątkiem a moja mama była w moim obecnym wieku to myślałam, ależ ona stara teraz widzę że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia
oj to jak ja swoje wszystkie wezmę i jadaczki rozedrą to gwarantuję, że będę pierwsza przy ladzie
Marta powiedz mi jakie żurawki na słońce będziesz miała?
o nie kochana....donice będą w poniedziałek....to wstawisz je do domu i obfocisz. My tu za długo na nie czekamy aby wytrzymać psychicznie i emocjonalnie do nastepnego weekendu...Już dość znęcania się nad nami!
Tak jest!!! Ale ponegocjujmy może we wtorek? W poniedziałek mam ortopedę
uuu też mam ortopedę w poniedziałek... czekam na opinie o donicach bo wypatrzyłam u nich kwadraciaki i protsokąty
Nie mogłam się zdecydować, które kupić prostokąty też będą
o nie kochana....donice będą w poniedziałek....to wstawisz je do domu i obfocisz. My tu za długo na nie czekamy aby wytrzymać psychicznie i emocjonalnie do nastepnego weekendu...Już dość znęcania się nad nami!
Tak jest!!! Ale ponegocjujmy może we wtorek? W poniedziałek mam ortopedę
uuu też mam ortopedę w poniedziałek... czekam na opinie o donicach bo wypatrzyłam u nich kwadraciaki i protsokąty
trampolina u nas też cieszy się powodzeniem u wszystkich wszyscy brykają, nawet siostra mojej mamy brykała. U nas malo miejsca jest i nie wygląda fajnie, zajmuje połowe placu zabaw... ale warto