Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum » Nasze ogrody » Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

Any ogród mały czyli wygrana walka z ugorem

bociek 09:09, 19 sty 2013

Aneta, dzielna jestes. Ja paczkow robic nigdy nie bede, bo nie moge zapachu smazenia paczkow i faworkow wlasnie. Ale chetnie skosztuje

Wez przestan, Twoj Maciek ma 16 lat??? To Ty musialas straaaaaaaaaaaaaasznie wczesnie zaczac

Sciskam serdecznie i milego weekendu
ana_art 12:21, 19 sty 2013

Bogda nie wiem czy nie zapóźno... przepis na pączki mojej mamy
ona mówi na oko
1,2kg mąki
10-12 żółtek
3łyżki cukru
13dag drożdży
1/2 masła
3/4 szklanki piwa lub kieliszek spirytusu
1/2l mleka (jak dajesz spirytus to mleka trochę więcej)
cukier waniliowy i zapach arakowy lub rumowy
1/4 szkl oleju
mleko, cukier, cukier waniliowy rozetrzeć z drożdżami odstawic do urośnięcia. mąke przesiać dodać żółtka, zapach, procenty, drożdze i zagnieść potem dodać roztopione masło, wyrobić, na koniec olej i jeszcze wyrabiać. Odstawić aż wyrośnie. Potem klecić pączki odłożyć do podrośnięcia. W głębokim rondlu rozgrzać smalec i smażyć. Ja robię to na oko, nie potrafię powiedzieć ile czasu i w jakiej temperaturze
ana_art 12:24, 19 sty 2013

bociek napisał(a)
Aneta, dzielna jestes. Ja paczkow robic nigdy nie bede, bo nie moge zapachu smazenia paczkow i faworkow wlasnie. Ale chetnie skosztuje

Wez przestan, Twoj Maciek ma 16 lat??? To Ty musialas straaaaaaaaaaaaaasznie wczesnie zaczac

Sciskam serdecznie i milego weekendu

ja tam też nie lubię tego zapachu wentylator zawsze chodzi na maksa
A co Maciek nie wygląda na 16? jest wyższy odemnie o pół głowy zazwyczaj dają mu więcej lat, wydaje mi się że wygląda poważniej niż jego pozostali koledzy z klasy (sztuk cztery )
resztę przemilczę
kaisog1 13:16, 19 sty 2013

..matko, Jasieńka pamiętam na ŚR u Danusi i taki maleńki był A teraz to już mężczyzna normalnie Ojj ten czas leci.... a najlepiej to widać po.... cudzych dzieciach
Syla 13:35, 19 sty 2013

sama skorzystam z przepisu na pączki ..... dzięki
an_tre 13:44, 19 sty 2013

ana_art napisał(a)
Aniu Jasiek to już 'kawał chłopa'
chciałam dodać aktualną fotę ale coś się nie ładuje....
tadam udało się dzisiejszy Jasiek
Aniu super chłopak radosna minka świadczy, że taki spacer jest super uściskaj go w moim imieniu pozdrawiam
Rajski Ogród Ani + Rajski ogród Ani 2... niekończące się marzenie... http://www.ogrodowisko.pl/watek/2691-maj-2012-duszniki-zdroj-park-zdrojowy-i-okolice http://www.ogrodowisko.pl/watek/1966-ogrod-w-lubiechowie-kolo-ksiaza
Mala_Mi 18:29, 19 sty 2013

ana_art napisał(a)

Aniu po Jaśku tej mojej starości jeszcze nie widać, po Maćku niestety już tak ;( ale cóż take życie póki co zapylam za Janem, a on ma motorek w tyłku

Że tam zapytam a ile Jasiek ma tych wiosen, hę? Że taka starość Cię ogarnia już, hę?

hahaha Jasiek 2, Maciej 16 Pamiętam gdy byłam małym pacholątkiem a moja mama była w moim obecnym wieku to myślałam, ależ ona stara teraz widzę że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia

Hi, hi, hi ... tak samo myślałam..... nawet się synusia zapytałam czy on też tak myśli..... ma instynkt zamozachowawczy i udzielił dobrej odpowiedzi
ana_art 18:36, 19 sty 2013

Aniu cwana bestia z synusia Mój Maksym (lat7) jak chciałam brykać z nimi na trampolinie spojrzał na mnie i mówi "mamo a Ty nie jesteś za stara?" gdy tylko zobaczył mój groźny wzrok odrazu się zreflektował i dodał ' nie no możesz brykać Ty taka młoda i piękna JESZCZE jesteś ' myślałam że umrę ze śmiechu
Tess 18:45, 19 sty 2013

ana_art napisał(a)

hahaha Jasiek 2, Maciej 16 Pamiętam gdy byłam małym pacholątkiem a moja mama była w moim obecnym wieku to myślałam, ależ ona stara teraz widzę że punkt widzenia zmienia się w zależności od punktu siedzenia

16? Toż o jakiej starości dziewczyno piszesz???
Stanowczo zabraniam pisania, że duże dzieci świadczą o naszej starości.
Ja mam dzieci całkiem dorosłe, a stara nie jestem. Duszę młodą mam, ot, co!
Buziaki, Laski
Madzenka 19:09, 19 sty 2013

My same młódki przed 18 jestesmy... To ja mam córkę starszą ode mnie cud jakiś