Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "img"

Ranczo Szmaragdowa Dolina II 23:09, 21 kwi 2020

Do góry

Lara się zabawiła w ogrodniczkę

kolejny raz nie będzie kwiatów na perskiej, cebulek przybywa, ale nie chce kwitnąć

kilka sezonów temu dostałam od Mariusza z Bolestraszyc sieweczki peonii drzewiastej w zeszłym roku jedna już zakwitła w tym sezonie cztery się szykują
tu chyba bez kwiatu, ale tak ładnie listki słonko podświetliło

Ogród w Tarnowie 22:46, 21 kwi 2020

Do góry
Nie tylko rośliny zdobią ogród

Długi i chudy 22:38, 21 kwi 2020

Do góry
Te botaniczne mają swój urok

Wniosek na przyszły rok - jeszcze więcej cebulowych, choć będę szukała innych tulipanów , bo w tym roku mam taką rozlazłą odmianę, jak kwitnie, to od razu kwiat się tak rozkłada, mało zwarty. Tu jeszcze w pąku, a na drugi dzień wygląda jak mak a nie tulipan, jutro cyknę fotę

Długi i chudy 22:32, 21 kwi 2020

Do góry
I tulipki na koniec, ❤ takie widoki odganiają złe myśli

Tu maluch botaniczny versus duży czerwony
Ogród Małej Mi 2017 22:26, 21 kwi 2020

Do góry
Milka napisał(a)

Nie...będzie nowe, inne, a po tym wirusie, to cały świat zmieniony.
Mam nadzieję, ze twoje święta weselsze, niż moje.
święta były jak u każdego taki inne. Nie były to wesołe święta chociaż dzięki wnukom miały elementy radujące serce. Nawet śmieszne filmiki nakręciliśmy.,. I w święta powstał domek ciiiii na drzewie. Tak nie po bożemu... Ale dzieci zachwycone lpróbuję znaleźć foto ale nie potrafię Nie wiem dlaczego ale nie widzę większych miniaturek na telefonie.
Ogród Małej Mi 2017 22:23, 21 kwi 2020

Do góry
kasiek napisał(a)
To że się nie wróci nie znaczy że juz nic pięknego lub zabawnego się nie wydarzy. Ty jesteś Mała Mi, nasza Mała Mi

Nie wiem co napisać. Jest to bardzo bardzo miłe. Mam nadzieję że chociaż foto na chybił-trafił bez podglądu trafi się piękny jak twoje słowa
Długi i chudy 22:22, 21 kwi 2020

Do góry
Nowa rabata vis a vis tarasu, azalie, małe kuliste iglaki i trawy

Na razie został pasek trawy, żeby nie ziało pustką, a z czasem poszerzymy do tarasu
Ogród Małej Mi 2017 22:21, 21 kwi 2020

Do góry
Agania napisał(a)
Aniu napisz mi jakie masz doświadczenie z drzewkami owocowymi kolumnowymi?
Pytam, bo jak byłyśmy u Ciebie
To miałaś przy szklarni w donicy jakieś drzewka owocowe... masz jeszcze
pokażesz, zbierasz owoce?

Mam 3 drzewka owocowe Jabłonki ale nie są to jadalne drzewka tylko ozdobne. Jeszcze nie kwitną ale żyją. Bałagan na tej rabacie okropny więc nawet nie mamy zdjęć. Jak zakwitną to zrobię i wstawię.
I jakieś foto na chybił trafił
Ogród Małej Mi 2017 22:19, 21 kwi 2020

Do góry
Kasya napisał(a)

Aganiu, jesli chcesz bezproblemowe drzewko owocowe to kup grusze azjatycka
Nie choruje, nie wymaga oprysków i jest pyszna
Nieduże drzewko, dekoracyjne

Mi nie smakowała. Była faktycznie bezproblemowa.
Chciałam wstawić jakieś zdjęcie ale mam tylko na komórce i nie widzę podglądu
Coś na chybił trafił wrzucam
Długi i chudy 22:18, 21 kwi 2020

Do góry
Jabłonka też już rozpoczyna pokaz,
Cudna jest wiosna
Długi i chudy 22:16, 21 kwi 2020

Do góry
Lilak już prawie kwitnie
[img ]
Hortensjowo 22:11, 21 kwi 2020

Do góry
Wrzucam do identyfikacji zdjęcia magnolii robione w odstepie kilku dni i o różnych porach dnia. Może się uda?

Pojedyncze pytania na temat projektowania rabat 22:07, 21 kwi 2020

Do góry
Witam,
proszę o pomoc w zaprojektowaniu rabaty. Zastałam już z posadzonymi drzewkami owocowymi, chciałabym ja jakoś rozweselić i upiększyć. Myslalam o białych kamieniach otoczakach, ale nie mam pojęcia jaki kształt tej rabaty przyjąć, gdzie umiejscowić ścieżkę i jakie rośliny wkomponować.
Ogrodowe marzenie Mrokasi 22:06, 21 kwi 2020

Do góry
Kasia przenosze od Hani, to apropo rozmowy o potworach Perovskich

Ogród z rzeźbą 22:04, 21 kwi 2020

Do góry
Zana napisał(a)

Aż mi się nie chce wierzyć, że ona będzie tak wyglądać, bo na razie to wygląda tak (czyli jeszcze trochę nieposprzątane po zimie)

A Iwonka/Inka wespół z Aprilką wmawiały mi rok temu, że hakone nijak się przed hortkami nie zmieści. Co prawda nie pamiętam ile jest od hortek to kamieni, ale tak prawie 1,5 metra to będzie. Myślicie, że to naprawdę za mało?

przywołana do tablicy twierdzę nadal, że w tej konfiguracji one tam nie wejdą albo inaczej wejdą, jak u mnie na ścisk, ale w sezonie raczej nie będą widoczne tak jak pożarte przepiękne twoje jeżówki. Chyba, żeby z tych hortek zrobić dwa razy więcej hortek, podzielić je. Pod płotem za ławką rządek by się przydał...
Zaczynam po raz kolejny... 21:56, 21 kwi 2020

Do góry
Krzewuszka, której odmiany nie znam i posadziłam ją na wariata jesienią. Jak o nią zadbać?
Nowa działka, nowy ogród, nowy dom, nowe życie :) 21:46, 21 kwi 2020

Do góry
Szparagi rosną. Próbujcie Dziewczyny! Nic trudnego. Potrzebują pół na pół metra kwadratowego dobrej ziemi, przemieszanej z piaskiem, kompostem, obornikiem. Na jednym miejscu rosną wiele lat. Mam cztery dorosłe karpy jutro jemy pierwszy zbiór i kilkanaście młodych jupi

Dziś rolnik przywiózł mi kolejną przyczepę obornika haha. Zamuierzam nim ściółkować, bo jest niesmierdzący i przekompostowany, a co mi tam

Co do sprzętu typu kosa, to raczej spalinowa bo działka ma 100 metrów długości i normami takiego przedłużacza, zresztą te elektryczne wydają mi się nic nie warte... Mama miała takie toto za parędziesiąt złotych, masakra...

No i piła i zestaw do cięcia żywopłotu mi niepotrzebny, ale mają też bez dodatków za to mocniejszy silnik jupi!

Prezent dostałam! Właśnie czytam

Mokradło... i mój ogród 21:43, 21 kwi 2020

Do góry
A i moja paczuszka dzisiaj. Znowu zamówiłam tam gdzie ostatnio, sklep z lawendą a nie jakieś niepewne zakupy na allegro. Jak oni to pakują to nie wiem. Lawenda super mi rośnie na skarpie.
Sezon 2017 u Hanusi 21:42, 21 kwi 2020

Do góry
hankaandrus_44 napisał(a)
Dziś dalszy ciąg żółtego koloru w moim ogrodzie. Mniszek wyplewiony, ale za to inne rośliny dają po oczach razem ze słońcem.

Masz dużo słoneczek w swoim ogrodzie, piękne
Mokradło... i mój ogród 21:40, 21 kwi 2020

Do góry
Lepinox - dzisiaj pierwszy oprysk. U sąsiadki już są gąsienice, więc zadziałałam.

Teraz trawnik, ucierpiał przez budowę i suszę...

Lecz cieszę się, że w obecnym czasie go mam. Dzieciaki wyganiam na pole, lub na dwór jak kto woli. Od siedzenia w domu je ponosi ☹️, a od zdalnego nauczania boli głowa je i nas.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies