Po ostatnich smierdzacych kapielach w blotku, wykapalam Eddiego. Myslalam, ze bedzie gorzej, woda nawet czysta byla. Za to teraz wyglada jak owca.Ale chcialam uzyc szamponu odstraszajacego kleszcze, a potem spray, wiec musial isc i tak pod prysznic.
Proszę o odp czy 3x platan klonolistny Alphen’s Globe szczepiony na pniu korona kulista będzie dobrym pomysłem na tej rabacie. Czy odległość miedzy drzewami 2,5 metra będzie wystarczającą ? Ew jakie inne 3 drzewa na pniu można by było tu posadzić ? Na dole rosną już lawendy i rozplenice hamlen, za nimi przy płocie krzewy tawuły. Czy takie rozmieszczenie traw (przy 1 i 3 drzewie) i lawendy po środku będzie ok? Zostaje jeszcze bok rabaty ten przy warzywnikach do obsadzenia. Czy powtórzyć tam lawendę czy rozplenice a może jakieś inne trawy? Czy dodać takie samo drzewo tj platana czy może jakieś inne dla przełamania?
Trawy narysowane na żółto to rozplenice, ale przesunięte bo drzewa początkowo miały być tam gdzie są słupki, ale wyszło za ciasno bo co 2m. Trawy są do przesadzenia.
Ewa, jak są zawirowania pogodowe, to i u mnie.
U twojej imienniczki Ewy, rośnie już 15 lat, ona ma w formie drzewka. Przeżył i -30 stopni.
Twardziel, bo jak zetniesz, odbija, jak katalpa czy paulownia.
Mam, ale już nie pamiętam, gdzie posadziłam, plątanina wszędzie.
Tak, viticella są mocne. Summer Snow i Early Snow - jesienny , rosną jak durne, możesz ciąć, urywać i tak są. Kwitną bardzo obficie, długo i lekko pachną. Ten jesienny kwitł mi do połowy grudnia.
wstawię na chwilę foty, potem usunę
to Summer Snow, jak on kończy kwitnąć, zaczyna ten jesienny
kwiaty maja podobne, jesienny nie pachnie