Artykuły Forum Ogrody pokazowe Instagram Sklep
Logowanie
Gdzie jesteś » Forum

Znalezione posty dla frazy "lindsay80"

Ogrodowa przygoda Łukasza :) 21:55, 19 wrz 2015

Do góry
Luki napisał(a)
Troszkę sobie popracowałem dzisiaj. Wypieliłem bylinowa na tyłach... oj niezłe okazy tam wyhodowałem, ale co ważne, że widać nie było
Rozpoczęła się rewolucja jednej rabaty i chyba dobrze sobie kombinuję, bynajmniej mnie moja wizja zaczyna się podobać Przy okazji oberwałem odrosty z 4 Ice Dance i zrobiłem zaledwie 24 duże sadzonki w litrowych doniczkach... za dwa lata będę wywoził jak chwast w taczce Na razie drugi ogród ma darmowe rośliny.

Łukasz a do ziemi od razu nie można sadzonek ID już teraz dawać, za późno?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 21:46, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

A tego to jakoś jeszcze nie zarejestrowałam, Ty masz graby? jakie, co, gdzie, ile? Pokazuj fotki!

A carexy chyba na mnie czekały, bo kupiłam w LM te co z miesiąc temu widziałam i je zostawiłam, czyżby się nikomu nie podobały?
A mi się podobają i to bardzo!

Graby kolumnowe mam dwa
Oto jeden z nich już z obwódką

Jeśli te carexy są w LM to może jeszcze ja się na nie załapię?
Ogrodowa przygoda Łukasza :) 20:58, 19 wrz 2015

Do góry
Różyczki śliczne, cała reszta również
Lawendowy zawrót głowy 20:38, 19 wrz 2015

Do góry
Olili napisał(a)
Nacofałam się do fotek i ......po co mi to było...?????? Teraz dół jeszcze większy !
Pięknie u Ciebie!
Jolu jakie listki maja teraz Twoje buki ? U mnie jakby schły na końcach.

I u mnie to samo.
Ogródek Iwony 20:33, 19 wrz 2015

Do góry
Iwonko, gratki na 1000!
Twórz dalej z radością swój piękny ogród!
Trudny teren - dużo pracy! 20:32, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
wyszło pięknie, szybko się z tym uporaliście!

Kochana pięknie to będzie jak wyczyszcze kostkę i będzie zrobiona góra

Trudny teren - dużo pracy! 20:05, 19 wrz 2015

Do góry
wyszło pięknie, szybko się z tym uporaliście!
"W kolorze blue" 16:32, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
ja od razu widziałam, że zdjęcia robione aparatem, ale w końcu wielkie wydarzenie było do obfocenia - no narobiłaś się Babo ale efekt już jest, z haosu wyłonił się "prawie" uporządkowany ogród - w przyszłym roku bedziemy się delektować zdjęciami, a Ty widokami bycząc się na leżaczku
Nie umiem tylko tego ustrojstwa kompletnie obsługiwać Jak dziecko we mgle cykałam. dziekowac
"W kolorze blue" 16:22, 19 wrz 2015

Do góry
ja od razu widziałam, że zdjęcia robione aparatem, ale w końcu wielkie wydarzenie było do obfocenia - no narobiłaś się Babo ale efekt już jest, z haosu wyłonił się "prawie" uporządkowany ogród - w przyszłym roku bedziemy się delektować zdjęciami, a Ty widokami bycząc się na leżaczku
Typografia ogrodu 16:06, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Troszkę spóźnione życzenia wielu ogrodowych sukcesów na 400!

A przy okazji pytanko, można jeszcze podciąć irgę i co powtykać te ucięte gałązki w ziemię, to się przyjmie?

Dziękuję Edytko

Ja kiedys ukorzenilam ucieta galazke w doniczce dla testow.ale pilnowalam wilgoci. Mysle ze w gruncie tez da rade jesli bedzie miala wilgotno na poczatku i bedzie troche przycieta.
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:23, 19 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

Coś tam kombinuję z tych buksików ... kostki to raczej nie zrobię ... no bo jak będę grzebać grabom w korzeniach?
A tego carexa Ci zazdroszczę Dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych więc FO też w końcu dorwiesz

A tego to jakoś jeszcze nie zarejestrowałam, Ty masz graby? jakie, co, gdzie, ile? Pokazuj fotki!

A carexy chyba na mnie czekały, bo kupiłam w LM te co z miesiąc temu widziałam i je zostawiłam, czyżby się nikomu nie podobały?
A mi się podobają i to bardzo!
Tu ma być ogród :) 15:18, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
jestem, jestem - właśnie wróciłam z G.
Ale kostek to ja nie mam tylko okrągłe obwódki o średnicy 1 m, rośnie tam 12 szt bukszpanu ustawiałam je sobie w równych odległościach, ale co ile one wypadły to nie pamiętam teraz

Ok
Ja robię prostokąty Taka praca dodatkowa mi wyszła bo przesadzając żywopłocik musiałam szeszej posadzić bo rozrosły się mocno ... korzenie I nadwyżkę musiałam wykorzystać jakoś Oczywiście planowałam buksiki przy grabach ... ale na wiosnę
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 15:08, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)

Reniu o bukszpanach pod umbrami odpisałam niedawno u siebie - ja nie mam kostek, tylko obwódki.

Byłam na Giełdzie i rozglądałam się za tym miskantem Ferner Osten, ale nie było.
Za to kupiłam Carex Gold Fountain

Coś tam kombinuję z tych buksików ... kostki to raczej nie zrobię ... no bo jak będę grzebać grabom w korzeniach?
A tego carexa Ci zazdroszczę Dla Ciebie nie ma rzeczy niemożliwych więc FO też w końcu dorwiesz
Lawendowy zawrót głowy 15:07, 19 wrz 2015

Do góry
lojalna_ napisał(a)

Tak to ta w zeszlym roku byla w kamykach na srodku jak Ty to znalazlas

A bo sobie dziś taką kupiłam i zaczęłam szperać
A będziesz pamiętać jak ona wyglądała w zimę i po niej? Musiałaś ją obciąć na łysolka?

Poproszę mimo wszystko o fotkę w zbliżeniu jak obecnie wygląda
Lawendowy zawrót głowy 14:33, 19 wrz 2015

Do góry
lindsay80 napisał(a)
Jola, pokazałabyś zbliżenie trawki, o której nazwę pytała Siakowa?

Czy to jest ta trawka, którą tu pokazywałaś? Bo jeśli tak to będzie Gold Fountains.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=227

Tak to ta w zeszlym roku byla w kamykach na srodku jak Ty to znalazlas
Lawendowy zawrót głowy 14:22, 19 wrz 2015

Do góry
Jola, pokazałabyś zbliżenie trawki, o której nazwę pytała Siakowa?

Czy to jest ta trawka, którą tu pokazywałaś? Bo jeśli tak to będzie Gold Fountains.

https://www.ogrodowisko.pl/watek/4837-lawendowy-zawrot-glowy?page=227
Typografia ogrodu 14:17, 19 wrz 2015

Do góry
Troszkę spóźnione życzenia wielu ogrodowych sukcesów na 400!

A przy okazji pytanko, można jeszcze podciąć irgę i co powtykać te ucięte gałązki w ziemię, to się przyjmie?
Jak "ożywić" mój szmaragdowy ogród 11:58, 19 wrz 2015

Do góry
ren133 napisał(a)

To już chyba pewne, że znajdę dla niego miejsce w swoim ogrodzie
Fajnie, że Ci się podoba mój Ferner Osten U Przemka zachwyca zobaczymy jak będzie się czuł u mnie? Okaże się w przyszłym sezonie:
A ja mam do Ciebie pytanie innej nieco kategorii ...
Zaraza wpadnę do Ciebie

Reniu o bukszpanach pod umbrami odpisałam niedawno u siebie - ja nie mam kostek, tylko obwódki.

Byłam na Giełdzie i rozglądałam się za tym miskantem Ferner Osten, ale nie było.
Za to kupiłam Carex Gold Fountain
Ogród wyrozumiały 11:54, 19 wrz 2015

Do góry
fajne Ci pomysły Ania dała.
Na tych deseczkach coś zielonego byłoby extra, też pomyślałam o jakimś zimozielonym bluszczu.

A jeśli chodzi o przestrzeń między hortkami i tawułami to stawiam na rozplenice.
Hosty też fajne, ale masz tam wszystkie roślinki liściaste, to te rozplenice jak znalazł, tylko może Hameln bo ona mniejsza rośnie, Moundry jest świetna ale większa i żeby za bardzo nie przysłoniła hortensji.
Tu ma być ogród :) 11:48, 19 wrz 2015

Do góry
malkul napisał(a)
dobrý deň
Witam miłą Panią techniczną
posadzone jarzmiany?
podlewaj dwa razy dziennie conajmniej prze tydzień
mam nadzieję że będziesz zadowolona i ze się przyjmą

Miło było poznac taka uroczą Panitechnicznatrochę ci zzdroszcze tego umysłu, ja technicznei to wielka kupa

Całuski na początek miłego dnia

ps. jak tam wypadło obczajanie szkółki?

Jarzmianki posadzone wczoraj - ja podlałam a w nocy jeszcze deszczyk poprawił - będę o nie dbać

Ja za to zazdroszczę Ci zmysłu artystycznego, który ujawnia się przy tworzeniu świetnych dekoracji i wyczucia przy projektowaniu wnętrza domu i ogrodu, bo w tych dziedzinach ja wielka kupa jestem

Do szkółki jeszcze raz musze pojechać i wybrać się w pole, ale już widziałam, że mają piękne graby, buki - zakupów tam na pewno dokonam.
Korzystanie z portalu ogrodowisko.pl oznacza zgodę na wykorzystywanie plików cookie. Więcej informacji można znaleźć w Polityce plików cookies